Nejlepší scénář by byl dát KO prvním úderem, směje se král undergroundu Paleš, počítá ale spíš s tvrdou bitvou

Nejlepší scénář by byl dát KO prvním úderem, směje se král undergroundu Paleš, počítá ale spíš s tvrdou bitvou zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Elitní slovenský kickboxer Milan Paleš se v sobotu vrací do ringu PML, necelý měsíc potom ho ale čeká důležitý zápas v Dubaji, takže by se potřeboval nerozbít, přesto počítá s tvrdou řežbou.

V dětství hrával Milan Paleš jako spousta dětí fotbal a snil, že jednoho dne bude kopat za Manchester United, nakonec ho ale zlákaly bojové sporty. V kickboxu má na kontě 61 profi zápasů, zaboxoval si v japonské K-1, čínském Kunlunu i v prestižní Enfusion a je všeobecně považován za nejlepšího aktivního slovenského postojáře ve váze okolo 70 kg. Do paměti většiny domácích fanoušků se ale zapsal především vítězstvím v turnaji OKTAGON Underground: Last man standing. 

Dočasný nárůst popularity sice chvíli po ostře sledovaném turnaji zaznamenal, ale brzy se prý zase vše vrátilo do starých kolejí. Milan to ale bere jako přirozený jev. "To je normální, lidi zapomínají. To je jako kdyby ses teď zeptal nějakého olympionika na medaili, co se vyhrála třeba v hokeji. Dnes už lidi ani nevědí, že někdy hrál hokej. Lidi zapomínají, do roka a do dne tě zapomenou."

V sobotu večer se ale "Minči" připomene dalším zápasem na galavečeru PML 5 v Třinci. Soupeřem mu bude Polák Mateusz Janik, který se do paměti fanoušků zapsal na posledním PML v Praze, kde favorizovaného Jana Rudolfa poslal dvakrát do počítání a nakonec jej porazil na body (Celý zápas ke zhlédnutí tady).

"Vím, že Jan Rudolf je fakt dobrý zápasník. Kolikrát, když jsem s ním já spároval, tak jsem mu v prvním kole pomalu ani nestačil. Můžu to takhle narovinu říct. On dokáže jít první kolo, když ještě může, úplně krásným stylem. Říkám si: kámo, škoda, že ty nezápasíš. Jenže to je to, že on asi trénuje míň a tím pádem se ta kondice projevila v druhém kole, kdy dostal ty dvě počítání."

"Janíkovi kloubok dolů, že si stále šel to svoje. Můžu říct, že jsem se na to díval a říkal si, že ten kluk je o třídu slabší. A nakonec to tam rozbalil v tom druhém kole a šel až do konce jak blázen. Podle mě je to silový kluk, není technicky zdatný, ale ta jeho tvrdost a kondice převažuje," zhodnotil Paleš polského soupeře, jehož měl možnost vidět zápasit naživo.

"Minči" přiznává, že tentokrát by se mu rychlé vítězství hodilo, jelikož ho už 16. prosince čeká v Dubaji na akci ENFUSION souboj s nebezpečným Ibragimovem. "Můj nejlepší scénář by teď byl dát knockout prvním úderem," řekl v rozhovoru s PML se smíchem, sám si totiž moc dobře uvědomuje, že naplánovat si něco takového je prakticky nemožné a počítá spíše s delší a náročnější variantou.

"Nikdy jsem se nijak nemotivoval k tomu, abych lidi knockoutoval. Je to sice fajn, že ti zápas rychleji skončí, na druhou stranu ale počítáš s něčím, co nemusí přijít. Však Janík ukázal, že je to pořádný držák, tak na co bych já počítal s tím, že ho seknu v prvním kole. Když to půjde, tak to půjde. Když ne, tak to budu muset vyhrát přes tři kola."

Rychlé ukončení nepředvídá ani Palešův trenér Daniel Popluhár: "Zápas podle mě bude od začátku probíhat v Minčiho režii. Bude si ho oťukávat, načítávat a po prvním kole zhodnotíme situaci a myslím, že už půjde do plných."

Celý turnaj PML 5 bude možné sledovat na Oktagon.tv, start v sobotu v 18:00.

Zdroje:  PML - YouTube

Nejnovější články