Nezaslouží si mou pozornost, řiká o Cvernovi kulturista Karlos Benda z Clash of the Stars

Nezaslouží si mou pozornost, řiká o Cvernovi kulturista Karlos Benda z Clash of the Stars Karlos Benda potvrzuje, že trénink kopů není nic snadného | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Karlos Benda si připsal první KO v historii Clash of the Stars. Zařadil se mezi největší hvězdy a dostal se do hledáčku profesionálních MMA zápasníků.

V dalším díle našeho seriálu "Z pódia do klece" přinášíme opět rozhovor s Karlosem Bendou, který zaujal nejen ostrým jazykem ale i taktickým výkonem v zápase s nebezpečným Jaroslavem Kotlárem. Karlos nám popsal své pocity po zápase, vyjádřil se na adresu Alexe Cverny a prozradil plány do budoucna. 

Máš za sebou druhý zápas v organizaci Clash of the Stars. Jaké jsou tvé pocity pár dní po turnaji? Už jsi to vše dokázal vstřebat?

Zdravím čtenáře Fights.cz a všechny fanoušky bojových sportů. Je to pár dní a už jsem v pohodě, opět ve svém klasickém režimu. Na co budu vzpomínat, jsou vteřiny hned po ukončení zápasu. Celá hala měla radost a skandovala. To bylo neuvěřitelné. Jedna z nejsilnějších emocí, kterou jsem kdy zažil.

Jak ses cítil v den zápasu? Byl jsi už konečně nervózní nebo jsi byl v pohodě jako před prvním zápasem?

V den zápasu jsem byl trošku unavený, protože jsem v noci nemohl spát. To nebylo nervozitou, ale mými problémy se spánkem. Nervozita přišla před zápasem, když jsem v zákulisí čekal na svůj nástup. Poté, co jsem vyšel mezi skandující dav, hrála má oblíbená hudba při nástupu, tak jsem se uklidnil a byl naprosto v pohodě.

Co říkáš na zázemí turnaje, jak se o vás organizátoři starali?

Nemám žádné srovnání, ale pokud jde o zázemí a organizaci, nemohu říct špatné slovo. Jsou ochotní a ve všem mi naprosto vyšli vstříc.

Pořadatelé si připravili netradiční představení účastníků či světelnou show. Užili jste si to i v zápasníci?

Nevím, jak ostatní, ale já rozhodně ano. Nevadí mi být středem pozornosti, takže taková show je přesně pro mě.

Překvapil Tě výkon některých účastníků? Viděli jsme zápasy, které měly již nějakou amatérskou kvalitu.

Nejvíc mě překvapil výkon Tomáše Dynama Křižana. Věděl jsem, že je dobrý, ale byl ještě lepší (smích), dále Hanka Gelnárová, to je fakt zabiják. Uvidíme, jak si příště povede proti silnější soupeřce.

A teď k samotnému zápasu. Jarda na Tebe vlétl a začal tlačit. Očekával jsi tuto taktiku?

S trenéry jsme počítali, že toto bude nejpravděpodobnější scénář a dle toho se i připravovali. Jít s ním hned do přestřelky, by byla hloupost. Bylo by to 50 na 50, kdo první trefí, a to já nechtěl. Chtěl jsem vyhrát.

Jarda měl od začátku ruce dole, ale ty jsi vyčkával a neútočil. Byla to taktika, s jakou jsi do zápasu nastoupil?

Ano, byla. S trenéry jsme se připravovali na takovýto průběh: v prvním kole držet odstup, trefovat jedničky a okopávat mu přední nohu. Když bude příležitost, tak pushkick a pokud půjde do tuhého, začít klinčovat, ale neházet na zem. Lidé si mysleli, že půjdu hned po takedownu, ale to jsme chtěli ukázat až v druhém kole. Převzít zápas na svou stranu jsem plánoval až od druhého kola. Hned na něj vlítnout a hodit na zem, zkusit nějakou submission nebo ground & pound. Na to jsme se v tréninku zaměřili, ale především jsme zlepšovali postoj, který věřím, že jsem hodně zlepšil. Vše ale dopadlo lépe, než jsem čekal, když jsme se do druhého kola ani nedostali (usmívá se).

Připsal sis první KO v dějinách organizace a zapsal jsi se do historie. Jak si ceníš takového úspěchu?

První KO v dějinách organizace? Zní to moc pěkně. Jsem za to moc rád, ale pro mě bylo nejdůležitější vyhrát a bylo jedno jak. Na druhou stranu vím, že KO mají diváci rádi nejvíc, takže ano, je to super.

S Jardou Kotlárem jste si podali ruce a prokázali jste si respekt. Je válečná sekera definitivně zakopána?

Určitě ano. Jarda už nadhodil, že by chtěl někdy odvetu. Tu ale já nebudu chtít dříve, než za pár let. To se do sebe opět můžeme pustit (smích).

Nemohu se nezeptat na Alexe Cvernu. V kleci jsi se k němu celkem trefně vyjádřil. Je ještě něco, co bys k tomu chtěl říct?

To hlavní jsem již řekl v kleci. Alex mě teď označuje na instastories, snaží se mě vyprovokovat a pomlouvá mě, ale já na to nereaguji. I když trošku mě naštvalo, když v jednom podcastu říkal, že se o mě dozvěděl, že se mi nedá věřit a že bodnu kamarády do zad. On někde něco slyšel, bůh ví od koho, a hned to roznáší dál. Já o něm slyšel, že souloží s veverkami, tak to asi někde začnu říkat (smích). Ne kecám, nezačnu, budu toho kanála ignorovat, víc si nezaslouží. 

Po zápase Tě začalo vyzývat velké množství tzv. zápasníků. Uvažuješ o některém z nich nebo Tě tyto řeči nechávají naprosto chladným?

Přes dvě desítky výzev! Píšu si seznam (smích). Sám začnu někoho vyzývat, můj kamarád přišel o pět minut později na trénink, tak jsem ho vyzval (smích). S výzvami se nám tady roztrhl pytel a já se tomu fakt jen směji.

Stal ses jednou z největších hvězd organizace. Můžeme Tě čekat na čtvrtém turnaji nebo si dáš chvíli pauzu?

Ještě jsem nad tím neuvažoval, ale jak se zdá, tak proč né. V prvé řadě ale záleží na promotérech, jaké se mnou mají plány.

Určitě cítíš velký zájem o tvou osobu. Jak si užíváš nárůst popularity?

Užívám a moc. Jak už jsem dnes jedno řekl, nevadí mi být středem pozornosti. Hlavní ale je, abych zůstal nohama na zemi.

Je něco, co bys chtěl vzkázat fanouškům bojových sportů?

Ve Fortuně na mě lidé vsadili téměř tři miliony korun, neuvěřitelná částka. Jsem rád, že mi takhle věřili a já jim pomohl vydělat pár korun.

Závěrem bych chtěl opět všem poděkovat, promotérům Clash of the Stars, Jardovi Kotlárovi a všem lidem, kteří mi fandili, moc si toho vážím a těším se na další zápasy a další životní zážitky.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články