Čepo zpochybňuje Peňázovo zranění. “Money” kontruje a nabízí termín pro vzájemný zápas

Čepo zpochybňuje Peňázovo zranění. “Money” kontruje a nabízí termín pro vzájemný zápas zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Některé zápasy jsou zkrátka prokleté, jako příklad může posloužit kdysi očekávaná bitva mezi Khabibem Nurmagomedovem a Tonym Fergusonem, k níž nikdy nedošlo. Na domácí scéně se podobně vyvíjí potenciální střet Matěje Peňáze a Vlasta Čepa, na který fanoušci čekají už více než dva roky.

Cesty obou bojovníků se bohužel klikatily na odlišné světové strany, například Peňáz měl slušně nakročeno do UFC, kam se chtěl probojovat skrze Dana White's Contender Series. To se ale nepovedlo, což ve výsledku znamená, že se český dlouhán vrátí na domácí kolbiště. Už to vypadalo, že se “El Chapo” dočká na chystaném turnaji v Ostravě. Byl tedy překvapen, když vyšlo najevo, že “Money” akci Oktagon 37 vynechá. Zúčastní se totiž až turnaje plánovaného na konec roku.

“Jak jste si mohli všimnout, včera během Oktagonu ve Frankfurtu zveřejnili, že budu mít zápas 3. 12. v Ostravě. Chtěl bych jen uvést věci na pravou míru a nabídnout nějaká fakta, abyste si mohli udělat vlastní obrázek,” prohlásil Čepo ve videu na Instagramu. “Matěj měl mít 3. 12. zápas v Ostravě. Já jsem se na ten zápas přihlásil, dali mě tam. Jenže oni už zhruba 50 dní dopředu, protože teď je teprve říjen a zápas je až v prosinci, vědí, že se nemůže zúčastnit zápasu kvůli nějakému malému zranění. Ale dva a půl týdne nato, 30. 12., už se může zúčastnit [turnaje] v O2 areně v Praze. Takže to zranění do té doby přejde.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

O jaké jde zranění, to bohužel není známo, podle všeho by ale nemělo jít o nic vážného. Podle Čepa však celá situace působí podezřele. “Chtěl bych vidět toho doktora nebo fyzioterapeuta, který 56 dní dopředu dokáže spočítat, že 3. 12. v Ostravě nastoupit nemůže, ale za dva a půl týdne ho to přejde a 30. 12. nastoupit může. Já jsem samozřejmě požádal, abych mohl mít zápas také 30. 12. v Praze, ale z nějakého důvodu už to není možné. Obrázek si udělejte sami,” dodal a závěrem pozval fanoušky na turnaj v Ostravě. “Věřím, že v Ostravě bude brutální atmosféra, protože je to jedno z nejtvrdších měst. Uvidíme se tam.”

Reakce z druhé strany přišla velmi rychle. “Pár faktů ke všem spekulacím a řečem. Zápasit budu 30. 12. 2022 a soupeř už se delší dobu řeší. Řeči o tom, že se bojím zápasit s Vlastou, jsou zbytečné,” kontroval na Instagramu a připomněl, že se poslední domluvený zápas rušil kvůli zranění na straně Čepa. “Nijak jsem to nekomentoval, vzal jsem to jako sportovec, že se to může stát.”

Peňáz se rozhodl, že také doplní pár důležitých informací. “Aktuálně mám v organizaci Oktagon 6:0 a Vlasto 2:1, soupeře, který ho porazil, jsem knockoutoval v prvním kole,” připomněl a rovnou nabídl náhradní termín. “Pokud se mnou chce tak moc zápasit, tak je nabídka na příští rok, březen, duben nebo květen! Nemám v plánu se přizpůsobovat a nebudu měnit naše plány podle příspěvku na Instagramu.”

Zatím to vypadá, že ani po dvou letech od výměny názorů na pozadí původní pyramidy Oktagon Underground leží jeden druhému v žaludku. A to by se dalo brát jako jistá záruka atraktivního zápasu, pokud na něj tedy někdy dojde.

Zdroje:  Instagram Vlasto Čepo , Instagram - Matěj Peňáz

Nejnovější články