Souboj o trůn těžké váhy, premiéra dávného přemožitele Procházky a další super zápasy. Oktagon 25 už za 3 týdny!

Souboj o trůn těžké váhy, premiéra dávného přemožitele Procházky a další super zápasy. Oktagon 25 už za 3 týdny! Dvě hlavní postavy organizace Oktagon - Ondřej Novotný a Palo Neruda. | zdroj: Profimedia

Oktagon odtajnil část startovky jubilejního pětadvacátého turnaje a máme se rozhodně nač těšit.

Vydařená akce Oktagon 24, v níž většinu zápasů nemuseli rozhodovat bodoví sudí, je minulostí. Jak je již zvykem, odhalili organizátoři také část startovky nadcházející jubilejní pětadvacítky. Ta se v brněnském Boby centru odehraje již 19. června. Na které bojovníky a bojovnice se můžeme těšit?

Martin Buday a Kamil Minda se pobijí o titul těžké váhy 

Po odchodu Michala Martínka do organizace ACA, zeje trůn těžké váhy již dlouho prázdnotou. Nyní se ale konečně dočkáme korunovace nového šampiona. Svěřenec Attily Végha Martin Buday (7-1) je považován za jeden z největších slovenských talentů. Naposledy však zápasil v září roku 2019. Jeho nadcházející soupeř Kamil Minda mezitím stihl nasbírat pět výher. Naposledy přebodoval ve vyčerpávajícím zápase Brazilce Rezendeho, čímž si vysloužil vstupenku do titulového souboje.

Buday bude rozhodně velkým favoritem, chyba v souboji s pětatřicetiletým Polákem by ho však mohla vyjít draho. V říjnu by se totiž měl zúčastnit populární show Dana White's Contender Series, v níž UFC hledá nové tváře. Porážka či zranění by však mohly Martinovi cestu značně zkomplikovat, s pásem šampiona organizace Oktagon by však jeho tržní hodnota určitě stoupla. Navíc bude pro jeho psychiku určitě dobré, když bude mít možnost rozzápasit se na domácí půdě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Lucie Pudilová zabojuje o čtvrté vítězství v řadě

Zpátky v akci uvidíme také Lucii Pudilovou, zatím jedinou českou bojovnici, která okusila slavnou UFC. Tam se jí sice příliš nedařilo a dostala výpověď, avšak v Oktagonu se jí zatím skvěle daří. Pod modifikovanými pravidly Undergroundu sice překvapivě prohrála s talentovanou Terezou Bledou, ale následně udělala velké změny v přípravě a vyplatilo se, protože v MMA aktuálně drží sérii 3 vítězství v řadě. Soupeřka zatím oznámena nebyla, Luciiny zápasy však nikdy nebývají nudné, takže se už dopředu můžeme těšit na akční podívanou.

 

Monika Chochlíková

Oktagonu se podařilo ulovit také jednu z nejlepších slovenských "postojářek" - mistryni světa v kickboxu prestižní organizace WAKO Moniku Chochlíkovou. Zástupkyně Victory gym Trenčín si svou MMA premiéru odbyla v prestižním Bellatoru a video z jejího zápasu následně doslova oblétlo svět. Soupeřku totiž utáhla na zřídkakdy vídanou páku na žebra, které se v našich končinách přezdívá "louskáček". Ani v případě Moniky zatím není jasné, kdo bude stát na protější straně klece.

 

Souboj slovenských týmů v podání Karola Ryšavého a Marka Bartla

Další ze série duelů mezi dvěma elitními slovenskými týmy. Karol Ryšavý z trnavského Spartakus Fight gymu postupně měří síly s kolegy z bratislavské OFA. Na Paradaisera ani na Štrbáka nestačil, ale naposledy ukázal, že se s ním musí i nadále počítat, když utáhnul na gilotinu favorizovaného Kuzníka. Nyní by rád rozšířil svoji sbírku výher o skalp Marka Barla. Ten však v posledních soubojích rovněž podával velmi kvalitní výkony, takže tady se dá jen těžko někdo favorizovat.

 

Ronald Paradeiser vs. Arda Adas

"Létající Rony" patří ke stálicím Oktagonu. Teprve 23letý slovenský talent musel naposledy zkousnout rychlou porážku od Ivana Buchingera. Pachuť byla možná o to horší, že šlo o titulový zápas. Nyní se však bude chtít Paradeiser vyhoupnout zpět do vítězného sedla. V souboji s Němcem Ardou Adasem (9-4) by se mu to snad mělo povést. 

 

Návrat "Jay Jaye"

Po dvouleté pauze uvidíme v MMA zápase také tréninkového parťáka Jiřího Procházky Jana "Jay Jaye" Gottvalda. Ten má za sebou dvě prohry KO, nejprve ho sestřelil Henrique da Silva a poté v rámci Undergroundu také Daniel Škvor. Uvidíme, koho promotéři proti brněnskému bojovníkovi postaví tentokrát. Gottvald však bude chtít všem ukázat, že ještě rozhodně není čas ho odepisovat.

 

Do Oktagonu přichází dávný přemožitel Jiřího Procházky

O kvalitách organizace Oktagon svědčí i to, že se na jejich turnajích pravidelně objevují bojovníci, kteří v minulosti prošli prestižní UFC. Tentokrát dostane příležitost Bojan Veličkovič. Ten je shodou okolností jedním ze 3 "šťastlivců", kterým se podařilo porazit českého samuraje Jiřího Procházku. V roce 2012 ho ubil už v prvním kole. Srbskému bojovníkovi se sice později v zámoří příliš nedařilo, do Oktagonu však neplánuje přijít hrát druhé housle a welterová divize dostává dalšího hodně kvalitního zápasníka. 

Oktagon 25 se odehraje už za necelé 3 týdny a v nadcházejících dnech bude postupně oznámen i zbytek již teď nabité startovky. Koho dalšího podle vás uvidíme v akci? Dejte nám vědět v komentářích na naší Facebook stránce.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články