Obstojí domácí bojovníci proti světové špičce K-1? Dnes poměří v Praze síly s kickboxery z prestižní Glory!

Obstojí domácí bojovníci proti světové špičce K-1? Dnes poměří v Praze síly s kickboxery z prestižní Glory! zdroj: Profimedia

Bývalý šampion GLORY a jeho velký brácha poměří na turnaji Yangames síly s tuzemskou špičkou. Zajímavé jsou i další zápasy.

Tradiční open-air galavečer Yangames Fight Night u nás už neodmyslitelně patří k největším letním událostem na poli bojových sportů. Pověstný byl především díky kvalitně obsazeným pyramidám v těžké váze, v nichž musel vítěz vyhrát několik zápasů během jednoho večera. Letos turnaj bohužel nebude, ale diváci rozhodně nepřijdou zkrátka, domácí bojovníci totiž poměří síly s elitními bratry bojovníky z prestižní organizace GLORY.

Mladší Jason Wilnis byl v Glory dokonce dvakrát šampionem střední váhy, podruhé titul získal proti současné hvězdě UFC Israelu Adesanyovi. Ve své sbírce má ale také skalpy bojovníků jako Joe Schilling , Simon Marcus či Alexe Pereira. Loni po titulu sahal potřetí, ale Pereira mu oplatil dávnou porážku tvrdým KO.

Jasonovým soupeřem bude stálice domácí scény Vladimír Idrányi. Ten toho má za sebou v ringu už opravdu hodně a sebelepšího soupeře se rozhodně nezalekne. V ringu bude hrozit především skvělým boxingem. Uvidíme, jak v porovnání s absolutní světovou špičkou obstojí.

Starší z rodu Wilnisů Jahfar bojuje v těžké váze, kde mu patří v rámci GLORY 7. místo. V minulosti dokázal porazit například slovenského zástupce Tomáše Možného. Aktuálně má však na kontě 3 porážky v řadě a určitě si v Praze bude chtít spravit chuť. Proti bude nevyzpytatelný Georgij Fibich, který je známý svým divácky atraktivním stylem s rukama dole a širokým arzenálem kopů z otočky. Podaří se mu některým z nich favorizovaného Holanďana zaskočit?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Yangames Fight Night (@yangamesfightnight),Čec 25, 2020 v 1:12 PDT

Zajímavé budou ale také další duely. Tomášovi Hronovi se sice účast v turnaji Oktagon Underground nevyvedla podle představ, teď ale bude zpátky ve své hře pod pravidly K-1. Jeho skalp si bude chtít odvézt Ital Claudio Istrate, který není českým fanouškům neznámý. V minulosti totiž porazil Michala Reissingera a také Davida Vinše. Doufejme tedy, že Tomáš nebude další do sbírky a naopak své kolegy pomstí.

Michal Reissinger, který na Yangames před lety vyhrál pyramidu těžkých vah, nebude chybět ani na letošním pokračování. Tentokrát se mu postaví čerstvý amatérský mistr ČR v Muaythai, mladý a dravý Melvin Mané, který ukazuje, že se výzev rozhodně nebojí a po výhře nad velezkušeným Hronem pod pravidly Undergroundu by rád potrápil další stálici české scény.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Yangames Fight Night (@yangamesfightnight),Srp 17, 2020 v 10:32 PDT

Zajímavý bude také duel ve váze do 70 kg, který svede dohromady nadějného Ericka Micku a svěřence Tomáše Hrona Jana Pajtaše, který se nedávno hned třikrát představil v turnaji Underground.

Jedinou kaňkou na kráse celého galavečeru je fakt, že jej kvůli současné situaci může na místě sledovat pouze 1000 diváků. Nemusíte však smutnit, protože ho bude naštěstí přenášet televize Sport 5. Komentovat budou bojovník Matěj Peňáz a promotér Alex Chocholouš.

Nejnovější články