Oktagon 19 Vémola vs. Mikulášek: Live report

Oktagon 19 Vémola vs. Mikulášek: Live report Vážení mezi Mikuláškem a Vémolou se neslo v "přátelském" duchu. | zdroj: Profimedia

Živý report a výsledky z turnaje Oktagon 19.

Jeden z posledních Oktagon turnajů letošního roku je tady a nabídne 10 zápasů, v tom hlavním nás čeká mírně vyhrocený souboj Karlose Vémoly a Václava Mikuláška.

Michal Glos vs. Lukáš Tvrdý

Zápas začíná hodně zhurta pěknými výměnami v postoji, ale Glos se poté rozhoduje vzít boj na zem. Za chvíli je vidět proč, Tvrdého utahuje na knee bar (páku na koleno). 

Vítěz: Michal Glos, 1. kolo knee bar

 

Filip Macek vs. Jerry Kvarnström

Filip Macek se po více než roce vrátil do oktagonu a tam jej čekal finský borec Jery „ADHD“ Kvarnström.

Fin vzal po divokém začátku s naskočeným kladivem Macka na zem a ocitl se v jeho guardu. Macek mu ale nedovolil žádnou větší škodu. Chvilku se snažil o „škorpion choke“, ale to na Fina neplatilo. Po chvíli rozhodčí vrátil zápas na nohy a Macek vrátil Kvarnströmovi jeho zběsilý útok a rozběhl se na něj s naskočeným kolenem. Potom na něj vyzkoušel gilotinu, ale to si Fin znovu pohlídal a zkušeně přešel na stranu, kde gilotina nefunguje. Macek se tak znovu ocitl na zádech s Finem nad ním. Fin mu chvíli okopával nohy a pak se za ním vrhnul na zem a zápas se zase chvíli odehrával v guardu. Ke konci kola Macek sice vstal, ale nic už se nestalo.

Ve druhém kole Macek zahájil pěkným kopem z otočky na Kvarnströmovo břicho. Fin se mu po chvíli vrhnul na nohy, ale Macek sprawloval a chytil jej do gilotiny. Tu dokázal pořádně utáhnout a Jerry Kvarnström byl donucen odplácat.

Vítěz: Filip Macek, 2. kolo, gilotina

 

Matúš Juráček vs. Jan Široký

Široký má obrovskou výškovou nevýhodu, a tak hledá způsob, jak vzdálenost zkrátit. Juráček naopak drží ruce daleko před sebou, aby mu to znesnadnil. Dlouho sledujeme opatrnou partii, kde si oba vyměňují lowkicky. Ke konci kola ale Matúš bere souboj na zem a pokouší se o rear naked choke. To se mu ale do konce kola nepovede.

Druhé kolo je o dost akčnější. Oba borci se více osmělují v útocích, ale výškový rozdíl hraje velkou roli. Juráček si občas počká až Široký zaútočí a pak pěkně kontruje. Široký tak zkrátka musí jít přes ránu, ale ukazuje nesmírnou odolnost. Osměluje se ale i ve vlastních výpadech. Těsně před koncem se boj opět dostává na zem, kde ale Juráčkovi opět chybí pár sekund, aby si připsal ukončení před limitem.

Třetí kolo se odehrává v klinči na pletivu, nakonec se ale po 2 minutách podaří Juráčkovi boj přenést na zem. Má tedy o dost víc než v předešlých kolech, aby soupeře ukončil. Široký se protáčí a nabízí záda. Juráček se ani nepokouší o nějakou submisi a jde na to přes údery. Tam rozhodčí po chvíli zápas ukončuje, ale Široký se hodně zlobí a přijde mu to jako předčasné.

Vítěz: Juráček, 3. kolo TKO

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pavel Salčák vs. Filip Tomczak

Salčák hned první ranou, dobře mířeným zadním direktem, podlomil Polákovi kolena a pustil se do něj kombinací, kterou jej zahnal k pletivu. Tam jej ale Tomczak svázal do klinče a otočil zády k pletivu. Po chvilce přetahování rozhodčí zápas restartoval, ale za chvíli byli bojovníci zase u klece. Salčák se ale dokázal vymanit a trefil Poláka dobrým higkickem a naskočeným kolenem. Poté mu přidal ještě pár solidních lowkicků, ale Polák jej dokázal vzít na zem a na malou chvíli byl i v mountu. Tam si to ale Pavel Salčák pohlídal a naopak se dokázal dostat nad Tomczaka a první kolo zakončil dobrým ground and poundem. První kolo vyhrál určitě Salčák.

