Muradov přestřílel amerického zombíka, který odmítal prohrát před limitem

Muradov přestřílel amerického zombíka, který odmítal prohrát před limitem zdroj: Getty Images

Mach Muradov si šel pro povinné vítězství, ale Bryan Barbarena mu ho rozhodně nedal zadarmo.


Makhmud Muradov dnes nastoupil do svého šestého zápasu v UFC a byl pod velkým tlakem. První tři zápasy vyhrál, ale poslední dva se mu nepovedly a třetí porážku v řadě určitě nechtěl dopustit.

Vypadá to, že UFC jej také chtělo vidět se zvednutou rukou, protože proti němu postavilo docela „hratelného“ Bryana „Bam Bam“ Barberenu. Tento americký bojovník je známý svou houževnatostí a tvrdostí, ale až do dnešního zápasu působil ve welterové (a předtím v lehké) váze. V zápase s Muradovem se tak Barberena poprvé ukázal ve střední divizi a výškový rozdíl byl znatelný.

Mach byl větší a čekalo se, že si s Barberenou pohraje v postoji, ale po několika vteřinách jej uzbecký bojovník natlačil na klec, kde jej půl kola kontroloval a neustále strhával na zem. Nakonec se Barberena přece jen postavil a vymanil se z Machovy kontroly a druhá polovina kola pokračovala v postoji. „Bam Bam“ začal Muradova pronásledovat a vyvíjet na něj tlak. Jenže Muradov jej přesně trefoval tvrdými kontry zadním direktem, které dělaly Američanovy problémy.

Druhá pětiminutovka pokračovala v podobném duchu, akorát Mach teď ještě přitvrdil. Zasáhl Američana rychlou kombinací „jedna, dva“ a sejmul otřeseného Barberenu na zem. Už to vypadalo, že bude po zápase, ale houževnatý Američan konec nedopustil a zase se postavil. Mach byl trpělivý, šetřil síly a nikam se nehrnul. Možná ale až moc, protože umožnil Barberenovi, aby se zotavil a znovu začal tlačit.

Američan měl bojovné srdce, ale chyběla mu taktika, rychlost i dlouhé ruce. Mach byl na něj zkrátka moc rychlý, velký i přesný. Když už Američan tlačil moc, vzal jej Mach znovu na zem. Tam sice nic moc nevykouzlil a zápas musel být dokonce na chvíli zastaven kvůli hlavičky, kterou dal na zemi Mach americkému soupeři, ale nebylo pochyb o tom, že uzbecký bojovník tento zápas ovládá.

I třetí kolo bylo v Machově režii. Po tvrdých kopech a úderech zahnal Barberenu do úzkých ke kleci, ale ten byl nezničitelný. Po zadní přímce šel Američan znovu na zem, ale opět se dokázal postavit. A znovu začal i přes tvrdé kopy a údery pronásledovat Muradova po oktagonu. Ten už vypadal docela unaveně a jeho údery nebyly tak rychlé jako předtím.

V jednu chvíli se oba rozhodli jít pro takedown a znovu se ošklivě srazili hlavami. Zápas byl opět na chvíli zastaven, ale naštěstí se po chvíli mohlo pokračovat, i když se do konce ale nic zásadního nestalo.

Makhmud Muradov tak bral zasloužené vítězství na body a díky tomu si pravděpodobně také prodloužil smlouvu s UFC. Barberena zase ukázal bojovné srdce a oproti většímu Muradovovi předvedl divácky hodně atraktivní zápas.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články