Vlasto Čepo se konečně vrací do Oktagonu, do konce roku by si rád vyřídil účty s Peňázem

Vlasto Čepo se konečně vrací do Oktagonu, do konce roku by si rád vyřídil účty s Peňázem Vlasto Čepo udělal v Oktagonu dojem a stal se okamžitě oblíbencem fanoušků. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Populární tvrďák Vlasto Čepo se po první prohře v kariéře vydal na zkušenou do světa. Nyní ale hlásí návrat, pod křídly Attily Végha bude chtít dokázat, že se s ním ve střední váze musí počítat.

Populární srbsko-slovenský bojovník Vlasto Čepo se již tuto sobotu znovu představí před domácím publikem na turnaji Oktagon 27 v Bratislavě, kde se střetne s krajanem Milošem Kostičem. Šestadvacetiletý bombardér bude chtít předvést, co se naučil v American Top Teamu v Záhřebu, kam se přesunul začátkem roku. I o tom popovídal v nedávném rozhovoru s Attilou Véghem. “Byl jsem tam třikrát na kempu, líbilo se mi, jakou tam mají atmosféru. Ale ani mě nenapadlo, že bych se tam měl přestěhovat. Po posledním zápase v Oktagonu, který jsem prohrál, mi přišlo, jako bych se nikam neposunul. Myslel jsem si, že ano, ale reálně to tak nebylo, na té zemi jsem pohořel,” zavzpomínal na zápas s Mateuszem Strzelczykem. A to byl zároveň jeden z impulzů pro zásadní změnu, následně totiž do Chorvatska skutečně přesídlil.

Zpětně toto rozhodnutí vnímá velmi pozitivně. V Záhřebu se potkal s profesionálními bojovníky, kteří nastupovali ve stejné váhové kategorii. “Tréninky byly vynikající, tvrdé. Každý sparing byl boj o život,” přiblížil poměry v ATT gymu. Posunul se prý především v boji na zemi, kde nyní působí mnohem jistějším dojmem. V Chorvatsku navíc stihl nastoupit do dvou zápasů v začínající organizaci FNC. A protože oba soupeře dokázal porazit, navíc hned v prvním kole, rýsovala se šance na titulový zápas.

Přišel ale čas vrátit se domů. “El Chapo” přemýšlel, kde by měl na Slovensku zakotvit. Mnozí čekali, že se vrátí do bratislavského Chaos gymu, kam docházel dříve, on se ale rozhodl udělat další zásadní změnu a přestoupil do Spartakus Fight Gymu Attily Végha. Podobné rozhodnutí ostatně udělal před nedávnem i Samuel Krištofič, který se dříve taktéž připravoval v Bratislavě. Čepo si váží zdejší přátelské atmosféry, zároveň věří, že zde najde parťáky na své úrovni, s nimiž se zvládne adekvátně připravit na další výzvy.  

Co chystá předvést divákům v Bratislavě? “Nebudu ten zápas tlačit na zem, ale jestli tam skončíme, tak už vím, že tam nejsem ztracený,” prohlásil v rozhovoru s Véghem, který potvrdil, že v tomto ohledu skutečně udělal výrazný pokrok. Z šikovného boxera se tedy pomalu stává komplexní MMA zápasník, který si umí poradit v jakékoliv situaci. Čepo ale zdůraznil, že zlepšil i postoj a celkový přístup k zápasům, které už nevnímá jako bezhlavou bitku.

S Kostičem má přitom mnoho společného. Horkou krev ani jeden z nich nemůže zapřít, duely oba s radostí rozhodují v prvních kolech. Kostič je taktéž v první řadě vnímán jako postojář, dal by se označit jako silově zaměřený bojovník s oblibou v ground and pound. MMA hodně obětoval, což se podepsalo na slušné bilanci 7-3, byť dva poslední zápasy prohrál.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Čepo nicméně vnímá Kostiče jako povinnou zastávku na dlouhé cestě. Už nyní se těší, až se v kleci potká s Matějem Peňázem, s nímž se měl utkat loni na vrcholu pyramidy Oktagon Underground. Před zápasem si sice stihli vyměnit pár názorů a vzájemně se vyhecovat, ale Peňáz nakonec kvůli zranění nenastoupil a zůstalo tak pouze u slovní přestřelky. Promotéři Oktagonu ovšem Vlastovi přislíbili, že pokud sobotní duel zvládne, potká se s Peňázem na turnaji v prosinci. A to je i důvod, proč nyní chce nastupovat ve střední váze. Matěje vnímá jako nejlepšího postojáře na československé scéně a je mu jasné, že by šel do zápasu jako outsider. To mu ale prý vyhovuje. Jako výhodu na své straně vidí velké srdce a tvrdost.

Slovenský střelec si dobře uvědomuje, že jeho kariéra teprve začíná. V MMA stále sbírá zkušenosti a v následujících letech se teprve uvidí, kam až na cestě bojovníka dojde. Nechybí mu ale velké cíle, do dvou až tří let by chtěl získat angažmá v některé z velkých světových organizací, ultimátním snem je pak UFC.

Na řadě je ale zápas s Milošem Kostičem na turnaji Oktagon 27. Zimní stadion Ondreje Nepely můžete navštívit osobně, poslední vstupenky jsou k dispozici na stránkách Ticketportal.sk. Turnaj lze sledovat také skrze portál Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA , Spartakus Fight Gym Youtube

Nejnovější články