Čepo si razí cestu na vrchol střední váhy Oktagonu. Novotný prozradil, jak daleko je od titulové šance

Čepo si razí cestu na vrchol střední váhy Oktagonu. Novotný prozradil, jak daleko je od titulové šance Vlasto Čepo na turnaji Oktagon 42 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“El Chapo” se díky skvělým výsledkům prodral do diskuze ohledně dalšího vývoje na vrcholu střední váhy Oktagonu. K titulu má podle promotéra velmi blízko.


“To, co nám předvádí Vlasto, je neuvěřitelné,” rozplýval se Ondřej Novotný během posledního vysílání MMA letem světem. Na turnaji Oktagon 42 měl Čepo sice namále, z rány na čele po prvním kole silně krvácel, ve druhém ale převzal otěže a soupeře tvrdě ukončil. Promotér připomněl, že je od zápasu s Mateuszem Strzelczykem neporažený. Sluší se ale dodat, že si jedno červené políčko připsal na turnaji DFN 7, kde jej porazil Joel dos Santos. Novotný nicméně zohledňuje pouze zápasy v Oktagonu.

“El Chapo” si také vůbec poprvé došel pro vítězství za hranicí prvního kola. Do té doby byl zvyklý rozhodovat hned v prvním, později naopak vždy prohrál. Ion Taburceanu navíc nebyl žádné ořezávátko, což dal v kleci jasně najevo, jen kousek chyběl k tomu, aby se z vítězství radoval on. “Ukázal se jako vynikající bojovník, těším se na jeho další zápasy,” pochválil jej Novotný.

Slovenská mlátička se vítězstvím samozřejmě výrazně posunula ve světovém žebříčku středních vah, podle serveru Fight Matrix nyní drží 176. příčku. Čepo dokonce přeskočil i Matěje Peňáze, který nyní úřaduje na 198. pozici. Pokud mu tedy doposud chyběl důvod jít do vzájemného zápasu, nyní už jej má. Čepa ostatně po jeho výhře přišel pozdravit přímo do klece, následně byl oficiálně oznámen jejich vzájemný zápas.

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na půdě Oktagonu navíc půjde o hodně. “Kdyby Vlasto porazil Peňáze? No tak už by určitě dostal titulovou šanci,” odpověděl Novotný na jednu z otázek. “To si asi musíme říct, že je to relativně jednoznačné. Do té doby se to ve střední váze samozřejmě bude nějak vyvíjet, ale když Vlasto porazí Peňáze, tak žebříčkově zase poskočí a bude už někde kolem 130. místa. V tu chvíli tam před ním u nás žebříčkově ani moc lidí nebude. Je tam Bryczek, bude tam Chadwick, uvidíme, jak dopadne jejich vzájemný zápas.”

Právě Robert Bryczek figuruje v pozici náhradníka pro titulový zápas mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. Pokud by se někdo z této dvojice zranil, pak polský ranař zaskočí. Bude tedy záležet, jak se situace ve střední váze vyvrbí. “Ono se to nějak vyvine, ale Vlasto rozhodně není daleko od titulové šance. Stoprocentně mu stačí jedno, maximálně dvě vítězství.”

Titulovou šanci by Čepo pochopitelně uvítal. Začátkem roku se však v rozhovoru s parťákem Samuelem Krištofičem nechal slyšet, že míří mnohem výš. “Můj cíl není titul Oktagonu. Mým cílem je dostat se co nejvýš, dostat se do UFC,” prohlásil tehdy. Pokud by se mu skutečně podařilo porazit Peňáze, kterému smlouva s nejprestižnější světovou organizací utekla jen o vlásek, pak by se k této vysněné metě výrazně přiblížil. A kdo ví, možná se nabídka objeví ještě dřív, než přijde pozvánka k bitvě o pozici šampiona Oktagonu.

To bychom ale předbíhali. Duel s Peňázem je předběžně naplánován na říjnový turnaj v Bratislavě. “Money” nicméně upozornil, že stále dává dohromady zraněnou ruku, v dohledné době se teprve bude pozvolna vracet do tréninku. Je tedy otázkou, zda bude v říjnu připravený, byť přislíbil, že udělá maximum, aby turnaj stihl.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články