Kdo bude na konci roku šampionem UFC? Novinář z prestižního zahraničního MMA magazínu tipuje Procházku

Kdo bude na konci roku šampionem UFC? Novinář z prestižního zahraničního MMA magazínu tipuje Procházku zdroj: Profimedia

Není žádným tajemstvím, že od českého samuraje mají v UFC velká očekávání, někteří ho dokonce brzy vidí na trůnu polotěžké váhy.

Tři redaktoři prestižního magazínu o smíšených bojových uměních MMA Junkie a zdánlivě jednoduchá otázka – kdo bude na konci příštího roku šampionem UFC? Možností je samozřejmě spousta, každý z novinářů tedy vybral jednoho bojovníka, který podle něj bude sedět na trůnu jedné z divizí.

Mike Bohn zvolil Stipe Miocice, přestože podle něj bude muset vyhrát dva nejtěžší souboje dosavadní kariéry. Pěsti si na něj připravuje pekelně namotivovaný Francis Ngannou a vpád do heavyweight divize připravuje také fenomenální Jon Jones.

"Přestože jsme "Bonese" v těžké váze ještě neviděli, obecně se předpokládá, že jeho schopnosti mu tam zůstanou, a je tedy dost velká šance, že bude proti Miocicovi nastupovat jako favorit. I nejvěrnější Stipeho fanoušci musí mít z nádcházejícího roku obavy. Může pokořit jednu výzvu, ale obě? Určitě se to může stát, protože je to GOAT (nejlepší bojovník v historii) heavyweight divize, ale své úspory bych na to nevsadil." 

Stipe Miocic zdroj: Profimedia

Nolan King pro změnu věří, že poslední slovo v oktagonu ještě neřekl neporažený Khabib Nurmagomedov. Ten sice po poslední výhře v říjnu oznámil konec kariéry, ale od té chvíle se nepřestává spekulovat o jeho návratu. Zůstává však otázkou, co by ho mohlo zlákat zpět. Možná prostě jen magické zaříkávadlo 30-0...

Khabib Nurmagomedov zdroj: Profimedia

Do třetice všeho dobrého nabídl svou předpověď John Morgan. A musela udělat radost nejednomu domácímu fanouškovi bojových sportů, protože si vybral Jiřího Procházku. Jak svou volbu zdůvodnil?

"Pokud sledujete mezinárodní scénu, tak je Jiří Procházka (27-3) nepochybně na vašem radaru, poté co předvedl neuvěřitelnou jízdu 11-1 pod vlajkou organizace RIZIN v Japonsku, kde získal výhry před limitem nad bojovníky jako C.B. Dollawayem, Kazayukim Fujitou, Brandonem Halseyem, Jakem Heunem, Satoshim Ishiim, Muhammedem Lawalem, Fabiem Maldonadem a dokonce i nad současným šampionem Bellatoru Vadimem Nemkovem.

Pokud koukáte pouze na UFC, tak se na váš radar dostal nepochybně na červnovém UFC 251, když ve druhém kole ukončil bývalého titulového vyzyvatele Volkana Oezdemira.

Ať už je to jakkoliv, není pochyb, že 28letý český bojovník představuje sílu, se kterou se musí počítat, a zároveň bez debat přichází do nejlepší fáze své kariéry.

Procházkovi aktuálně v našem MMA Junkie žebříčku patří 13. pozice, ale brzy bude mít šanci udělat pořádný krok kupředu, protože 27. února bude čelit 3. Dominicku Reyesovi. A protože Jan Blachowicz bude dávat svůj titul v sázku jen týden potom, mohl by Procházka možná vítěze vyzvat později v letošním roce. Takže letní titulový souboj není vyloučen, ale bude to hodně záležet na výsledku souboje polského šampiona proti Stylebenderovi. 

A poslouchejte, dlouholetý šampion Jon Jones řekl, že nemá nejmenší zájem se vracet do polotěžké váhy, což otevírá titulové šance ještě víc. Upřímně, myslím si, že Procházka má schopnosti na to, aby bojoval s kýmkoliv z výše uvedených jmen, ale všechno to začne Reyesem. Pokud vyhraje, tak už nic není nemožné."

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články