Mellilo zhodnotil své bývalé soupeře Čepa a Peňáze, zavzpomínal také na střet s Michaelem "Venomem" Pagem

Mellilo zhodnotil své bývalé soupeře Čepa a Peňáze, zavzpomínal také na střet s Michaelem "Venomem" Pagem Vlasto Čepo vs. Giovanni Melillo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Italský bojovník Giovanni Mellilo o víkendu nastoupí ke třetímu zápasu v Oktagonu. Na výhru tam zatím nedosáhl, nestačil na Peňáze ani Čepa. Jak vidí jejich vzájemný souboj?

Ahoj Giovanni. Jak se cítíš pár dnů před velkým zápasem?

Je mi skvěle. Abych byl upřímný, dlouho jsem se necítil v tak skvělé formě, jakou mám teď. Tréninkový kemp proběhl na jedničku. Mám skvělé trenéry, sparring partnery i celkové podmínky. Vše proběhlo dobře a jsem připravený to všem v sobotu ukázat.

Kde a kdy, případně proč, jsi začal s bojovými sporty?

V šesti letech jsem začal s judem. A už tehdy ve mně zažehla jiskra bojovníka. Bojová umění jsem si zamiloval a mnoho tomu obětoval, abych se dostal tam, kde jsem teď.

Jak moc je v Itálii, fotbalovém národě, populární MMA?

S fotbalem se to samozřejmě nemůže srovnávat, ale popularita roste. Za poslední roky ohromně vzrostla, jsme v dobrém bodě a věřím, že zájem o MMA v Itálii neustále poroste.

Tvůj krajan Marvin Vettori je hvězdou střední váhy UFC. Setkal ses s ním třeba někdy osobně?

Ano, potkali jsme se v začátcích mé kariéry na jednom turnaji. Vážím si ho jako bojovníka i jako člověka a doufám, že půjde v UFC stále nahoru, protože na to opravdu má.

Jaký je tvůj názor na Oktagon MMA, jednu z nejrychleji rostoucích organizací v Evropě?

Oktagon je výborná organizace s obrovským citem pro detail. Lidé z organizace mě respektují, jsou skvělí v tom, co dělají a všem bych přál, aby tu mohli zápasit.

Měl jsi tu čest bojovat s Michaelem „Venomem“ Pagem. Sice jsi prohrál, ale jak si pamatuješ zápas s jedním z nejlepších světových bojovníků?

Pamatuji si to velmi dobře (smích), protože jsem ten zápas vzal deset dní před jeho konáním. Byl to úžasný zážitek. Je to velmi milý a vtipný člověk. Mluvili jsme spolu po zápase a řekl mi, že jsem blázen, že jsem takový zápas vzal deset dní předem (smích).

V hlavním zápase se představí Patrik Kincl a Karlos Vémola. Kdo myslíš, že vyhraje?

Zápas si užiji, ať vyhraje kdokoliv. Nemám favorita, protože půjde o velmi vyhrocený zápas dvou skvělých bojovníků, kteří ze sebe vydají to nejlepší.

Jedním z nejočekávanějších zápasů u nás je souboj Peňáz vs. Čepo. Ty jsi bojoval s oběma, tak jaká je tvá predikce?

Oba jsou dobří bojovníci. Myslím, že vyhraje ten, kdo bude mít nejvíc štěstí. Technicky jsou si podobní.

Je něco, co bys chtěl závěrem vzkázat českým fanouškům?

Chtěl bych českým fanouškům poděkovat za vřelost, kterou mi dávají pokaždé, když zápasím ve vaší zemi. Jste úžasní lidé a moc se na vás těším. Již brzy!

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články