Tentokrát to rychlý prachy nebyly, Francouz Peňáze potrápil, nakonec ale přece jen padl

Tentokrát to rychlý prachy nebyly, Francouz Peňáze potrápil, nakonec ale přece jen padl Matěj Peňáz oslavuje vítězství. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Matěj Peňáz znovu vyhrál díky tvrdému boxingu, ale jeho soupeř Cheick Kone ukázal srdce bojovníka a nedal svou kůži lacino.

 

Matěj "Money" Peňáz si včera na Oktagonu 30 došel pro své páté vítězství v řadě, ale tentokrát to pro brněnského bojovníka rozhodně nebyly „easy money“. Oktagon mu totiž místo zraněného Vlasta Čepa domluvil zápas se zkušeným francouzským borcem Cheickem Konem, který měl na kontě 28 MMA zápasů.

I přesto měla spousta fanoušků Francouze za „potravu“, což jim však Kone vyvrátil už v prvním kole. Matěj ustál pokusy o takedowny a začal soupeře ostřelovat svými dlouhými direkty. Ale nechal se unést a když se mu nedařilo Koneho ukončit z dálky, šel s ním do přestřelek. To však byla chyba, kterou zkušený francouzský bojovník rychle využil a nachytal Peňáze tvrdým pravým hákem na obočí. Matěj se zapotácel a nad okem se mu objevila tržná rána. Zkušeně se však dokázal dát dohromady a nedovolil svému soupeři, aby jej ukončil.

Ve druhém kole se Matěj uklidnil a vrátil se k ostřelování z dálky, které mu vycházelo. Francouz se jej však nebál a necouval před ním. Toho Matěj využil a trefil jej tvrdým zadním direktem, po kterém šel Kone na zem, ale dokázal se zpět postavit, přičemž natlačil Peňáze na klec. Tam i přesto, že byl Kone aktivní, rozhodčí Přibyl oba bojovníky dost nepochopitelně odtrhl a zápas tak pokračoval uprostřed klece, kde měl Peňáz výhodu. Hned do svého francouzského soka taky najel a dostal jej svými tvrdými údery do velkých problémů. Kone jen stěží přežil do konce kola.

Na začátku třetího kola Matěj Peňáz dokončil, co načal v předchozí části. Po chvíli opět sejmul francouzského drsňáka zadním direktem, který jím viditelně otřásl. Následně Matěj rozpoutal peklo další kombinací úderů, kterou Koneho vypnul a mohl slavit další vítězství před limitem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Za svůj výkon dostal Matěj nakonec i bonus 50 tisíc Kč a na tiskové konferenci se podělil o svůj dojem ze zápasu:

„Ty první údery mě překvapily. Víceméně jsem ho ze začátku trefil tvrdýma přímkama, většinou to s každým otřese, ale viděl jsem, že s ním to neotřáslo. Takže jsem do toho pak chtěl víc šlapat, místo toho, abych zůstal uvolněný a víc si s ním hrál, tak jsem to chtěl ukončit.“

„Pak přišel ten zadní hák a říkal jsem si, že to musím celé zklidnit, že je to soupeř, kterého jen tak neknockoutuju. Nemůžu to teď soudit, ještě jsem to neviděl, ale myslím si, že jsem tam zbytečně chodil do přestřelek, kde hrozilo, že by mě mohl taky tvrdě trefit. Ale tak vyšlo to a jsem poučený pro příště,“ řekl s úsměvem Peňáz.

Teď si chce „Money“ dát krátkou pauzu a odpočinout si. Za poslední rok totiž Matěj odbojoval 4 zápasy a dohromady musel zhubnout a nabrat 80 kg, což je pro tělo určitě velká zátěž. Do budoucna by se rád však konečně utkal s Vlastou Čepem, z jejichž vzájemného zápasu už dvakrát sešlo:

„O ten zápas je zájem, já ho chcu taky, akorát nemůžu teďka naskočit do O2 arény v únoru. Cítím, že moje tělo taky potřebuje odpočinout. A hlavně se chci naučit i něco nového. Je to prostě rozdíl, když má člověk čas a učí se nové techniky a rozvíjí se, než když je nonstop v dietě a připravuje se na fight, kdy potřebuje dělat kondici a směřuje to rovnou k soupeři,“
zdůvodnil svoji následnou krátkou pauzu Matěj Peňáz.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články