Letecký den? Kozma nastínil, s jakou taktikou půjde do zápasu s Lohorém

Letecký den? Kozma nastínil, s jakou taktikou půjde do zápasu s Lohorém Bojan Veličkovič vs. David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

David Kozma už našel recept na Alexe Lohorého. Jako zdroj inspirace posloužil zápas s “Pirátem”.

Turnaj Oktagon 43 bude pro majitele organizace pořádně drahý. Krom dlouho vyhlížené odvety mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou se totiž uskuteční také další kolo pyramidy Tipsport Gamechanger. Pozornost přitahuje především duel David Kozma vs. Alex Lohoré. Oba bojovníci se objevili v poslední epizodě pořadu MMA letem světem, kde s Ondřejem Novotným probrali pár důležitých otázek.

Oba překvapivě bez váhání prozradili, s jakým plánem vstoupí do klece. “Vidím tam finiš. Ať už Kozma udělá jakoukoli chybu, já ji využiju a zápas ukončím. Uvědomuju si, že zápasí ve své zemi, všichni fanoušci budou na jeho straně, nechci riskovat tím, že to nechám na rozhodčích. Dám do toho všechno, abych zápas ukončil,” varoval “Da Killa King”. “Doufám, že jsi měl dobrý kemp, takže dáme fanouškům dobrý zápas,” oslovil Kozmu.

A jak to vidí “Růžový panter”? “Nerad predikuju, ale vím, že vyhraju. Jestli mi nabídne [prostor pro] nějaké ukončení, tak ho ukončím, jestli to má být na body, tak to bude na body.” Kozma poznamenal, že se na rozhodčí spoléhá ve většině svých zápasů, navíc předpokládá, že se Lohoré jen tak lehce ukončit nenechá. “Viděli jsme, co vydržel s Vémolou, je opravdu těžké ho ukončit, takže ho budu tlačit, tlačit a tlačit, budu dělat zápas, abych na body jednoznačně vyhrál.”

K soupeři se více vyjádřil poté, co se Lohoré z vysílání odpojil. Hodně mu napověděl zápas s Krištofičem. “Ukázal, že je Alex namotivovaný, že má brutální fyzičku… Je to nezlomný srdcař, fýzař a nebezpečný zápasník. Musím si na to dávat pozor.” Krištofič sice nezvítězil, poměrně jednoduše se mu ale podařilo hodit Lohorého na zem. A to je další důležitá informace pro Kozmu, který si v takedownech libuje. “Byl na zemi takový odevzdaný, asi by mi to mělo hrát do karet. Je vyšší než já, má výš těžiště, takže by se měl lépe podbíhat.”

Během přípravy absolvoval kemp v Plzni pod vedením Patrika Kincla a ve společnosti dalších domácích bojovníků. Nějaký čas byl pryč od rodiny, soustředil se pouze na tréninky. “Kemp se povedl, Patrik umí skvěle vysvětlovat techniky a tak dále. Kemp byl založený hlavně na drillech, na sparrinzích a tak.” Kincl má navíc s Lohorém vlastní zkušenost, byť jen velmi krátkou. Společně tedy probírali konkrétní detaily.

Kozma během rozhovoru potvrdil, že cítí dobrou formu, váhu zatím ještě příliš neřeší, na tvrdou dietu najede až v pátek. A zdravotní stav? “Úplně zdravý už asi nikdy nebudu, ale jsem zdravější než předtím,” řekl s tím, že je na tom nyní lépe než před zápasem se Siwiecem.

Ani Kozmovi nechybí motivace, hraje se totiž o velmi pěkné peníze. “Je to samozřejmě velký balík, zrovna v tomhle zápasu jde o milion korun. Mít milion a nemít milion je velký rozdíl. Určitě je to pro mě motivace. Druhé dítě je na cestě, takže se musím snažit,” zasmál se.  

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články