Obří turnaj Oktagonu v Edenu hlásí ztráty, Kincl odstoupil, Peňáz s Čepem se nedohodli a o soupeře přišel i Petrášek

Obří turnaj Oktagonu v Edenu hlásí ztráty, Kincl odstoupil, Peňáz s Čepem se nedohodli a o soupeře přišel i Petrášek Patrik Kincl se raduje z vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace Oktagon hlásí před velkolepým turnajem v Edenu hned několik komplikací.

Zranění k bojovým sportům bohužel patří a změny na poslední chvíli se tak nevyhnou takřka žádnému turnaji. Proto se promotérům vyplatí domluvit na ty nejočekávanější zápasy už dopředu náhradníka, který funguje jako pojistka pro případ, že by hrozilo zrušení hlavního taháku. Jenže, jak se teď ukázalo, ani to nemusí být záruka, že se zápas nakonec uskuteční.

Včera bylo oficiálně oznámeno, že šampion střední váhy Patrik Kincl nebude kvůli zdravotním problémům schopen 8. června nastoupit na turnaji v Edenu. Pro tento případ byl připraven Vlasto Čepo, jenže na souboj s Matějem Peňázem přesto ani tentokrát nedojde. Jak informovala organizace Oktagon, zatímco slovensko-srbský fighter byl připraven nastoupit podle dohodnutých a oznámených podmínek, český bojovník tento zápas nakonec shodil ze stolu s odůvodněním, že chtěl bojovat pouze o titul.

Kde se stala chyba? 

„Já sám za sebe můžu říct, že když jsem se to dozvěděl, tak jsem měl jen jednu podmínku a to, že chci zápasit o prozatímní titul, když už nemůžu zápasit o ten právoplatný. Na tom jsem trval, rozpovídal se Matěj o svých důvodech na sociálních sítích.

„Tuhle nabídku dostal i oficiální náhradník Vlasto Čepo,, který ale o interim pás zápasit nechtěl. Chtěl zápasit jen na tři krát pět minut. Tlačil jsem na Oktagon, aby našli jiného soupeře, který by se mnou o prozatímní titul zápasil, stejně tak jako to udělali například v prosinci. Vím, o tom, že Oktagon oslovil spoustu jmen. Například Kerima Engizeka, Scotta Askhama, zajímavá jména, ale nikdo tu nabídku nepřijal. Nikdo nebyl připraven zápasit, tak z toho vzešlo to, že já zápasit nebudu.

Mě to samozřejmě s**e. Mrzí mě to, protože celou přípravu jsem odjel, jsem kvalitně připravenej. Ale věřím tomu, že svou titulovou šanci dostanu už v dalším zápase. Počkám si na ni. Tak to je, bohužel tohle je život.“ 

Asi nepřekvapí, že Čepo to vidí jinak. Na Instagramu dokonce zveřejnil smlouvu a dodal: "Řeč nebyla ani jednou o prozatímním titulu, protože Kincl není zraněný dlouhodobě, že by se musel titulu vzdát. Dále, jestli Matěj chce být šampionem, musí bez problémů projít přese mě a může jít s Kinclem o titul. Já jsem to vzal s rizikem jen jednoho měsíce přípravy, on měl dvě plné přípravy jako náhradník zápasu Kincla s Wawrzyniakem a teď měl další tři měsíce na Kincla."

Dále také zpochybnil, že by organizace vůbec hledala pro Peňáze jiné soupeře, když on byl oficiální náhradník. A pochopitelně se mu nelíbí ani to, že si Matěj sám domluvil souboj s Davidem Zawadou, který má v Edenu zápasit s Markem Mazuchem, shodou okolností Čepovým týmovým kolegou. Rivalita mezi oběma bojovníky, která začala už během covidového turnaje Oktagon Underground, tak znovu nabrala na obrátkách, šance, že by se ale přece jen konečně utkali v kleci, se teď nicméně zdá být mizivá. 

A aby toho nebylo málo, oznámil teď Oktagon další ztrátu. Soupeř Miloše Petráška Ahmed Sami si zlomil ruku, na náhradě promotéři pracují. Sám "Meloun" se už přihlásil o Čepa, což by byla pro fanoušky určitě hodně zajímavá podívaná.

Startovka tedy aktuálně vypadá takto:

Karlos Vémola vs. Attila Végh

David Kozma vs. Ion Surdu

Leandro „Apollo“ Silva vs. Amiran Gogoladze

Acoidan Duque vs. Magomed Machaev

Mateusz Legierski vs. Akonne Wanliss

Attila Korkmaz vs. Makwan Amirkhani 

Jaroslav Poborský vs. Shem Rock

Miloš Petrášek vs. ???

David Zawada vs. Marek Mazúch

Deniz Ilbay vs. DenisTripšanský

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články