Nikdo se mnou nechce jít, postěžoval si Rony Paradeiser, který se chystá na rváče z Bellatoru

Nikdo se mnou nechce jít, postěžoval si Rony Paradeiser, který se chystá na rváče z Bellatoru Rony Paradeiser vs. Felipe da Silva Maia | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na kartě sobotního turnaje Oktagon 44 figuruje také Rony Paradeiser, který se upsal pořádné výzvě. V kleci si vymění údery se zkušeným anglickým divočákem.

Dlouhán ze Slovenska většinou předvádí profesorské výkony, s těmi nejlepšími mu ale zatím vždy něco chybělo. Po titulu se naposledy natahoval v souboji s rozjetým Keitou, který si pohlídal vítězství na body. Paradeiser (16-8) si však od té doby připsal další tři zelená políčka.

Jak sám přiznal v rozhovoru pro Max MMA, jen tak někdo si na něj netroufne, což je bohužel problém. “Opravdu těžko se pro mě hledá soupeř. Nabídli mi asi sedm jmen, Keitu, Legierskiho, Janičiće a potom nějaká další ze zahraničí, ale ne úplně každý mě chce vzít.” Za ty roky v Oktagonu si zkrátka získal slušný respekt. “Mám v té váze skoro dva metry a jsem levák, takže nejsem úplně příjemný soupeř.”

Nyní samozřejmě prahne po odvetě s “Černým panterem”, hlásil se dokonce jako náhradník, když před turnajem v Bratislavě odpadl Mate Sanikidze, přednost ale dostal Jakub Tichota. Rozhodl se tedy, že nastal čas na pořádnou výzvu.

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

V sobotu jej prověří Andrew Fisher (19-9-1), válečník se zkušenostmi z několika organizací. Třeba na půdě Cage Warriors bojoval se slavným Artemem Lobovem, následně působil také v tehdejším ACB či Bellatoru. Zde také absolvoval poslední tři zápasy, z nichž dva vyhrál. Fisherovi se v posledních letech docela daří, od roku 2015 ostatně prohrál pouze dvakrát.

“Nachází na hranici první světové stovky,” upozornil Paradeiser v rozhovoru pro Oktagon. “Druhá věc je, že se mi nechtělo čekat na Keitu. V lehké váze jsem jednička, titul už bych si možná zasloužil, ale Keita tam stále něco vymýšlí s 66 a mně se na něj nechce čekat. Možná je to pro mě risk, ale určitě to za to stojí.”

Fisher se většinou spoléhá na práci bodových sudí, zvládne ale také rozhodnout před limitem, občas vytáhne z rukávu submisi či drtivý úder. Shay Walsh, který ze vzájemného setkání odcházel se zlomenou čelistí, by mohl vyprávět. “Na svůj debut se těším. Budu bojovat proti jedničce divize, což je přesně to, co jsem chtěl. Mám dojem, že jsem všechny přeskočil a dostal se rovnou na vrchol žebříčku. Jsem přesvědčený, že s Ronaldem Paradeiserem uděláme parádní show, načež se posunu k titulové šanci.”

Za zmínku stojí jeho postoj k MMA, které mu přináší čirou radost. “Lidé hodně mluví o tom, jak těžké je být MMA zápasníkem, ale pro mě je to zábava, koníček, moc mě to baví. Dělal jsem to ještě předtím, než se v tom daly vydělat peníze, lidi jsem trénoval v dobách, kdy vám za to nikdo nezaplatil.”

A co od něj Paradeiser očekává? “Buď se po mně rozeběhne a v přestřelce mě bude chtít ukončit, na to jsem připravený. Nebo to bude spíš taktický souboj, kdy bude čekat, až udělám chybu.”

Turnaj v Oberhausenu můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv, vysílání odstartuje v 17:30.

Zdroje:  Max MMA , Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články