Úškrt vyráží na lov. Na mušce má přemožitele Davida Hoška

Úškrt vyráží na lov. Na mušce má přemožitele Davida Hoška Rado Úškrt | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Radovan Úškrt se vrací ke kořenům. V pátek zavzpomíná na své začátky s bojovými sporty v postojářském duelu s Viktorem Červinským.

Na kartě pátečního turnaje PML 10 figuruje také duel mezi Radovanem Úškrtem a Viktorem Červinským, dvěma známými tvářemi domácí MMA scény. A byť akce nabídne i klasické MMA, bojovníci se utkají pod pravidly thajského boxu. „Myslím si, že postojářské akce jsou obecně někdy i zajímavější než MMA, protože lidé moc nerozumí grapplingu a zápasení,“ přiznal Úškrt v rozhovoru pro PML.

Thajský box mu však není cizí. „S postojem jsem začínal, v thajském boxu jsem měl 20 až 25 zápasů. Myslím, že jsem v tom byl dost šikovný. Měl jsem dost knockoutů a dobře jsem kopal, ale měl jsem asi sedm operací kolen, takže ty kopy už nejsou takové.“ Po přechodu k MMA si uvědomil, jak zásadní jsou mezi jednotlivými bojovými sporty rozdíly, s čistým postojářem by v thajském boxu měl zřejmě problém. Ale jelikož ho vyzval další MMA zápasník, neměl důvod odmítnout.

Během rozhovoru také přiznal, že jej v poslední době trápí rameno, což ho omezuje ve wrestlingu, tato příležitost mu tedy přišla vhod. „Nebude se mi to počítat do rankingu v MMA, takže je mi to relativně jedno. Proto jsem to vzal.“ Navíc nebude muset tolik hubnout, zápas se odehraje ve váze do 84 kilogramů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Slovenská mlátička většinou jede na plné obrátky hned od prvního kola. „Zabij, nebo budeš zabit,“ zmínil heslo, jímž se v kleci často řídí. Jedním dechem ale dodal, že se nemůže spoléhat pouze na úvodní tlak. „Musím to odbojovat na tři kola. Na to se soustředím.“ Na turnaji Oktagon 59 ho ostatně čeká měření sil s Petrem Knížetem, který se bude loučit s kariérou. Českého tvrďáka ukončil pouze Karlos Vémola, Úškrt tedy pracuje hlavně na kondici.

S kondicí nemá problém ani Červinský. Talentovaný mladík si udělal jméno, když na společném turnaji organizací RFA a IAF k velkému překvapení popravil Davida Hoška, hned v prvním kole ho zavřel do gilotiny. První porážka přišla až po čtyřech výhrách, a to na půdě KSW, kde nestačil na Kacpera Koziorzębskiho. Na Úškrta půjde opět z pozice výrazného outsidera, na to už je ale zvyklý.

A jak na něj pohlíží Úškrt? „Na svého soupeře neříkám nic. Je to mladý chlapec, určitě jsem rád, že to vzal,“ řekl s tím, že jde o šikovného bojovníka. Úškrtovi sice prakticky o nic nejde, zápas ale nebere na lehkou váhu. „Nevím, jestli půjdu po ukončení, ale určitě chci vyhrát. To chceme oba. Zvítězí srdce a kondice, to je v zápase nejvíc.“

Zdroje:  PML – YouTube

Nejnovější články