Kaluba je nemocný člověk a za pepřák by měl být někdo potrestán, říká nová tvář Clash of the Stars Míša Dostálová

Kaluba je nemocný člověk a za pepřák by měl být někdo potrestán, říká nová tvář Clash of the Stars Míša Dostálová Michaela Dostálová | zdroj: FOTO: se svolením Míši Dostálové

První česká držitelka černého pásu v BJJ se představí v ženské variaci souboje Davida proti Goliáši. Míša Dostálová je upřímná žena, která si nebere servítky a netančí, jak ostatní pískají. 


Jste novou členkou organizace Clash of the Stars. Jak k tomu došlo a jak probíhala jednání s promotéry?

Po tréninku za mnou přišli studenti, jestli se budu ještě někdy prát v MMA a já že ne, ze už jsem stará… a ze srandy jsem řekla – maximálně tak v Clash… a tak nějak se to chytlo (smích). Jednání úplně na pohodu. Sedli jsme si, řekli jsme si, a tak i bylo.

Zarytí MMA fanoušci Vás znají z reality show Oktagon Výzva. Pro většinu dalších, jste novou tváří na scéně. Můžete nám popsat svou bojovou kariéru?

Začínala jsem na Moravě s judem v 7 letech, protože mne nevzali na karate (byla jsem moc malinká a hubená). Jako reprezentantka ČR v judu jsem se dostala do střediska v Brně, pak i do reprezentace v sambu a díky lítání po světě jsem se přestěhovala do Prahy. Tam jsem začala chodit na BJJ a jako první Česka jsem získala černý pasek i v něm. Ze srandy jsem zkusila fighting, ve kterém jsem taky 2x vyhrála MČR no a k MMA (opět ze srandy) už nebylo daleko. No a teď jsem zase ze srandy tady.

Máte přezdívku „Miss problém“. Někteří fanoušci neznají její původ. Můžete nám ho vysvětlit?

Miss Problém, protože říkám, co si myslím a neskáču podle toho, jak ostatní pískají. No a to se samozřejmě spoustě lidem nelíbí. Obzvláště těm, co se považuji za autority.

Na turnaji Clash of the Stars 4 se představíte v souboji Davida proti Goliáši v ženském podání. Soupeřka bude mít o 30 kilogramů více. Jak očekáváte, že bude souboj probíhat?

No, když jsme to domlouvali, tak spíš skoro o 40 kg (minimálně 35). Očekávám, že to bude těžký, Anet bude totiž těžká, ale i tak si věřím.

Zúčastnila jste se vysílání BFtheClash, kde kromě Vaší soupeřky byl i Matouš Kaluba, se kterým jste si úplně nepadla do noty. Co si o tomto zvláštním člověku myslíte?

Matouš se do mne navážel úplně zbytečně (už před B4) a jelikož si nenechám všechno líbit, tak dostal facíka. Každopádně já šla do Clashe jen kvůli zápasu David a Goliáš a tím jsem myslela, že končí bizár kolem mé osoby. Tohle jsem vůbec nechtěla… Co si o něm myslím? Že je prostě nemocný.

Jak vnímáte bizár, na kterém si Clash zakládá?

Bizár asi dobrej, když to všichni sledují a doba je taková… Nicméně některé “akce” bych řekla, že jsou už dost za hranicí bizáru. Nebo alespoň pro mne…

Pondělní tiskovou konferenci narušil útočník, který v klubu Duplex rozšířil neznámou dráždivou látku. Jak jste celý incident vnímala?

To je právě jedna z těch akcí, která je podle mě už fakt hodně za čárou… podle mne to útočník moc nedomyslel, protože aby lidi odvážela záchranka do nemocnice a aby měli zdravotní potíže ještě x dní po… to je za mě velký přestřel a upřímně doufám, že bude ten dotyčný potrestán. Tohle se nemůže stávat.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna? Přestavíte se i na dalších turnajích?

Upřímně – já měla už jiné plány, ale víte, jak to je. Člověk míní, život mění a bohužel to nevyšlo. Netuším, zda budu na nějaké další akci, ale co se týká Clashe, tak jsem příjemně překvapena, jak to tady šlape. Musím říct, ze Tomáš je fakt profík a nemůžu na něj říct nic špatného. Jsem spokojena s tím, jak s námi jedná, jak se chová a tak nějak se vším. Takže uvidíme.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články