Oktagon bohužel opouští hodně zajímavá tvář, zabojuje o místo v UFC

Oktagon bohužel opouští hodně zajímavá tvář, zabojuje o místo v UFC Uspěje Islam Dulatov v UFC? | zdroj: Profimedia

Měl být hvězdou v dresu Oktagonu, šanci dostat se do UFC ale Islam Dulatov nedokázal odmítnout. Brzy zabojuje o smlouvu.

Když se Oktagonu na začátku letošního roku povedlo ulovit Islama Dulatova, byl kolem toho celkem velký humbuk. Aby také ne, čečenský "Ripper" sice svůj první profi zápas v roce 2019 prohrál, od té doby ale doslova kosil jednoho soupeře za druhým a nasbíral 9 vítězství. Navíc se také živí jako model a v Německu, kde žije, má velkou fanouškovskou základnu.

Premiéra mu vyšla na výbornou, Palaiologose ukončil v poslední vteřině prvního kola, za což si odnesl i bonus za výkon večera a dal jasně najevo, že do hlubokých vod welterové divize, pravděpodobně nejnabitější divize Oktagonu, připlul nový hladový žralok.

Jenže na další zápas ve žlutočerné organizaci už možná nedojde, Dulatov totiž na Instagramu oznámil, že 3. září nastoupí v Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím UFC ve velkém nabírá nové bojovníky. Není divu, Islam do puntíku splňuje požadavky nejslavnější organizace, má perfektní skóre 10-1, vítězí před limitem, jeho styl je navíc hodně atraktivní a má i potřebné charisma. Kdo proti němu v DWCS nastoupí, zatím nebylo oznámeno.

V minulosti už se z Oktagonu stejnou cestou vydali Michal Martínek, Matěj Peňáz, Kaik Brito či Tereza Bledá, ani jeden z nich si ale smlouvu nevybojoval (byť Bledá zvítězila a nakonec byla dodatečně do UFC povolána, takže je to v jejím případě sporné).

V případě Dulatova je trochu škoda, že odchází zrovna ve chvíli, kdy Oktagon na říjen chystá obří turnaj na stadionu ve Frankfurtu, kde by se na startovce určitě vyjímal. I kdyby v DWCS neuspěl, pravděpodobně nebude schopen hned o měsíc později opět zápasit. Na turnaji ale pravděpodobně chybět nebude, neboť se organizaci upsal jeho mladší bratr Tamerlan. Ten to má sice zatím mezi profíky pouze 1-0, vypadá to ale, že půjde ve šlépějích svého zkušenějšího sourozence.

Zdroje:  Islam Dulatov – Instagram

Nejnovější články