Někteří členové Clash of The Stars jsou idioti i v zákulisí, říká kulturista Karlos Benda po bizarní tiskové konferenci

Někteří členové Clash of The Stars jsou idioti i v zákulisí, říká kulturista Karlos Benda po bizarní tiskové konferenci Kulturista Karlos Benda | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Karlos Benda si odbyl mediální povinnosti a zúčastnil se tiskové konference organizace Clash of the Stars. Sledoval trapné výstupy ostatních účastníků a stanul tváří v tvář soupeři Jaroslavu Kotlárovi. O své pocity se podělil v další části seriálu "Z pódia do klece". 

Organizace Clash of the Stars chystá v říjnu svůj třetí turnaj a v minulém týdnu uspořádala tiskovou konferenci v pražském klubu Duplex. Přítomní diváci opět dostali to, o co žádali. Nevhodné chování, vulgární mluva i fyzické útoky jsou již tradičně spjaty s vystoupením budoucích zápasníků. Jedním z účastníků byl i kulturista Karlos Benda, který se připravuje na svůj druhý duel pod hlavičkou kontroverzního, ale zároveň rostoucího, zábavného byznysu.  

Karlos je jedním z mála opravdových sportovců, které v říjnu uvidíme bojovat. Nepouští se do trash talku, soupeře neuráží ani fyzicky nenapadá. Během vystoupení některých svých kolegů, jen nevěřícně koulel očima, usmíval se a chvílemi držel hlavu v dlaních. Stejně jako spousta fanoušků u obrazovek se cítil trapně za chování svých "kolegů". V další části našeho seriálu „Z pódia do klece“, jsme Karlose vyzpovídali, protože nás zajímá, jak vnímá šílené chování, které rozděluje fanoušky i odborníky.

Nedávno proběhla tisková konference před třetím turnajem Clash of the Stars. Viděli jsme opět spoustu vtipných a zároveň trapných situací. Ty jsi se celou dobu usmíval a zřejmě nevěřil vlastním očím. Jak tiskovou konferenci hodnotíš?

Zdravím všechny fanoušky bojových sportů a čtenáře Fights.cz. Je mi opět velkou ctí podělit se s vámi o pár myšlenek. Taková tiskovka se hodnotí opravdu těžce. Pomyslná hranice byla mnohokrát překročena a to opravdu nešťastným způsobem. Nebylo to vtipné, ale ubohé a trapné. Je mi jasné, že cringe (trapnosti) k této organizaci patří, ale musí to mít nějaké hranice.

Ve svém vysílání na YouTube jsi zmínil, že Ti během tiskovky spadlo IQ nejméně o 15 bodů. Diváci často říkají, že se cítí trapně i za účastníky následujícího turnaje. Měl jsi také podobné pocity?

Možná ne o 15, ale 30. Já jsem v této organizaci sám za sebe a snažím se vystupovat v pohodě, abych se neměl za co stydět. Že někteří účastníci nemají ani špetku studu, to už je jejich problém

Často slyšíme, že jde pouze o show pro kamery a v zákulisí jsou zápasníci úplně jiní. Můžeš nám prozradit, jak na Tebe někteří působí v zákulisí, kdy nejsou před zraky televizních kamer?                     

V zákulisí se potkávám pouze s kamarády nebo s těmi, kteří mi jsou sympatičtí. S hlupáky a nevychovanci se bavit nehodlám. Každopádně někteří členové organizace jsou opravdu idioti i v zákulisí.

Tvým soupeřem bude Jarda Kotlár. Ze začátku se zdálo, že se váš souboj vyhne trash talku a vzájemnému osočování. Co se v tak krátké době změnilo?

Změnilo se to, že jsem Jardu začal více poznávat. Jak na sociálních sítích, tak i osobně. Nemyslím si, že je zlý člověk, ale určitě je pokrytec. Hraje si na něco, co rozhodně není.

Při vzájemném staredownu bylo vidět, že zadržuješ smích. Jaké bylo koukat Jardovi zblízka do očí?

On je komediant a špatný herec. Minutu před staredownem se řehtá do mikrofonu jako muflon. Srandičky, popichování. Při staredownu se začne klepat jako by seděl na záchodě. Navíc cestou na pódium vypadal jako písmeno T. Nevím, jestli má melouny nebo ježky v podpaží, ale už jen styl jeho chůze je vtipný. Je to opravdu komická postavička.

V úterý budete mít setkání na tzv. B4 the Clash, kdy budete s Jardou ve studiu odpovídat na otázky Tomáše Lesyho a telefonáty fanoušků. Máš už připraveno, co bys chtěl Jardovi sdělit?

Na tohle se opravdu těším. Nedokážu si představit, o čem si budu s Jardou hodinu povídat. Nic připraveného nemám, protože mě opět nepustí ke slovu jako na tiskovce (smích). Bude to stejné jako si povídat s dítětem z třetí třídy základní školy, takže nebudu mít problém.

Od tvého prvního zápasu v organizaci se čím dál víc vrýváš po povědomí fanoušků i MMA zápasníků. Poskytuješ rozhovory, navštívil jsi několik podcastů a začínáš být známý i mezi MMA komunitou. Pociťuješ zvýšený zájem o svou osobu?

Zvýšený zájem určitě pociťuji. Je to pro mě velké plus, protože mě sociální sítě, a především online trénink živí. Komunita lidí okolo MMA je skvělá a jsem rád, že si mezi nimi dělám alespoň nějaké jméno.

O tvé přípravě na zápas se více pobavíme příště, teď jen ve zkratce. Jak se momentálně cítíš a jak zvládáš kombinovat MMA s kulturistikou?

Momentálně jsem v polovině přípravy. Cítím se pořád unavený a bolavý. Tréninky mám rozděleny na 3 části - MMA, kardio, kulturistika. Mám v týdnu pouze jeden volný den, a to většinou pouze spím. Je to boj, ale miluji to. Opravdu mě to moc baví.

Další část seriálu "Z pódia do klece" přineseme po chystaném setkání BF the Clash, kde se Karlos představí v debatě s Jardou Kotlárem. Fanoušci se mají rozhodně na co těšit. Přímý přenos můžete sledovat v úterý 27. září od 18:00 na YouTube kanálu Clash of the Stars.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články