Holota přiznal, že je pod tlakem. Na slovenského šampiona v thajském boxu si ale věří i v postoji

Holota přiznal, že je pod tlakem. Na slovenského šampiona v thajském boxu si ale věří i v postoji zdroj: Profimedia

Na turnaji Oktagon 25 se objeví také Václav Holota, kterého v kleci uvítá obávaný postojář Daniel Hromek. 

Václav Holota se mezi profesionály zařadil v říjnu roku 2019, kdy dokázal porazit Jaroslava Poborského. Po skvělém startu pokračoval ve sbírání zelených políček a skoro se zdálo, že ho jen tak někdo nezastaví (pokud tedy nepočítáme Jakuba Klaudu v projektu Oktagon Underground). Pak se ale v Oktagonu srazil s německou mašinou v podobě Christiana Jungwirtha, který českému bojovníkovi vystavil stopku.

V rozhovoru s Ondřejem Novotným v rámci vysílání MMA letem světem Holota potvrdil, že zápas viděl několikrát. S týmem se snažili o podrobnou analýzu, jejíž výsledky by mohly pomoct k lepším výkonům v budoucích duelech. Holota je sice považován za velmi šikovného postojáře, Jungwirtha se ale snažil nachytat na švestkách na zemi, protože předpokládal, že zde nad Němcem bude mít navrch. Šancí na ukončení zápasu měl poměrně dost, Jungwirth ovšem všechny pokusy o submisi přežil. Holota potvrdil, že byl z průběhu bitvy trochu frustrovaný, nemyslí si ale, že by z jeho strany šlo o špatný zápas. “Záměrně jsem si vybral těžkého soupeře, aby mě prověřil, což také udělal. Měl jsem tam x pokusů, šance tam byly, nepodal jsem špatný výkon. Takže po zápase jsem byl v klidu.”

Ale s tím, jak se pomalu blíží další zápas, se klid pomalu vytrácí. “Teď před nadcházejícím zápasem je to pro mě takový tlak. Nechci prohrát podruhé,” přiznal. Zároveň ale doufá, že ho tlak požene k lepším výsledkům.

Spolu s ním vstoupí do klece Daniel Hromek, slovenský šampion v thajském boxu, kde má v muay thai přes 50 zápasů. V MMA pak drží bilanci 2-1, naposledy prohrál s Janem Fajkem v souboji, do kterého naskakoval na poslední chvíli. Fajk našel na borce z SFG skvělý recept. Dobře věděl, že by v postoji zřejmě tahal za kratší konec provazu, proto se snažil bodovat skrze takedowny. A na ně Hromek nedokázal adekvátně reagovat.

Také Holota cítí, že je Hromek nejvíce nebezpečný v postoji. “Rozhodně nemůžu říct, že by něco uměl líp než já. Ale bude mít určitě velké zkušenosti v postoji. A to bude jeho nejsilnější zbraň,” zhodnotil soupeře. Zápas s Fajkem posloužil jako zdroj inspirace pro vymýšlení taktiky. Tu samozřejmě neprozradil, nicméně naznačil, že by se tentokrát mohl více ukázat v postoji. “Nebudeme se bát ani postoje, ani země. Já mám tu výhodu v tom, že je zaměřený na jednu oblast, takže si můžu vybrat, jestli si s ním budu pinkat v postoji, nebo ho vezmu na zem.”

Už jen samotný fakt, že Holota uvažuje o postoji, svědčí o tom, že si před zápasem hodně věří. “Neřekl bych, že bude v něčem lepší, vždy je to o tom, jak ti sedne soupeřův styl,” dodal. Do zápasu jde zároveň jako výrazný favorit, alespoň tedy podle bookmakerů a sázkařů.

Holota závěrem rozhovoru dodal, že už nyní zápas netrpělivě vyhlíží, protože právě nyní si prochází velmi těžkým obdobím. “Tohle je nejhorší část celé přípravy. Držíš tu váhu, čekáš, nikam se ti nechce. Včera jsme byli u vody a já se tam bál jít, abych nenastydnul. Sleduješ všechny malé detaily, které by tě mohly ovlivnit v zápase, co ti mohou pokazit celou půlroční přípravu,” řekl s tím, že se vyhýbá i sluníčku, aby se náhodou nespálil. Navíc výrazně omezil sociální kontakt. “Jsem takový svázaný, už jen čekám na zápas, kde podám svůj výkon.”

Duel Václav Holota vs. Daniel Hromek uvidíte na kartě turnaje Oktagon 25, který se uskuteční již tuto sobotu od 18:00.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články