Vlasto Čepo může všem zavřít hubu, předpovídá Ondřej Novotný zápas turnaje Oktagon 37

Vlasto Čepo může všem zavřít hubu, předpovídá Ondřej Novotný zápas turnaje Oktagon 37 Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“El Chapo” dostane a chystaném turnaji v Ostravě šanci pořádně se blýsknout. Do cesty se mu totiž postaví italský bojovník, který letos potrápil Matěje Peňáze.

Promotéři organizace Oktagon MMA na prosinec naplánovali hned dva turnaje. Závěr roku se oslaví v pražské O2 areně, ještě předtím se ale dočkají fanoušci z Ostravy. Kartu ozdobí také ranař Vlasto Čepo, jenž hodlá poslat jasný vzkaz na adresu Matěje Peňáze a jeho trenéra Andrého Reinderse. V kleci se totiž potká s jediným bojovníkem, kterého “Money” na půdě Oktagonu nezvládl ukončit.

Jde o Giovanniho Melilla, s nímž se Peňáz střetl letos v dubnu. Ital šel do boje v opačném střehu, o poznání delšího favorita chtěl dostat na zem a vyhnout se tak přestřelkám v postoji. Pokusů o takedown bylo opravdu hodně, ani jeden však nedokázal dotáhnout. V posledním kole se pak Matěje snažil vyprovokovat různými gesty. Nakonec ho mohl těšit maximálně fakt, že nevyfasoval knockout.

A jak prozradil Ondřej Novotný v posledním vysílání pořadu MMA letem světem, právě zde vidí příležitost Vlasto Čepo. “Matěj Peňáz se s ním hodně natrápil, za mě je to právě důvod, proč Vlasto Čepo chce Melilla, který je mimochodem výborný v postoji, má spoustu KO. Vlasto chce z Melilla udělat příklad, že je lepší než Matěj Peňáz. Věřím mu, že ho chce zbít, poslat ho knockoutem k zemi.”

 

Promotéra a matchmakera v jedné osobě Čepo evidentně potěšil, jde podle něj o velmi dobrý nápad. “Extrémně se na to těším, protože od Vlasta Čepa je to nejlepší možný krok, který mohl udělat, alespoň za mě jako promotéra. Protože jestliže jsme viděli některá videa, která dával ven především André Reinders, že soupeři Vlasta Čepa nejsou profilově tam, kde jsou soupeři Matěje Peňáze, tak teď Čepo může všem zavřít hubu včetně Andrého. Na jasném příkladu může ukázat, jak to tedy skutečně je.” Novotný zároveň naznačil, že by se následně mohla otevřít cesta k souboji s Peňázem. “A pak, pak se konečně dočkáme.”

Právě André Reinders se svého svěřence koncem září zastal, když jej Čepo obvinil, že si vybírá soupeře. “El Chapo” tehdy totiž naznačil, že zřejmě čeká, až mu promotér nabídne staršího a méně aktivního bojovníka. Reinders kontroval tím, že zpochybnil kvalitu soupeřů na straně Vlasty. Jednak šlo o Ivana Jakovljevice (6-4), s nímž zápasil v Bělehradě na turnaji organizace Centurion FC. Zde Reinderse zaujala celková bilance jeho soupeřů (4-38), sluší se dodat, že Srb porazil pouze bojovníky bez jediné výhry. A podobně je na tom Antonio Zovak (6-2), s ním má Čepo nastoupit pod stejnou organizací 17. listopadu. Podle uznávaného trenéra je tedy evidentní, že “El Chapo” nedosahuje úrovně Matěje Peňáze.

V organizaci Centurion FC Čepo zřejmě hledal záplatu za překvapivou prohru na domácí půdě. Na turnaji DFN jej totiž na body porazil Brazilec Joel dos Santos. Čepo předpokládal, že s Peňázem srovná účty už začátkem prosince v Ostravě, nakonec ale vyšlo najevo, že se “Money” kvůli zranění představí až na turnaji v O2 areně. Peňáz však odmítl, že by se slovenskému divočákovi vyhýbal, přičemž rovnou nabídl termín začátkem příštího roku.

Je samozřejmě otázkou, zda by Čepo případným knockoutem něčeho dosáhl. Peňáz totiž už nyní může říct, že poslal k zemi Mateusze Strzelczyka, který Čepa porazil. Je dobře známo, že podobné počty v MMA zkrátka nevychází. To ale neznamená, že s Melillem nepředvede atraktivní zápas. Turnaj Oktagon 37 se uskuteční 3. prosince v Ostravar aréně.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články