Slovenské kickboxerské eso Milan Paleš prozradil, čím ho zklamali čeští fanoušci. Vyjádřil se také k možnému zápasu se Sivákem

Slovenské kickboxerské eso Milan Paleš prozradil, čím ho zklamali čeští fanoušci. Vyjádřil se také k možnému zápasu se Sivákem Losene Keita vs. Milan Paleš | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Hlavní zápas pátečního turnaje PML 10 obstará Milan Paleš, kterého vyzve teprve 19letý Tymur Didiaev.

Milan Paleš patří dlouhá léta mezi nejlepší slovenské postojáře. Reprezentant žilinského Diamond gymu má ve sbírce třeba titul Enfusion, jako jeden z mála domácích kickboxerů startoval i v kultovní japonské organizaci K-1, většina fanoušků u nás si ho ale bude pamatovat především z pyramidy Oktagon Underground: The Last man standing, v níž musel k celkovému vítězství porazit tři soupeře v jeden večer. Předloni se pak v žlutočerné organizaci připomněl kickboxerským soubojem s Losenem Keitou. 

Na ten nicméně nevzpomíná vůbec v dobrém, ne ani tak kvůli sporné porážce, spíše kvůli nedostatečné podpoře publika v souboji se zahraničním soupeřem. "Já jsem v Praze odboxoval strašně hodně zápasů, mohl bych říct 20 nebo 25 zápasů jen tam, možná těch 20, dobře. Nastupuju a lidi spíš podpoří Keitu, který tam měl 3-4 zápasy. Samozřejmě je to stejně tak zápasník, je to jméno. Ale řekněme si – česko-slovenská scéna, měli by mi dopřát a oni víc podporují Keitu, takže v tomhle jsem byl z fanoušků trochu zklamaný," přiznal ve videu z produkce organizace PML.

Vyjádřil se i k potenciálnímu zápasu s Vaškem Sivákem, který by spoustu fanoušků určitě hodně zajímal. "Pojďme do toho, já bych s tím neměl problém, ani Vašek s tím neměl problém," netají se tím, že by měl o souboj s českou jedničkou zájem. Má to však svoje ale. "Problém je to zas asi zaplatit, protože máme nějakou cenu a pod nějakou cenu nenastoupím. Zároveň vím, že to bude vyhrocený zápas, že si za to můžu říct. Neutíkám, nebojím se, kdybych prohrál, tak to vezmu s hrdostí. Okej, teď je tu Vašek ten, kdo je v Česko-Slovensku nejlepší. Kdyby to někdo vzal pod sebe, že chce ten zápas vidět a najdou se sponzoři, kteří ho zaplatí, tak ano." Promotéři tak mají míč na své straně.

Teď je ale na řadě Timur Didiaev, 19letý ukrajinský mladík, který zakotvil v pražském TKBC gymu. Paleše prý neznal, když ale před kolegy zmínil jeho jméno, ptali se ho prý, jestli se nezbláznil. Ačkoliv má na kontě zajím jen 9 profi zápasů, v amatérském ringu nasbíral zkušeností více než dost a je připraven na velké výzvy, jakou elitní Slovák bezpochyby je.

Turnaj PML 10 se odehraje v pátek 24. května v Nitře, přímý přenos bude možné sledovat na platformě Oktagon.tv.

Kompletní startovka vypadá následovně:

Milan Paleš vs. Tymur Didiaev (K-1)

Radovan Úškrt vs. Viktor Červinský (Muaythai)

Štefan Mészáros vs. Patrik Ilušák (K-1)

Ivan Buchinger vs. Paulo Surian (MMA)

Matouš Kohout vs. Mauricio Diaz (MMA)

Hafeni Nafuka vs. Giorgi Gogotchuri (MMA)

Radoslav Ľahký vs. Aaron Mcdonald (MMA)

Magdalena Šormová vs. Mileide Simplicio

František Puraš vs. Adam Kosiacki (Muaythai)

Roman Kučera vs. René Hrabica (Muaythai)

Benjamin Dolnak vs David Kohout (Muaythai)

Alan Hanzel vs Samuel Šlesárik (Muaythai)

Matej Dovičovič vs Michal Mokrý (Muaythai)

Nejnovější články