Matěj Peňáz zná dalšího soupeře, budou to opět "rychlý prachy"?

Matěj Peňáz zná dalšího soupeře, budou to opět "rychlý prachy"? Matěj Peňáz v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V kleci kosí jednoho soupeře za druhým a někteří mu už teď předvídají UFC. Matěj Peňáz se už za necelá dva týdny ukáže na turnaji Oktagon 32 v Ostravě, kdo bude soupeřem?

5 zápasů, 5 knockoutů, taková je zatím bilance Matěje "Money" Peňáze v MMA. Ostřílený kickboxer se přitom do oktagonu dostal v podstatě náhodou, když během pandemie kývl na účast v turnaji Underground, kde se v zápasech nesmělo bojovat na zemi. A ukázalo se, že boj v malých rukavicích teprve pětadvacetiletému bojovníkovi neskutečně sedí.

V MMA Peňáz předvádí naprosto dominantní výkony, "zapotil" se pouze v posledním zápase, který ukončil až ve třetím kole. „Ten zápas mě dost otestoval, něco jsem od něj nakoupil, ale zvládl jsem to,“ nechal se později slyšet.

Na akci Oktagon 32 se už 9. dubna utká s Giovannim Melillem. Italský "Punisher" má v 37 letech na kontě 20 zápasů. V minulosti se dvakrát představil i v prestižním Bellatoru, kde však díru do světa neudělal a fanoušci si ho budou možná pamatovat spíše z KO highlight videí Michaela "Venoma" Page.

Matějovi by měl Giovanni stylově dokonale sednout, upřednostňuje totiž boj v postoji, kde ale ani zdaleka nedosahuje kvalit českého bojovníka, do karet mu nehraje ani relativně malá výška pouhých 180 cm. V tomto zápase zkrátka očekáváme další "rychlé prachy" pro Peňáze, který se teď navíc připravuje v elitním Allstars gymu ve Švédsku, kde měl možnost potrénovat například s Khamzatem Chimaevem, Darrenem Tillem či Alexanderem Gustafssonem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ačkoliv ale rychlé výhry před limitem vypadají ve statistikách dobře, pro bojovníky mají i nevýhodu v tom, že po nich brzy mohou skočit slavné světové organizace (právě u Peňáze do budoucna předvídáme UFC), kde pak budou rázem čelit těžším soupeřům a dříve nabrané bojové zkušenosti by se jim bývaly hodily. Zároveň je ale nutné dodat, že volných bojovníků, kteří by byli ochotni a schopni Matěje pořádně prověřit, nebude mnoho. České a Slovenské fanoušky samozřejmě ihned napadne Vlasto Čepo, který se s Matějem měl potkat už ve finále pyramidy Underground, ale kvůli zranění z něj sešlo a od té doby visí ve vzduchu.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články