Salčák znovu začal silně v postoji, ale Polák jej u klece opět vzal na zem a Salčák jakoby ztratil motivaci a nechal Poláka pracovat. Ten mu začal z backmounut dávat údery do hlavy a Salčák na poslední chvíli změnil pozici, ale jen do mountu. Tomczak byl ale už dost vysílený a jeho údery postrádaly razanci. V poslední půlminutě dokázal Salčák převrátit pozici a ocitl se nad Tomczakem. I on už ale neměl moc sil a druhé kolo šlo pravděpodobně za polským bojovníkem

Ve třetím kole se Salčákovi povedly dobré kolena, ale Polák jej znovu zatlačil ke kleci, u které mu dal tvrdý levý hák. Salčákovi se podlomily kolena a Polák znovu zaujal mount. V tom ale vůbec nebyl aktivní a téměř celé kolo se nic nedělo. V posledních sekundách se sice Salčák dokázal vymanit, ale už se nic nestalo.

Výsledek: remíza

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oleksandr Bezkorovainyi vs. Javid Basharat

Oproti předešlým zápasům zvýšení tempa o 100 procent. Ukrajinský bojovník se neporaženého Basharata rozhodně nezalekl a oba jdou do toho naplno a bez respektu. Celé kolo se odehrává v postoji a nemá ani jednu hluchou vteřinu. Ke konci Basharat dobře trefuje několik úderů a kolo nejspíš strhává na svou stranu.

Druhé kolo pokračuje ve stejném stylu, Basharat se ale prosazuje čím dál tím víc. Když odolného Oleksandra konečně "nahulí", na zemi ihned ví, kam sáhnout a nasazuje mu D'arce choke. Tenhle chlápek to tak prodloužil na 10:0, všechny své soupeře ukončil a brzy o něm možná uslyšíme v souvislosti UFC.

Výsledek: Basharat, 2. kolo submise D'arce choke

 

Matěj Kuzník vs. Marek Bartl

Zápas začal svižně, ale po krátké oťukávané se Matěj Kuzník vrhl po double leg takedownu. Ten se mu nepovedl, ale natlačil Bartla na klec, odkud se jej snažil shodit na zem. To se mu ale napoprvé nepodařilo a naopak to byl Bartl, který se dostal na zemi nad Kuzníka. Po dlouhé přetahované už to Kuzníkovi vyšlo a dostal se Bartlovi na záda a následně do half-guardu. Bartlovi se dařilo dobře bránit a nedovolil Kuzníkovi žádné extra razantní údery, ale i přesto jde kolo za Kuzníkem

Začátek druhého kola probíhal velice podobně. Znovu šel Kuzník po takedownu a znovu jej Bartl krásně vysprawloval. Kuzník natlačil bartla na klec, ale tam se mu jej i přes dobrou kontrolu nedařilo dostat na zem. Naopak mu dal Bartl několik krátkých, ale tvrdých loktů, které Kuzníkovi určitě nechutnaly a poslaly jej na chvíli na zem. Ten se zvládl postavit a dal na oplátku Bartlovi několik krátkých úderů, ale rozhodčí po chvíli oba borce rozdělil a poslal je do centra oktagonu. Tam mu Bartl dal dobrý zadní direkt a trochu Kuzníkem zacloumal. Ten vzal zápas zase na klec, ale znovu tam dostal pár krátkých úderů od Bartla.

Ve třetím kole dal Bartl Kuzníkovi ochutnat vlastní medicínu a hned šel po takedownu. Ten se mu povedl a 2 minuty mu na zemi dominoval. Nakonec mu vzal záda a chtěl začít škrcení, ale Kuzník dokázal pozici převrátit a ocitl se nahoře v half-guardu. Tam se mu ale nepovedlo udělat velkou škodu a na konci zápasu to ještě Bartl dokázal převrátit. Do konce kola už se ale nic velkého nestalo.

