Odveta s Vémolou v ohrožení! Kincl přiznal, že jedná s UFC. Co na to promotér Novotný?

Odveta s Vémolou v ohrožení! Kincl přiznal, že jedná s UFC. Co na to promotér Novotný? Nesmiřitelní rivalové Patrik Kincl a Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Mezi nejočekávanější zápasy na půdě Oktagonu se letos řadí souboj dvou šampionů – Patrika Kincla a Karlose Vémoly. Aktuální král střední váhy nicméně začíná pokukovat po vysněném angažmá v zahraničí.

Do zápasu zbývají dva měsíce, je tedy nejvyšší čas na tradiční výměnu názorů v rámci pořadu Tváří v tvář. Role moderátora se znovu zhostil Ondřej Novotný, který si pro oba bojovníky připravil sadu otázek. Nejprve se ale vrátil zpět do roku 2018 a pustil se do krátké rekapitulace prvního zápasu a všeho, co mu předcházelo.

Na straně Patrika Kincla šlo především o zdánlivě těžké rozhodování, jelikož o něj tehdy projevilo zájem UFC. Jednalo se o zápas s Neilem Magnym, matchmakeři tehdy na poslední chvíli hledali náhradního soupeře a do oka jim padl právě rodák z Hradce Králové. Kincl však dal přednost českému “Terminátorovi”. Nyní prozradil, že svého rozhodnutí nelituje. “Jednal bych stejně. Pro mě to byl osobní zápas. Byť jako zápasník věřím, že jdu vyhrát, tak zápas na poslední chvíli s rozjetým Neilem Magnym by byl čistě jenom o tom podepsat kontrakt a děj se vůle boží. Jasně, UFC byl dlouhodobě nějaký sen, ale tohle pro mě mělo přednost.”

Novotný v této souvislosti připomněl, že za Vémolu také dostal mnohem větší finanční odměnu, sám částku odhadoval na půl milionu korun, což Patrik nechtěl komentovat. Za první zápas v UFC by zřejmě dostal deset tisíc dolarů, navíc by musel počítat s velkou daní. Rozdíl ve výši odměny tedy rozhodování pravděpodobně také značně ulehčil.

Novotný navázal s hypotetickou otázkou, zda by se zachoval stejně, pokud by nabídka z UFC přišla nyní. To ale netušil, že se trefil do černého. “Takhle, nějaké drobné jednání a oťukávání teď lehce probíhá, tak snad ti třeba začátkem prosince nezmrzne ten úsměv,” řekl se smíchem Kincl. “Tak to doufám, že ne,” odpověděl překvapený spolumajitel Oktagonu, kterému by Patrik tímto krokem bezesporu udělal čáru přes rozpočet. Na jeho souboji s Vémolou totiž závěrečný turnaj letošního roku stojí.

Karlos se k tomuto tématu také vyjádřil, Patrikovi nenápadně doporučil, aby si s UFC domluvil angažmá v rámci welterové divize. Sám je totiž přesvědčen, že by na té nejvyšší úrovni ve střední váze nepochodil. “Potkáváme se dva nejlepší bojovníci, kteří nyní na scéně v Oktagonu jsou. Jsme opravdu na špičce. A jak tady říkal, že je nějaká komunikace s UFC – kdybych já někdy v budoucnu měl nějakou komunikaci v UFC, tak jasně vím, že na tu 93 nemám,” řekl, a to navzdory tomu, že si v polotěžké váze Oktagonu nedávno došel pro titul. “Kdybych se snažil sebevíc, tak by se jednalo o 84. Moc bych se divil, kdyby jeho komunikace probíhala o 84, podle mě by byl dobrý v 77. Ale to je jeho věc.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Kincl dal jasně najevo, že v dohledné době přesun do welteru neplánuje. “Na tu 84 si dobře zvykám, sedí mi. Samozřejmě, že kdyby šlo o něco velkého, tak bych přemýšlel, jestli shazovat do 77. Tím, že tam David [Kozma] drží pás, tak mě přešly myšlenky na plnění těchto představ, takže se opravdu soustředím čistě na 84, abych tam zapadal co nejlépe.”

Cesty promotéra jsou ovšem nevyzpytatelné. “Možná se něco velkého blíží a možná také budeš překvapený,” zasmečoval Novotný. “Každý máme nějaké překvapení (smích).” Více už bohužel neprozradil, zdá se ale, že má s aktuálním šampionem velké plány také v nižší divizi. Případný duel s Davidem Kozmou nicméně působí přinejmenším zvláštně, jelikož se spolu potkávají během přípravy a těžko tedy říct, zda by se vzájemným zápasem souhlasili. To jsme se ale zaposlouchali do hudby příliš vzdálené budoucnosti.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články