Leoš Mareš prý připomíná Conora McGregora, nechytil by se ale v kleci doopravdy?

Leoš Mareš prý připomíná Conora McGregora, nechytil by se ale v kleci doopravdy? zdroj: Profimedia

MMA celebrit není u nás ani v zahraničí ničím zvláštním.

Leoš Mareš, česká hvězda mnoha talentů, se na svém instagramovém účtu pochlubil úsměvnou zprávou od jednoho z fanoušků. Podle něj se podobá vzhledem i stylem Conoru McGregorovi – a když se na srovnání podíváte níže, nejde než říct, že má pravdu. Jistě, jde primárně o styl, ale také je třeba říct, že Mareš, který na sobě pracuje i z hlediska fyzičky, opravdu irského extravagantního bojovníka připomíná.

A samozřejmě, není to poprvé, kdy se jeden začne zamýšlet nad tím, zda by se Mareš nechtěl někdy pustit do nějakého exhibičního zápasu v kleci. Než takovou myšlenku zavrhnete, zavzpomínejte na to, že by zdaleka nešlo o první případ tohoto druhu v Čechách, ale i v zahraničí. Už jsme tu měli zápas Marpo – Rytmus a i v UFC zkusil uspět Phil Brooks, mnohem známější jako CM Punk, populární pro wrestler. Jeho cestu mohli fanoušci sledovat v sérii videí, kdy se několik měsíců připravoval, aby čelil nadějnému mladíkovi Mickeymu Gallovi.

Leoš Mareš Leoš Mareš, zdroj - instragram Leoše Mareše | zdroj: Profimedia

Samotný Leoš Mareš by přitom měl na čem stavět. Pravidelně chodí do posilovny a jeho fyzičku mu ve 43 letech může závidět spousta mužů. Takže, když popustíme uzdu fantazii, jak by mohl v kleci prorazit? Vzhledem ke své výšce a postavě by si klidně mohl troufnout na zdravou lehkou váhu. Věk by nehrál takovou roli, CM Punk šel do klece v devětatřiceti, Rytmus v jedenačtyřiceti a když bychom se dívali zpátky na UFC, Yoel Romero je postrach střední váhy a je mu o rok méně než Leošovi.

Chce to postoj a may thai!

Stylově by jeho vytáhlé, štíhlé postavě nejspíš sednul ryzí postoj. Ne, že by se nemohl naučit základy zápasu, ale takové jiu-jitsu se těžko dohání za pár měsíců. Takže stačí naučit se základní obranu proti strhům, umět pracovat se zády na kleci, nějaké ty hip escapy, když už by se na zem dostal a zpátky na nohy.

Místo toho používat front kicky, teep kicky, nasekat pár low kicků, aby se soupeř nemohl volně pohybovat, pak nasadit thajský klinč, kolena a když dojde na ruce, tak zázraky umí udělat i 1-2 (direkt, cross) kombinace a případně klidně přidat zvedák. A zpátky na větší vzdáleost a používat kopy. Leoš prostě působí jako přirozený postojář s muay thai základy.

A ano, teď si tu trochu vymýšlíme fiktivní scénář, ale faktem je, že kdyby se do něčeho takového chtěl Mareš pustit, rozhodně by měl dobrý základ a jeho věk v žádném případě není na podobnou akci vysoký. Kondici má a s dobrým trenérem by mohl dokázat zdolat nejednoho soupeře, tím spíš, pokud by se rekrutoval z řad celebrit nebo méně zkušených fighterů.

Navíc, je už nyní naprosto jasné, že by takový zápas vyvolal obrovskou odezvu u českých diváků – a pomohl by i ještě dál rozšířit povědomí o skvělém sportu, kterým MMA je. Takže teď jen vymyslet soupeře. S kým to měl mediálně propírané neshody, s Kazmou…?

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články