Vítěz: Kuzník, na body

 

Andrej Kalašnik vs. Tato Primera

Přemožitel Gábora Borárosze proti vycházející hvězdě z Brna. Kalašnik ostřeluje z dálky, ale vypadá to, že ani s přestřelkou nemá problém. Primera chodí dopředu přes údery, většinu jich pokryje do krytu, ale sám moc nerozdává. Kalašnik zkouší takedown, ale na zemi se moc dlouho nezůstane. Primera opět neúnavně postupuje kupředu a jedním z úderů Kalašnikem pořádně otřese. Přidává navíc lowkicky. Andrej inkasuje další tvrdý capák. Konec kola a do druhého by měl brněnský zástupce přijít s jinou taktikou.

Andrej jde po takedownu, ale ten se mu nedaří. Na zem ho dostane až druhým pokusem. Ani tam se mu ale moc nedaří a Primera má navrch, drží si soupeře pod sebou a drtí ho lokty. Primera ale poté překvapivě vstává a chce pokračovat v postoji. Nevídané. Je ale vidět, že Kalašnikovi nezbývá moc sil a Primera hrozí víc. Těsně před koncem trefí zvedák. Kalašnik zkouší naskočené koleno, ale Primera mu ho zachytí a doslova jej hodí přes sebe.

Třetí kolo, Primera jde zarytě kupředu, Kalašnik se snaží odpovídat z ústupu. Nakonec se boj přenese na zem, kde Primera bere side control. Andrej mu ale zvládne vstát a akce se přesouvá k pletivu. I tam je Primera aktivnější a nakonec svého soupeře doslova zahodí na zem, kde pokračuje v demolici.

Primera ukázal, že se s ním v Oktagonu do budoucna musí počítat a připsal si druhý cenný skalp.

Vítěz: Primera na body

 

Samuel „Pirát“ Krištofič vs. Mateusz „Spider“ Strzelczyk

Zápas začal velice opatrně, až po půl minutě se borci odhodlali k pár lowkickům. Následně Pirát Strzelczyka vzal u klece na zem a kontroloval jej v half-guardu. Tam ale nebyl moc aktivní a Strelzykovi neudělal téměř žádnou škodu. Na konci kola se Strelczykovi podařilo přesunout Piráta do guardu, odkud potom zahrozil leg-lockem. Dost neaktivní kolo, které ale nakonec Pirát uválel ve svůj prospěch.

Ve druhém kole už to vypadalo, že se bude jednat o další opatrný začátek, když najednou Pirát vystřelil dopředu s pravým hákem následovaný tvrdým levým hákem. Posledním úderem Strelczyka trefil skvěle na spánek. Strelczyk šel k zemi a Pirát zkušeně začal na polského borce snášet krupobití ran. O několik chvil a tvrdých loktů později už rozhodčí viděl dost a zápas ukončil. Skvělý pirátský výkon!

Vítěz: Samuel „Pirát“ Krištofič, 2. kolo TKO

 

Lucie Pudilová vs. Cornelia Holm

Lucie začíná útočně, Holm jde na oplátku po takedownu a na zemi končí v half-gardu. Když se Lucie zkusí vyprostit, končí dokonce v krucifixu, ale naštěstí se z něj dostane. Holm je v mountu. Později zkouší arm triangl. Lucie ale nečekaně unikne a v postoji rozjíždí salvu úderů. Teď je na koni česká bojovnice a u pletiva koleny drtí Švédku.

Druhé kolo, Lucie boduje především svým pověstným předním jabem. Po minutě se ale akce přesouvá k pletivu, kam Holm Pudilovou natlačí. Brzy si ale role prohodí. Pokračuje se v postoji, kde Lucie soupeřce zatápí jednoduchou kombinací přední zadní. Později u klece přidává i kolena a lokty. Kolo jde jasně za Pudilovou.

Třetí kolo Lucie opět hraje svoji hru v postoji, trefuje parádní zadní úder, který soupeřku donutí zacouvat zpět. Její následný pokus o Pudilová takedown ubrání a na pletivu v klinči pokračuje v dominanci, kterou si kráčí vstříc jasnému vítězství. Pěkný bojovný výkon, který dal vzpomenout na Lucku v nejlepší formě.

Vítěz: Pudilová na body

 

Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek

O tomto zápase si můžete přečíst samostatný článek kliknutím zde.

Nejnovější články