Když to nebude moc krvavý zápas, tak ho pak dětem pustím, říká bojující učitel Melvin van Suijdam

Když to nebude moc krvavý zápas, tak ho pak dětem pustím, říká bojující učitel Melvin van Suijdam Melvin van Suijdam vs. Luis Glismann | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V prvním kole turnaje Gamechanger překvapil, když si s úsměvem na rtech poradil se slovenským knockoutérem Úškrtem. Těžká zkouška ho čeká i tentokrát, Melvin van Suijdam ale věří, že v odvetě s Glismannem ukáže, že z něj předchozí porážka udělala lepšího bojovníka.

Jak se cítíte těsně před čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru?

Cítím se dobře, jsem dokonce více zrelaxovaný než normálně, nevím proč.

Do posledního zápasu s Úškrtem jste nastupoval jako velký outsider, ale spoustu lidí jste překvapil a získal hodně nových fanoušků. Jak spokojený jste byl se svým výkonem a jak jste si premiéru v Oktagonu užil?

Debut se mi líbil, protože Oktagon má nejlepší prostředí. Celkově jsem byl se svým výkonem proti Úškrtovi spokojený. Čekal jsem, že vyhraju, ale Úškrt má v rukách tvrdé KO údery, takže je pořád nebezpečný. Taky si myslím, že první a druhé kolo byly pěkné pro diváky. Třetí bylo trochu nudné, ale někdy to musím hrát na jistotu, abych zvítězil.

Když jste šel do klece i během zápasu jste se usmíval. Někteří fanoušci dokonce navrhovali, že byste si měl dát přezdívku "Joker". To vyvolává otázku, jestli vůbec před zápasy cítíte nervozitu?

Samozřejmě jsem před zápasy nervózní, ale jakmile jdu do klece, nervy zmizí. A bojování si užívám i v těžkých chvílích.

Tentokrát budete opět outsider, když jste totiž s Glismannem v kleci zkřížil cestu naposledy, tak vám to nevyšlo. Ale jak se říká, buďto vyhrajete, nebo se poučíte. Bylo tomu tak ve vašem případě?

Z toho zápasu jsem se toho hodně naučil. Porážka z vás udělá lepšího bojovníka a ukázalo mi to slabiny. Neřeknu, co přesně, protože doufám, že to proti Glismannovi ukážu.

Řekl jste, že vás překvapilo, že si vás vybral a že udělal chybu. Vybral byste si ho taky, nebo jste měl v hlavě jiné soupeře?

Ano měl, podle mě je Glismann jeden z top 3 bojovníků v celém turnaji, takže jsem preferoval jiného soupeře.

Tentokrát budete bojovat před 20 tisíci lidmi, těšíte se?

Ano, bude super moci předvést své schopnosti před tolika lidmi.

Pokud zvítězíte, vaším příštím soupeřem bude vítěz zápasu mezi Michailidisem a Grabinskim. Kdo si myslíte, že to bude?

Myslím, že Michailidis zvítězí, je komplexnější a má větší rozsah paží.

Kdo to podle vás dotáhne do finále z druhé strany turnaje?

Myslím, že ve finále bude Kozma, ale úroveň ostatních je také vysoká, takže bych si na to nevsadil.

Jak jste vůbec začal s MMA? Holandsko je hodně známé kickboxem, jaký byl tedy důvod, že jste si vybral smíšená bojová umění?

MMA jsem si nevybral, vyrostl jsem do něj. Od juda přes brazilské jiu-jitsu, grapplig k wrestlingu. První MMA zápas jsem absolvoval jen pro zábavu, ale stal jsem se závislý na tom adrenalinu z bojování.

Na rozdíl od mnoha jiných profesionálních zápasníků máte pořád práci, jste učitel. Jak těžké je to zkombinat s tréninkem a dietou před zápasy? Jak vypadá váš typický režim? Co na zápasení říkají děti a jejich rodiče?

Kvůli zápasení pracuju na částečný úvazek, pracuji 3 dny a trénuji večer. Zbylé 4 dny trénuju dvakrát týdně, to dělá 11 tréninků týdně. Podle mě to není o kvantitě ale o kvalitě. Spousta rodičů neví, že jsem profesionální zápasník. Ale děti to milují a pokud není zápas moc krvavý, tak jim ho pak samozřejmě pustím.

Dnešní MMA je plné trashtalku. Někde jste už zmiňoval, že nejste jeho fanouškem. Kdyby ho ale na vás někdo zkoušel, myslíte, že byste zachoval klid?

Trashtalk nesnáším, každého respektuji. Ale pokud to zničíš, tak samozřejmě respekt nebude. Vždycky ale zůstanu klidný. Podle mě spousta bojovníků dělá trashtalk hlavně proto, že jsou emocionálně nestabilní.

Během své kariéry už jste bojoval v mnoha organizacích. Jaký dojem na vás udělal Oktagon a už jste s promotéry řešili, jestli zůstanete i po Gamechangeru?

Oktagon miluju, mám jen dobré zkušenosti, takže doufám, že tu zůstanu i po Gamechangeru.

Je něco, co byste rád vzkázal fanouškům u nás?

Nikdy jsem po jednom zápase v nové organizaci nedostal tolik podpory, miluju to a snad vám ukážu spoustu knockoutů a submisí.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články