Vyhozené žebro a infekce v noze. Kincl odhalil, jak těžká byla příprava na Lohorého. Bude letos odveta s Vémolou?

Vyhozené žebro a infekce v noze. Kincl odhalil, jak těžká byla příprava na Lohorého. Bude letos odveta s Vémolou? Patrik Kincl po úspěšné obhájobě titulu šampiona střední váhy | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrika Kincla během přípravy na první obhajobu titulu potkaly nepříjemné komplikace. Šampion naznačil, že na odvetu s "Terminátorem" možná bude potřebovat více času.

“Teď se to docela seskupilo. Měl jsem vyhozené žebro, které mě na dost dní stoplo z tréninku, měl jsem nějakou infekci v noze, chvíli jsem nechodil. Dvakrát už jsem chtěl Ondrovi volat, ale řekl jsem si, že to dám. A dal jsem to. Na druhou stranu jsem to bral tak, že je to dobré znamení, že ta forma graduje, že to prostě musím zlomit,” prohlásil Patrik Kincl na pozápasové tiskové konferenci. Staronový šampion zmínil, že MMA bojovníci běžně nastupují se zraněním, nechtělo se mu tedy zápas rušit, byť mu infekce dala zabrat. S problémy se naštěstí zavčasu popasoval. “Jsem rád, že se to vždy podařilo rychle vyřešit.”

“Inspektor” byl potěšen, že divákům předvedl zbraně, které do svého arzenálu zařadil v posledních měsících. “Jsem strašně rád, že mi vyšel tenhle game plan, že jsem mohl ukázat, že jsem komplexní zápasník, že stejně dobře zápasím i v postoji.” Zároveň ale přiznal, že měl větší radost, když titul ukořistil poprvé v souboji s “Pirátem”. “To bylo vydřené, byly tam emoce, fauly od Piráta. Mám rád, když jsou ty zápasy fakt náročné, když si člověk hrábne na dno a pak to může oslavit. Teď to skončilo v půlce prvního kola, jsem čerstvý, mohl bych si jít zaběhat. Ten zápas mi prostě sedl, ale mám radši, když je to větší výzva, když si to člověk vydře od první do poslední minuty.”

Nadšení z úspěšné obhajoby navíc naboural Karlos Vémola, který si pro sebe ukradl pozornost, když přeskočil pletivo a narušil poklidné oslavy úspěšné obhajoby. “Já myslím, že ve finále nejvíc ztrapnil sám sebe, to je asi vše, co k tomu dodám,” ohodnotil Kincl počínání svého rivala. K Vémolovi se nechtěl dále vyjadřovat, a to ani k vzájemnému zápasu, který měl dle předběžných plánů následovat v prosinci. “Zatím bez komentáře, musím se nejdřív pobavit tady s šéfíky, jak to plánují dál.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zato promotéra Ondřeje Novotného nečekaná vsuvka ze strany Vémoly nijak nepohoršila. “Řeknu to úplně upřímně – nemrzí mě to. Já jsem respektoval Patrikovo přání, ale všechno ostatní mě nemrzí, protože všechno ostatní je příběh, který se pořád vyvíjí. A já jsem to nemohl ovlivnit, neviděl jsem, že Karlos přeskočil to pletivo,” řekl s tím, že o této události samozřejmě budou všichni diskutovat, což ve výsledku pomůže i Kinclovi. “Na svou stranu teď získal velké množství fanoušků, kteří ten čin odsoudí, Karlos se naopak utvrdil ve svém fanouškovském kotli, když to takhle řeknu.”

Jako spolumajitel Oktagonu je Novotný samozřejmě rád, že se otevřely dveře k dlouho diskutované odvetě. “Ten zápas chceme vidět už roky, chtějí ho oba dva. Není to nic, do čeho bychom je museli nutit. Patrik právoplatně drží pás, opravdu to byla perfektní bouře, jak se v Americe říká zápasu, kde se ti povede úplně všechno,” pochválil šampiona a napověděl, k čemu bude přihlížet při domlouvání duelu s Vémolou. “Ano, je to zápas, který je další na řadě, to stroprocentně, o tom se asi nemusíme bavit. Teď jde jen o to, aby byl šampion zdravý.” Promotér dodal, že sice má v záloze nějaký ten náhradní plán, zároveň je ale přesvědčen, že Kincl i Vémola o odvetu stojí, takže nebude potřeba vymýšlet alternativu. “Všichni to chtějí, takže nastal čas to udělat.”

Může se ale stát, že si Kincl řekne o více času na přípravu, což by bylo pochopitelné. “Terminátor” by se v takovém případě vrátil do střední váhy až během příštího roku. Novotný zároveň potvrdil, že Vémola nebude figurovat na kartě turnaje Oktagon 36, byť o návrat do Frankfurtu stál. “Můžeme potvrdit, že tam nebude,” odpověděl a s odkazem na jeho nedávné zdravotní problémy naznačil, že se snaží “Terminátora” trochu šetřit. “On když se rozjede, tak by samozřejmě zápasil každý měsíc, to respektuju a baví nás to, ale myslím, že po Novém roce tam máme další zajímavou věc, o kterou bude určitě stát.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články