Oktagon je pro Muradova suverénně nejlepší řešení, myslí si Ondřej Novotný

Oktagon je pro Muradova suverénně nejlepší řešení, myslí si Ondřej Novotný zdroj: Profimedia

Spolumajitel Oktagonu vysvětlil, proč by se měl Muradov vrátit do největší domácí organizace. S uzbeckým bojovníkem má velké plány.

Makhmud Muradov letos podepsal smlouvu na další čtyři zápasy v UFC, zdálo se, že v zámořské organizaci ještě nějaký čas zůstane. Začátkem května se však k velkému překvapení dozvěděl, že už se s ním nepočítá. Prakticky okamžitě se začalo spekulovat, kam se uzbecký bojovník přesune, mimo jiné se nabízí návrat do Oktagonu.

Promotér Ondřej Novotný by „Macha” pochopitelně přivítal s otevřenou náručí. „Samozřejmě bych si to přál. Pro Macha mám hned tři, čtyři zápasy,” prohlásil v poslední epizodě pořadu MMA letem světem. „Myslím si, že je to pro něj suverénně nejlepší řešení.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Tím by se otevřela cesta k atraktivnímu duelu s aktuálním šampionem střední váhy – Patrikem Kinclem. Zápas se měl uskutečnit už v roce 2019 pod záštitou XFN, Muradov však zařadil zpátečku, jelikož mu organizace nezaplatila domluvené peníze. Novotný má ale v záloze i další lákadla. „To je to, co je na tom zajímavé… Když všechno dobře dopadne, tak se na nás příští rok s dost velkou pravděpodobností řítí nový ročník Gamechangeru. A kde jinde než v 84, která brutálně získala na síle.”

Muradov se podle promotéra do pyramidy o milion eur hodí, jako další možné účastníky uvedl například Piotra Wawrzyniaka, posledního soupeře Patrika Kincla, Kerima Engizeka či Andrease Michailidise, jenž v minulém roce dokráčel až do finále. Široký výběr by měl i z domácích bojovníků, v tomto případě padla jména Patrik Kincl, Matěj Peňáz, Vlasto Čepo, Zdeněk Polívka a Marek Mazúch. „Teď dáme dohromady šestnáctku a deset z nich bude v první stovce.” Novotný nicméně zdůraznil, že ještě není jisté, že se další ročník uskuteční, bude záležet, zda dostane zelenou od Tipsportu.

Možné angažmá v Oktagonu již s Muradovem probíral. „A když se bavíme o tom Machovi – jasně, psali jsme si hned v tu chvíli, píšeme si průběžně. To, co by mu vyhovovalo a z čeho by nejvíc těžil, to mu podle mě Oktagon přesně nabízí. Ale to musí vědět on sám.”

Nutno však dodat, že má mnohem více možností, krátce po propuštění z UFC uvedl, že již dostal několik nabídek. Zhruba před rokem během rozhovoru pro kanál Bratři v autě promluvil o potenciálním přesunu do One Championship, kde by údajně obdržel 150 až 200 tisíc dolarů za zápas a stejnou částku za výhru. Oproti UFC by si tedy výrazně polepšil. Zároveň ho ale láká atmosféra největší domácí organizace. „Chybí mi zápasení v Čechách. Chodím se občas podívat na Oktagon, jak fandí tamní fanoušci, to si za žádné peníze nekoupíš. Ty emoce a celé prožívání, je to něco jiného.”

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články