„Opravdu to myslím vážně, přemýšlel bych o ukončení kariéry,“ potvrdil Vémola pár dní před zápasem s Mikuláškem

„Opravdu to myslím vážně, přemýšlel bych o ukončení kariéry,“ potvrdil Vémola pár dní před zápasem s Mikuláškem Karlos Vémola v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

„Terminátor“ srovnal plechy i hlavu, na Mikuláška si hodně věří. O Peštovi stále nechce slyšet, s „Pirátem“ by ale klidně zabojoval o titul.

V poslední epizodě MMA letem světem se objevila i hlavní hvězda turnaje Oktagon 19 – Karlos Vémola. Řeč se samozřejmě téměř okamžitě stočila k blížícímu se zápasu s Václavem Mikuláškem. Karlos na začátek komentoval spekulace, které se kolem duelu množí, kus pravdy podle něj byl v komentáři Ondřeje Novotného, který se v jednom z rozhovorů nechal slyšet, že Mikulášek neměl nechat „Terminátora“ rozzápasit. Tím narážel na souboj s Rebertsenem. Připomněl, že do zápasu nastupoval po prohře, po zraněních, přiznal také, že byl nejistý, takže se snažil být opatrný. Dokázal ale najít chyby a probrat je s trenéry, takže se jim v souboji s Mikuláškem vyhne.

„Myslím si, že udělal opravdu velkou chybu, že mě nechal rozzápasit a vychytat všechny chyby, protože já ho tam sežeru. Jenom díky tomu, že jsem si hlavu tím zápasem srovnal. Přestože neprobíhal úplně přesně podle mých plánů, tak mi hodně srovnal hlavu a strašně mi pomohl, “ vysvětlil Karlos s tím, že když si to srovná v hlavě, je nezastavitelný.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

O průběhu zápasu má už nyní naprosto jasno. „Bude to tah na jednu branku. Bude to jen o tom, kdy ho ukončím, jestli se mi to opravdu povede v prvním kole, nebo ne.“ Karlos také zavzpomínal na doby, kdy se připravoval na Patrika Kincla. Tehdy očekával, že by souboj mohl být zajímavý i na zemi. To ale podle něj v případě Mikuláška nehrozí. „I kdybych náhodou upadl a byl pod „Babou Jagou“, tak co. On jiu jitsu nemá, ground and pound nemá, tohle není zápas nahoru dolů. Tohle je jenom o tom, jestli se trefí, nebo netrefí.“ Karlos v této souvislosti připomněl, že nastoupil proti bojovníkům, kteří ho podle něj v postoji mohli ohrozit daleko více, zmínil například Petra Ondruše nebo Prince Aounallaha. Ani oni se ale netrefili.

Příprava ve spolupráci s Mamedem Khalidovem byla prý pro Vémolu velmi náročná, během kempu v Polsku ho prý nešetřili ani další sparring partneři, k žádnému zranění ale naštěstí nedošlo. A váhově je na tom údajně Terminátor nejlépe, jak kdy byl. Může si tedy dovolit zařadit do jídelníčku více sacharidů, díky nimž má během tréninků více energie. Deset dní před vážením má 91 kilogramů a zbývajících 7 už dle svých slov bez problémů shodí poslední den.

Karlos Vémola zdroj: Profimedia

Podle „Terminátora“ bude první kolo velmi intenzivní, proto divákům u televizních obrazovek doporučil, aby příliš nemrkali. „Myslím si, že se válka strhne od samého začátku a bude to velmi intenzivní a rychlý fight. Do druhého kola rozhodně nedojde.“

Ondřej Novotný se nicméně i tak zeptal, co se Karlosovi bude honit hlavou, pokud by přeci jen došlo na přestávku mezi prvním a druhým kolem. „V mé hlavě se asi nebude dít nic. Když půjdu do druhého kola, kde on už bude absolutně chcíplej, protože tu fýzu v životě nemůže dohnat, takže když už se jdu loučit s kariérou, tak aspoň s tou zdviženou rukou, rozloučit se ve stylu. O to víc ve druhém nebo ve třetím kole budu chtít ukázat výkon a vyhrát, protože jsem trenérům slíbil, že když jednou položím rukavice, tak v den, kdy mi zvednou ruku nahoru. A to se přesně stane.“

Vémola si tedy evidentně svůj slib nerozmyslel, takže pokud soupeře neukončí v prvním kole, je skutečně připraven pověsit rukavice na hřebík. „Opravdu to myslím vážně, přemýšlel bych o ukončení kariéry,“ potvrdil. V takovém případě by ale stál o poslední rozlučkový zápas s přítomností diváků. „Chci sám o sobě vědět, že ještě nepatřím do starého železa. A pokud nedokážu porazit „Babu Jagu“, frajera, který ze 13 zápasů 6 nebo 7 prohraje, tak jak se můžu snažit rovnat a přemýšlet o tom, jestli porazím Attilu Végha, jestli bude odveta, nebo jestli se dostanu do UFC? Jak mě to má motivovat dál?“

Během rozhovoru přišla řeč i na další možné zápasy. O Viktoru Peštovi Karlos nechtěl ani slyšet, s ním by dle vlastních slov nešel ani o titul, protože si to Pešta nezaslouží. Byl ale velmi překvapený, že se Samuel Krištofič na turnaji předvede ve váhové kategorii do 84 kilogramů, čímž mu v podstatě vstupuje do rajónu. Vémola nijak nezastíral, že Slovákovi fandí. „Je to frajer, který trénuje, kousnul se, rozjel se a jde nahoru, tak nevím, jestli si zaslouží, abych ho hned zase srazil,“ okomentoval možný vzájemný zápas. Jedním dechem ale následně dodal, že by se mu nebránil, pokud by šlo o titul.

Ondřej Novotný po rozhovoru zmínil, že je i on sám vnímá, jak je Karlos dobře naladěn, což napovídá skutečnosti, že si to zřejmě v hlavě skutečně srovnal. Zda se mu podaří ukončit Mikuláška v prvním kole, se dozvíme už 5. prosince.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články