Makhmud Muradov by se rád vrátil do Oktagonu, zároveň ale zvažuje nabídku za miliony

Makhmud Muradov by se rád vrátil do Oktagonu, zároveň ale zvažuje nabídku za miliony Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

Kam zamíří Muradov po štaci v UFC? Uzbecký bojovník pomalu zvažuje své možnosti a nabídky, které zahrnují pohádkové odměny.

Uzbek s českým srdcem Makhmud Muradov i nadále setrvává v UFC. Již 22. července ho čeká další klání na turnaji v Londýně, kde se střetne s Bryanem Barberenou (18-10). Oba borci se potřebují pohnout z místa, Američan se stejně jako “Mach” bude snažit vyhnout třetí porážce v řadě.

Muradov měl nastoupit už v březnu, ale zastavila jej zraněná ruka. V rozhovoru pro kanál Bratři v autě naznačil, že je vše na dobré cestě, takže návratu do klece nic nebrání. Cíl je jasný - zajistit si prodloužení kontraktu. “Ještě mám smlouvu na dva zápasy, pokud jeden z nich vyhraju, prodlouží mi ji na další čtyři, vždycky dávají smlouvu na čtyři zápasy. Cítím se dobře, jsem hladový a fakt chci vyhrávat.”

Pokud by se ale s UFC náhodou nedomluvil, nemusí věšet hlavu, možností má totiž víc než dost. Ve hře je i návrat na domácí scénu. “Ještě jednou chci prodloužit smlouvu a uvidíme, co bude dál, protože mi chybí zápasení v Čechách. Chodím se občas podívat na Oktagon, jak fandí tamní fanoušci, to si za žádné peníze nekoupíš. Ty emoce a celé prožívání, je to něco jiného.”

Promotér Ondřej Novotný by Muradova zajisté rád přivítal zpět. Nabídky má ale i od jiných organizací. “Můžu prozradit, že na dnešní den mám [nabídku na] smlouvu od ONE Championship na 150 až 200 tisíc dolarů za zápas a za výhru. Takže pět milionů za zápas a pět milionů za výhru.” Zdá se, že rozhodování o dalším působišti bude poměrně jednoduché.

 

Muradov následně vysvětlil, že do UFC šel hlavně kvůli prestiži této organizace, navíc byl prvním Uzbekem, kterému se to podařilo. A tím samozřejmě značně vzrostla jeho hodnota. “One Championship je Asie, odkud pocházím já. Chtějí budovat Uzbekistán, nové trhy,” řekl s tím, že i proto je pro matchmakery této organizace zajímavý.

Jen pro srovnání - v UFC si nyní v základu přijde na 40 tisíc dolarů za zápas, stejnou částku může získat jako odměnu za vítězství. “Ale já nežiju z peněz za zápasy. Udělal jsem si jméno, díky tomu ho můžu prodat přes média.” Za první zápas v UFC dokonce dostal méně peněz, než kolik byl schopen vydělat v Čechách. “Ale je to historie, navždy budu první Uzbek v UFC.”

Zdroje:  Bratři v autě

Nejnovější články