"Ne každý má šanci bojovat s Flashem z komiksů," směje se Benda před večerním soubojem s Kotlárem

"Ne každý má šanci bojovat s Flashem z komiksů," směje se Benda před večerním soubojem s Kotlárem Karlos Benda vs. Jaroslav Kotlár | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Souboj mezi kulturistou Karlosem Bendou a svérázným majitelem ochranky Jaroslavem Kotlárem je tady. Karlos měl tentokrát plnohodnotný tréninkový kemp, ale jeho soupeř má téměř nadlidské schopnosti. Jak to může dopadnout?

V další části seriálu "Z pódia do klece"  přinášíme předzápasový rozhovor s kulturistou a nyní i MMA bojovníkem Karlosem Bendou, kterého čeká zápas se sebevědomým Jaroslavem Kotlárem. Jak se Karlos připravil na neuvěřitelnou rychlost svého soupeře a s jakou taktikou nastoupí do zápasu, se dočtete v tomto krátkém rozhovoru.

Ahoj Karlosi, již tuto sobotu tě čeká druhý zápas v organizaci Clash of the Stars. Jak se cítíš poslední dny před turnajem?

Zdravím všechny fanoušky bojových sportů. Psychicky jsem na tom skvěle, moc se těším. Fyzicky je to trošku horší, příprava byla dlouhá a bolavá. Dvoufázové tréninky a podobně. Do zápasu ale stihnu zregenerovat a budu fit na 100%.

Oproti prvnímu utkání, jsi měl delší čas na přípravu. Můžeš nám prozradit, jak probíhala, případně v čem jsi se dokázal zlepšit?

Měl jsem kompletní přípravu. Zem, postoj a vše ostatní. Myslím, že jsem se ve všem zlepšil, ale nejlépe se cítím v práci na zemi. Určitě chci divákům ukázat, že jsem zlepšil i striking a celkově boj v postoji.

Na Tvé straně bude rozhodně fyzická kondice. Věnoval jsi se v přípravě kardiu nějak zvlášť nebo stačily MMA tréninky?

Přípravu jsem rozdělil na tři části - MMA, silový trénink a také kardio. Běhal jsem do kopce, přerušované sprinty, kruháče ve fitku. Na konci přípravy jsme se dostali k tomu, že dvě kola dokážu odmakat na 100%, ve třetím už je to trošku slabší, ale s tím už teď nic neudělám.

Karlos Benda Karlos Benda potvrzuje, že trénink kopů není nic snadného | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Tréninky jsi bral opravdu poctivě. Vstával jsi ve 4 ráno na MMA, odpoledne jsi chodil do posilovny. Cítil jsi v závěrečné fázi již nějakou únavu?

Poslední měsíc už byl fakt náročný. Dvoufázové tréninky mě zabíjely, v poslední týdnech jsem už mlel z posledního. Ale pomohl mi kvalitní jídelníček a regenerace, takže to tělo naštěstí vydrželo.

Se svými trenéry jsi určitě vymyslel nějakou taktiku. Máte soupeře dostatečně nakoukaného?

Myslím, že soupeře máme dobře nakoukaného. Obranu Helmova žlebu, jsme si pouštěli několikrát (smích). Jarda toho zase tolik neukázal, ale přeci jen máme nějakou představu a dobře jsme se připravili. Navíc chci, aby zápas byl především v mé režii. 

Jaroslav Kotlár tvrdí, že uběhl 90 metrů za 6 vteřin, což z něj dělá pravděpodobně nejrychlejšího člověka planety. Nemáš z takové rychlosti obavy??

Ne každý má tu možnost mít zápas s Flashem z komiksů. Pro mě je to velká čest a moc se těším. 

Jaroslav Kotlár Jaroslav Kotlár se během veřejných tréninků nechal ukecat k souboji v bench pressu | zdroj: FOTO: Clash of the stars

Tvůj soupeř navíc ukazoval videa, kde ukazuje své kopy z otočky a jiné triky. Očekáváš, že něco podobného zkusí i v zápase?

Jeho slavný kop z otočky (smích). Budu rád, když to v zápase zkusí a to bude poslední, co udělá.

Jarda je určitě dobrý boxer, ale nikdo nevíme, jak se vyrovná s bojem na zemi. Na Filipa Roubíčka jsi dokázal boj na zemi obstojně natrénovat. Dá se očekávat, že jsi nyní v boji na zemi velmi pokročil?

Na zemi budu dominovat. Od zápasu s Roubíčkem, jsme se rozhodně posunul. Jsem schopný pracovat téměř v každé pozici. Zápas dokážu ukončit na Ground & Pound či klidně zkusím nějakou submisi.

Tomáš Le Sy nám v rozhovoru sdělil, že s Tebou má organizace velké plány. Můžeme tedy očekávat, že Tě uvidíme v MMA i v budoucnu?

Na 99 % budu mít další zápas. V bojových sportech jsem se opravdu našel a moc mě to baví. Pokud nedostanu přes hubu, budu zdravý, tak budu velmi rád pokračovat. Závěrem bych chtěl poděkovat lidem, kteří mi fandí a slibuji vám, že předvedu co nejlepší výkon a soupeře porazím. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články