Mohla být pilotkou, dala ale přednost MMA. Petra Částková bude už dnes bojovat na turnaji Bellatoru v Londýně

Mohla být pilotkou, dala ale přednost MMA. Petra Částková bude už dnes bojovat na turnaji Bellatoru v Londýně Petra Částková je jedinou českou zástupkyní v prestižní organizaci Bellator. | zdroj: Profimedia

Petru Částkovou čeká po dvou a půl letech návrat do Bellatoru. O zápase se tentokrát dozvěděla měsíc předem, což prý na přípravu stačí.

Petra Částková pochází z letecké rodiny – otec byl pilot, matka letuškou. Ve šlépějích rodičů šla i jejich dcera a složila pilotní zkoušky. Jenže z oblaků ji zpátky na zem stáhla ekonomická krize. Namísto toho se tedy Petra s plnou vervou pustila do MMA. Bojovým sportům se koneckonců věnuje od 7 let, kdy začala s judem. Později úspěšně přesedlala na thaibox, vyzkoušela i klasický box a kruh se uzavřel v oktagonu.

Na domácí scéně jsme mohli reprezentantku pražského Reinders gymu vidět v Oktagonu či XFN. Právě tam získala svou zatím poslední výhru, soupeřku z Ukrajiny knockoutovala v prvním kole. Jenže pak přišly komplikace, nejprve utržené vazy v koleni a poté zápasy zbrzdil covid. Pauza se nakonec protáhla takřka na dva a půl roku.

Nyní se Petra vrátí do prestižního Bellatoru. Tam se dostala v roce 2018, kdy pouhých šest dní předem kývla na souboj s ostřílenou kickboxerkou Denise Kielholtz. I bez plnohodnotné přípravy s ní nakonec svedla vyrovnaný souboj a získala smlouvu na 3 zápasy.

Také tentokrát nastupuje jako záskok, ale o zápasu se dozvěděla s dostatečným předstihem. „Měsíc není špatný, protože trénuju prakticky po celý rok a připravovala jsem se na zápas 14. července, který nakonec zrušili, protože soupeřka dostala covid,“ prozradila Petra v pořadu Nastavený čas. „Soupeřka má signifikantní přední hák, takže na to jsme se v tréninku zaměřili.“

Na protější stranu klece se postaví Řekyně Ellina Kalionidou s bilancí 7 vítězství a 4 porážky, všechny na body právě z Bellatoru. Doufejme tedy, že jí Petra přidá další. Turnaj Bellator 267 se odehraje v Londýně již dnes. Hlavním zápasem bude očekávaná odveta mezi Michaelem „Venomem“ Pagem a Douglasem Limou. Celá akce začne v příjemných 18:30 a v našich končinách ji bude možné sledovat na stanici Nova Sport nebo VOYO.cz.

Zdroje:  tn.cz

Nejnovější články