Makhmud Muradov promluvil o boji s českými úřady i o tom, kdy ho uvidíme znovu zápasit

Makhmud Muradov promluvil o boji s českými úřady i o tom, kdy ho uvidíme znovu zápasit zdroj: Profimedia

Už sedm let se v České republice marně snaží získat trvalé vízum, řešení nezáviděníhodné situace se teď nabídlo na Slovensku. A co zápas? Snad už v létě, do konce roku ale určitě.

Uzbecký bojovník Makhmud „Mach“ Muradov si získal v posledních letech v České republice poměrně velké množství fanoušků. Za tím stojí především jeho zábavný a agresivní styl a také šňůra dvanácti vítězství, kterou držel až do loňského srpna, kdy v UFC podlehl po submisi ve druhém kole Geraldu Meerschaertovi.

Více než se soupeři se ale Muradov potýká s českými úřady. V našem státě žije a trénuje více jak deset let, vychovává zde se zpěvačkou Monikou Bagárovou jejich dceru Rumiu a donedávná nosil do klece spolu s uzbeckou vlajkou také tu českou. Ani to ale úřadům nestačí k tomu, aby zde dostal některé z trvalých víz.

Na to si Muradov postěžoval také v nedávném rozhovoru pro server Sport.cz, kde lehce nadneseně prohlásil, že v jiných státech už mu víza nějakou dobu nabízejí. „Už tu žiji jedenáct let a sedm let stále čekám na vízum. Už jsem přestal zvedat českou vlajku, protože mě stát nerespektuje. A Slovensko mi nabídlo vízum na pět let, takže možná půjdu tam“ řekl věčně usměvavý Muradov.

„Jejich vlajku asi nebudu zvedat, protože mám uzbeckou, ale třeba na Slovensku založím firmu a budu tam mít pobyt. Občanství nechci, a to ani to české. Už jen z principu, protože opravdu čekám sedm let. Nevím, proč mi ho nechtějí dát, ale napsali mi, že jsem pro Českou republiku ohrožením. Přitom mám pouze jednu pokutu za nepřipoutání a jednu pokutu za rychlost. Nevím, asi někomu ležím v žaludku.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Mimo tyto byrokratické problémy bojoval Mach také se zraněným palcem, kvůli kterému musel zrušit očekávaný lednový zápas s Wellingtonem Turmanem. K tomu se mu navíc přidalo bolavé rameno, jež dobu rekonvalescence ještě více prodloužilo. I tak už má ale Muradov představu o tom, kdy by se chtěl znovu objevit v zápase.

„Už wrestlím, ale bez úderů, takže zdraví už je lepší," prozradil Muradov. „A zlobí mě rameno, kvůli kterému chodím na rehabilitace. Nemládnu, stárnu. Bojovat budu snad v létě a určitě se chci objevit na konci roku v Abú Zabí.“

S kým bude Muradov bojovat zatím není vůbec jasné, ale vzhledem k jeho dlouhé absenci, a k tomu, že v posledním zápase prohrál, můžeme očekávat, že to bude některý z protivníků mimo nejlepší patnáctku střední váhy. I tak se ale stále jedná o nejlepší MMA organizaci na světě, takže se rozhodně můžeme těšit na zajímavý duel.

Zdroje:  Sport.cz

Nejnovější články