„Je to poslední den tvého života, tak si ho užij,” řekl Vémola do očí Mikuláškovi, který mu na vážení daroval hřebík

„Je to poslední den tvého života, tak si ho užij,” řekl Vémola do očí Mikuláškovi, který mu na vážení daroval hřebík zdroj: Profimedia

Vyhrocené vážení bylo poslední zastávkou před duelem Vémola vs. Mikulášek. „Terminátor“ dostal od „Baby Jagy“ hřebík.

Dnes v ranních hodinách proběhlo vážení bojovníků před turnajem Oktagon 19. Všechny diváky samozřejmě zajímalo, co se stane, až si pohlédnou do očí aktéři hlavního zápasu, tedy Václav Mikulášek a Karlos Vémola. Oba si totiž slíbili velké věci.

Zatímco Mikulášek prohlašoval, že se i Vémola během staredownu dočká jeho tradičního předzápasového polibku, Karlos něco takového rezolutně odmítl a soupeři vzkázal, že pokud se o něco takového pokusí, ihned se do něj pustí. I proto celou situaci kontroloval urostlý člen ochranky. Mikulášek se ale nakonec rozhodl obdarovat Vémolu trochu jiným dárkem.

Když k němu „Terminátor“ nakráčel, symbolicky mu nabídl dlouhý hřebík. Tím reagoval na Vémolovo prohlášení po zápasu s Robertsenem, kdy slíbil, že pokud Mikuláška nezvládne ukončit v prvním kole, pověsí rukavice na hřebík. Václav je zřejmě přesvědčený, že první kolo přežije, onen hřebík tedy Karlosovi přinesl už před zápasem.

Tím ho pravděpodobně trochu naštval. Vémola si totiž následně nebral servítky a bohumínského rodáka upozornil, že pro něj jejich vzájemný duel bude fatální. Slova nebyla přes šátek dobře slyšet, výrok ale přetlumočil Ondřej Novotný, který si celou záležitost natočil a následně umístil na Instagramu. „Je to poslední den tvého života, tak si ho užij,” zaznělo od Vémoly.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Promotér Oktagonu během vážení stihl i rozhovor, v němž se vyjádřil k šancím na straně Mikuláška. „Nezapomeňme, že pět z posledních šesti zápasů vyhrál, že má ránu a spoustu předností. Měl navíc dlouhý čas na to, aby se připravil. Samozřejmě, že má i nedostatky, a měl by jich mít víc než Karlos, ale stát se může cokoliv.“ Novotný si zároveň nemyslí, že Vémola skutečně ukončí kariéru. Podle něj si pouze potřeboval vytvořit určitý tlak, který by ho vybičoval k perfektnímu výkonu. Jiný názor má ale druhá část promotérského dua - Pavol Neruda. Karlose vnímá jako chlapa, který drží slovo, nedovede si tedy představit, že by slib nesplnil. Jak ale dodává, v jeho světě neexistuje varianta, že by skutečně skončil, jelikož dokáže strhnout velkou pozornost a lidi baví ho sledovat, ať už mu fandí, nebo ho nenávidí.

Borci ještě před vážením odpověděli na sérii otázek pro server ŠPORT.sk. Vémola přiznal, že nyní není v té nejlepší životní formě. „Tu jsem cítil před zápasem proti Jackovi Hermanssonovi a Attilovi Véghovi. Jsem však v omnoho lepší formě, než v říjnu proti Thomasovi Robertsenovi. A to je mnohem lepší a komplexnější bojovník než „Baba Jaga“. Udělal chybu, že mě nechal rozzápasit.“ I Mikulášek prohlásil, že jeho stav není stoprocentní. „Cítím se dobře, to je hlavní. Vždy jsou nějaká zranění, jsem ale poslední, kdo by si stěžoval.“

Karlos také vysvětlil, že mu vítězství nad Mikuláškem nic nepřinese, nikam ho neposune. Vnímá ho jako svého nejslabšího soupeře. Je pro něj pouze další překážkou na cestě za odvetou s Véghem. Prohru si tedy vůbec nepřipouští. „Nad takovou blbostí jsem nepřemýšlel, nechci a ani nebudu.“ Václav si naopak z případné porážky těžkou hlavu nedělá, dle jeho slov pro něj nic neznamená. „Žít budu dál, nebo ne? Jde o ho*no, jak říká moje máma.“

Duel Vémola vs. Mikulášek se uskuteční v sobotu večer. Hlavní karta startuje ve 20:00. Turnaj je možné sledovat zakoupením pay per view na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články