Paradeisera čeká Chorvat s jedinou porážkou, ve hře je titulová šance a odveta s Keitou

Paradeisera čeká Chorvat s jedinou porážkou, ve hře je titulová šance a odveta s Keitou Rony Paradeiser vs. Felipe da Silva Maia | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Sobotní turnaj Oktagon 39 se sice uskuteční v Mnichově, to ale neznamená, že by na kartě chyběli bojovníci z domácí scény. Do Bavorska se chystá i Rony Paradeiser.

Rony Paradeiser se v posledních dvou letech objevil hned ve dvou titulových zápasech, v obou případech ale musel zkousnout porážku a poblahopřát soupeři. V rozhovoru se Samuelem Krištofičem se k těmto bitvám na skok vrátil. V případě Ivana Buchingera sehrál roli fakt, že šlo o jeho velký idol. “Ivana jsem měl za boha,”  přiznal a doplnil, že se velký respekt k soupeři zřejmě podepsal na výsledku. “Psychicky jsem to neunesl, zápas byl pro mě psychicky náročný.”

Po porážce s “Bukim” si připsal další dvě výhry, aby se v únoru loňského roku znovu mohl ucházet o pozici šampiona, byť se jednalo o prozatímní titul. V cestě mu stál rozjetý Losene Keita. A tentokrát chybělo opravdu málo. “Když jsem to zavřel, tak jsem si říkal, že už to mám,” popsal Rony kritický moment, který přišel po minutě a půl prvního kola. Keitovi se šikovně dostal do zad a pracoval na pozici pro škrcení, “Černý panter” se ale dokázal vydrápat zpět na nohy. “Dobře to bránil. Měl nahoře před sebou obrazovku, takže viděl, kam dávám ruku.” Keita následně zvítězil na body.

Rony sice nemá stálého mentálního kouče, zhruba jednou za tři měsíce ale využívá služeb Mariana Jelínka, který se stará o přední sportovce. V péči měl například i Jaromíra Jágra, ale i některé bojovníky, třeba Filipa Macka. “Vždy je to takový přátelský rozhovor jen mezi námi.” Pravidelná sezení si plánovat nechce, jelikož mu tento styl nesedí. “Nemám rád, když mi někdo každý týden něco povídá, mám rád svoji hlavu, chci si sám objevit správnou cestu.” Bohatě mu tedy stačí, když ho jednou za čas někdo nasměruje.

Prohry v klíčových zápasech Paradeisera samozřejmě mrzí, ale nedělá si z nich těžkou hlavu. “Mohl jsem být trochu víc agresivnější, ale to je tak – prohraješ, poučíš se a jedeš dál.” Připustil, že by v kleci občas mohl být o něco důraznější, zároveň naznačil, že by se od “Piráta” měl naučit nějaké fígle. “Mohl jsem být zákeřnější, musím se od tebe něco naučit… Nějaký palec do huby (smích).” Právě Krištofič by tyto “techniky” mohl vyučovat, Patrik Kincl by určitě souhlasil.

Nyní "Létajícího Ronyho" čeká Chorvat Vlado Šikić, který má na kontě pouze jednu jedinou porážku. Z 11 výher navíc hned v 10 případech rozhodl před limitem, v rukách nosí knockoutový úder a v oblibě má i submise. V roce 2017 se dokonce objevil v reality show The Ultimate Fighter z produkce UFC, během zápasu si však utrhl rameno, takže nemohl pokračovat. “Velmi dobře kope,” zhodnotil Paradeiser. “Je takový variabilní, umí tam střelit otočky a podobné věci, má dobrý přední highkick. Ani na zemi není marný. Všichni o něm mluví jako o postojáři, ale má hnědý pásek, takže na zemi je kvalitní.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ronald Paradeiser (@pararony)

Rony si chce v souboji držet dostatečný odstup, rychle přiskakovat a bodovat v krátkých kombinacích. A kdyby se náhodou boj v postoji odchýlil od jeho scénáře, pak je připraven jít na zem. “Cítím, že tam mám kontrolu, dokážu držet pozici.”

Bitva s Chorvatem je další krůček k odvetě s Keitou, kterou už potvrdil i promotér Ondřej Novotný. Rony se těší už nyní. “Chtěl jsem už koncem roku, ale jeho trenéři to odmítli, že mě nechtějí, protože je to narychlo. A to chápu, tři týdny na titulák jsou málo.” Paradeiser je přesvědčen, že napodruhé už to vyjde. “Určitě si na něj věřím.”

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články