Vlasto Čepo si po rychlém KO brousí zuby na Peňáze. Co on a Vémola nebo Marpo?

Vlasto Čepo si po rychlém KO brousí zuby na Peňáze. Co on a Vémola nebo Marpo? Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vlasto Čepo o víkendu přidal další rychlé KO do sbírky, zůstává ale nohama na zemi a brzdí nadšené fanoušky, kteří ho už vidí jednou nohou ve slavné UFC.

 

Vlasto Čepo patří na domácí scéně mezi největší skokany loňského roku. Jeho hvězda zazářila v turnaji Oktagon Underground, kde se přes tři náročné zápasy probil až do finále váhy do 90 kg. V něm na něj měl čekat finalista z české strany pavouka – Matěj Peňáz. Oba se před soubojem trochu popichovali, o to hůř fanoušci nesli, když kvůli zranění českého bojovníka z očekávaného zápasu sešlo.

A vypadalo to, že se souboje o "krále undergroundu" jen tak nedočkáme, protože se v MMA oba rozhodli nastupovat v jiné váhové divizi. Čepovi ale premiéra ve welteru (-77,1 kg) nevyšla podle představ, Polák Strzelczyk mu stylově vůbec nesedl a utáhl ho na arm bar. Vlasto se následně přesunul do prestižního ATT gymu v Záhřebu, kde po boku Rakiče, Soldiče či legendárního „Crocopa“ zdokonaloval své schopnosti. Vylepšil si navíc skóre dvěma rychlými výhrami v tamější organizaci FNC.

Následně se rozhodl se pro návrat a zakotvil ve Spartakus fight gymu u Attily Végha. Promotéři mu na uvítanou do Oktagonu přivezli Srba Miloše Kostiče a bylo jasné, že tenhle souboj skončí před limitem. Čepovi nakonec stačilo pouhých 50 vteřin. „Nečekal jsem, že to bude tak rychle. V podstatě jsem ani nebyl nastavený, že ho jdu ukončit. Ale vždycky je tam dost velká pravděpodobnost, když máš takovýto typ bojovníků proti sobě. Takže v duchu jsem věděl, že to bude určitě dřív, ale nečekal jsem, že až takhle rychle,“ vrátil se „El Chapo“ k poslednímu zápasu během živého vysílání na Instagramu.

Jelikož mu v poslední době váha vyskočila na 96-97 kilo, je rozhodnutý ve střední váze pokračovat. Tím pádem je znovu na stole souboj s Peňázem. Není už žádným tajemstvím, že ho promotéři plánuji na konec roku. Českého bojovníka ale před tím čekají ještě dvě prověrky. 25. září se postaví proti Čepovu přemožiteli Strzelczykovi. A následně ho čeká návrat do GLORY, kde bude čelit jedničce žebříčku.

„Myslím, že neprohraje, ale i kdyby prohrál, tak se na tom nic nemění, že prostě máme nevyrovnané věci mezi sebou. Takže ten zápas se musí uskutečnit. A myslím si, že to hodně lidí zajímá, takže bych ho určitě bral,“ nabídl svůj pohled Čepo. Zápas by podle něj už mohlo překazit jedině zranění. „V hlavě mám svoji taktiku a nebudu říkat, jak to bude probíhat, prostě uvidíme v zápase. Protože taktiku můžeš mít, ale zápas je úplně něco jiného. Ty si můžeš naplánovat, že chceš začít nějak, ale stačí jeden jediný pohyb a už se zápas neodvíjí podle taktiky.“

Mnozí fanoušci už samozřejmě vidí svého oblíbence jako vítěze. „Peňáze rozneseš jak nic,“ napsal jeden z nich během vysílání na Instagramu. „Tak nemyslím si, že to bude jak nic. Určitě to bude těžký zápas,“ kontroval Čepo, který stojí nohama pevně na zemi a moc dobře si uvědomuje, že proti němu bude stát tvrdý oříšek. „Má výhodu v rozpětí rukou a že je vysoký, ale to neznamená, že se s tím nedá pracovat.“

Podobně chladil i fanoušky, kteří by mu už domlouvali zápas s Vémolou, který by podle něj pro Terminátora nedával aktuálně absolutně žádný smysl. Českého bojovníka ale jako sportovce velmi respektuje. "V tom věku, co on dělá, to ani my mladí tolik neděláme. Já do toho teda taky dávám všechno, ale on loni dělal zápas za zápasem, třikrát za 3 měsíce shazoval, šel přes zranění přes všechno. Pořád ukazuje skvělé výkony, vyhrává."

"El Chapo" brzdí také zatím trochu předčasné dohady o UFC, kde ho někteří fanoušci vidí už po zápase s Peňázem. „Tak odzápasit musím ještě to, co mám dohodnuté v Oktagoně, ale nic není nereálné. Neříkám, že bych tam chtěl jít teď, ale měl jsem možnost spárovat s UFC bojovníky a držel jsem se celkem v pohodě. Netvrdím, že jsem byl lepší, ale držel jsem se v pohodě. Takže si to v budoucnu umím představit, ale jdeme krok za krokem a není potřeba uletět, že po 2-3 výhrách nebo po 2 letech trénování třeba jít hned do UFC. Je to prostě boj na dlouho, na celý život, ne jen tak, že teď jsem se stal bojovníkem a hned jsem v UFC. Je dalších milion zápasníků, kteří by toho chtěli dosáhnout, takže ten, co do toho dá nejvíc a vydrží, tak se tam může reálně dostat.“

Vlasto Čepo zdemoloval Kostiče za 50 vteřin. Vlasto Čepo zdemoloval Kostiče za 50 vteřin. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zatím ale Čepa čeká minimálně několik zápasů na domácí scéně. Jako možné soupeře fanoušci nadhodili třeba německého tvrďáka Christiana Jungwirtha či mladého dravce Sebastiána Fapša.

„Jungwirth je brutální zápasník, líbí se mi jeho styl. Jako bojovník je to takový grázl, bitkař a s Kalašnikem to bude velmi zajímavý zápas. Pokud bych s ním měl bojovat já, tak si umím představit, že by to bylo těžké ublížení na zdraví až smrt pro někoho z nás dvou. Jenže my se asi nepotkáme,“ zhodnotil potenciální zápas Vlasto a narážel tím na fakt, že Němec válčí o váhu níž.

„Fapšo je mladý střelec, tvrdý fighter, divočák, ale co se týče standupu, tak mám mnohem víc zkušeností a zápasů. I když to nemusí nic znamenat, ale myslím si, že bych zápas s ním vyhrál, a že by to netrvalo víc než 1 kolo.“

Řeč došla také na hudebníka Marpa, který má aktuálně naplánovaný boxerský duel s Karlosem Vémolou. „Co by na tom bylo zajímavé? To je jako, kdybych šel zpívat proti Palovi Haberovi, tak kdo by lépe zazpíval, já nebo on?“ uzavřel řečnickou otázkou debatu slovenský bojovník se srbskými kořeny.

Zdroje:  Instagram Vlasto Čepo

Nejnovější články