Kozma zhodnotil svého soupeře v Gamechangeru a prozradil, kdy bude připraven na odvetu s šampionem

Kozma zhodnotil svého soupeře v Gamechangeru a prozradil, kdy bude připraven na odvetu s šampionem David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Největší šance na celkové vítězství v projektu Tipsport Gamechanger měl podle kurzové nabídky John Hathaway, kvůli zranění ale musel na poslední chvíli odstoupit. Roli hlavního favorita tedy převzal český zástupce - David Kozma.

Bývalý šampion welterové váhy si je moc dobře vědom, že by se s trochou štěstí mohl probojovat k pohádkové výhře, vše ale bere s velkým nadhledem. “Nervozita je asi stejná jako u každého jiného zápasu. Budu zápasit doma v Ostravě před vyprodanou arénou, takže nějaká nervozita samozřejmě bude, už s tím ale umím pracovat. Jsem zkušený zápasník, mám několik velkých zápasů, takže to snáším dobře,” prozradil v rozhovoru pro iSport.cz. “Není to titulák, ale je to pro mě důležité, protože jde o hodně. Nechci vypadnout v prvním kole.”

V prvním duelu narazí na Łukasze Siwiece, jenž se v žebříčku serveru Fight Matrix pohybuje na 253. pozici. “Je menšího vzrůstu, šampion třetí největší polské organizace Babilon. Je dobrý hlavně na zemi a ve wrestlingu,” okomentoval Kozma prvního soupeře. Na internetu našel hlavně jeho starší zápasy a pár sestřihů, to mu ale stačí. “Vím zhruba, co dělá a co nedělá, takže vím, do čeho jdu.”

Siwiec mezi profesionály prohrál pouze jednou. Titul získal v polovině listopadu minulého roku, když svého soupeře uškrtil ve druhém kole. Snad i proto se s ním Kozma nechce zdržovat na zemi. “Nenechat se hodit, protože kontrolu na zemi a na pletivu má opravdu dobrou. Myslím, že na něj bude platit pohyb a třeba nějaký postoj.”

Gamechanger je pro “Růžového pantera” samozřejmě obrovská příležitost, jako dlouhodobý šampion však zároveň touží po titulu, o který přišel koncem minulého roku. “Ideální scénář by byl vyhrát na konci roku Gamechanger a v příštím roce si dát třeba půl roku pauzičku, protože to bude náročné. Potom vlétnout do přípravy a třeba na konci roku si vzít titul.” A kdyby náhodou musel nastoupit dříve, zřejmě by se dlouho nerozmýšlel. “Kdyby nechtěl čekat, tak bych si to dal hned po Gamechangeru. Ten titul fakt hodně chci, takže ten zápas budu chtít za každou cenu.”

Je naprosto evidentní, že si Kozma na roli šampiona zvykl, takže je ochoten udělat cokoli, aby se vrátil na trůn. “Chceš být ten nejlepší v organizaci. Já jsem dlouho byl, teď už nejsem… Mám z toho špatný pocit. Chci být zpátky na vrcholu.” Situaci však komplikuje Patrik Kincl. Ten si totiž začal dobírat Kaika Brita, je docela dobře možné, že se pokusí sebrat pás welterové váhy. Jeho záměr už ostatně posvětil i promotér Ondřej Novotný, kterému se nápad zalíbil.

Nicméně Kozmovi se tato myšlenka logicky vůbec nezamlouvá. “Patrik má zápasit s Karlosem Vémolou. Titul je tento rok pozastavený, teda taková byla domluva, takže nevím o tom, že má zápasit s Britem. Teď je na řadě Karlos, co bude potom, to se uvidí,” řekl v rámci svého posledního vysílání. Zdá se, že se situace tradičně trochu zamotává. Kozma je ale přesvědčen, že si druhou šanci zaslouží. “Ten pás jsem pětkrát obhájil, tak mám nárok na odvetu. Takže snad to budu já.”

Zdroje:  iSport , David Kozma - YouTube

Nejnovější články