Oktagon ohlásil nečekanou posilu do pyramidy Tipsport Gamechanger

Oktagon ohlásil nečekanou posilu do pyramidy Tipsport Gamechanger Oktagon Tipsport Gamechanger | zdroj: Profimedia

Překvapení? Za nás určitě! Pyramida Tipsort Gamechanger zná devátého účastníka a jedná se o hodně zajímavé jméno z domácí scény, které už asi nikdo nečekal!

Největší domácí MMA organizace Oktagon oznámila před pár dny velkolepý projekt Tipsport Gamechanger, který nemá svým charakterem a velikostí na domácí scéně obdoby. Půjde o vyřazovací pyramidu, která čerpala inspiraci ze starých turnajů K-1 či zámořských organizací Bellator či PFL. V průběhu celého roku 2023 se mezi sebou šestnáct bojovníků ve welterové váze (77 kg) vyřazovacím způsobem popere o finanční odměny v hodnotě jednoho milionu eur, které si mezi sebou rozdělí. 

Prvních sedm zápasníků bylo oznámeno hned při odhalení projektu na tiskové konferenci v Ostravě. Českou republiku bude reprezentovat duo David Kozma a Patrik Kincl. Evropu bude zastupovat fanouškům dobře známá čtveřice Máté Kertész, Bojan Velicković, Christian Eckerlin a Christian Jungwirth. Ty doplnil Brazilec Leandro "Apollo" Silva. Promotér Ondřej Novotný pak ihned po turnaji v Ostravě potvrdil, že první osmičku uzavře novopečený šampion Kaik Brito, který ten večer zdemoloval Kozmu. 

Výše uvedená osmička patří mezi nasazené bojovníky a v prvním kole se spolu pravděpodobně nestřetnou. Včera pak organizace oznámila první jméno z druhé poloviny, i tentokrát se jedná o bojovníka, kterého domácí fanoušci dobře znají. Přesto jde o velké překvapení.

Ještě před pár dny totiž Samuel Pirát Krištofič tvrdil, že mu sice byla účast v turnaji nabídnuta, on se ale rozhodl do toho nejít. „Dostal jsem i ten Gamechanger, ale to jsem odmítl, protože to je sedmdesát sedmička, a to už je moc,“ uvedl slovenský bojovník, který by se při shazování do welteru zřejmě pořádně zapotil. Nakonec ale podle svých slov překvapil i sám sebe a v turnaji ho uvidíme.

„Co na srdci, to na jazyku. Nejen to definuje kontroverzního slovenského bojovníka a vynikajícího postojáře „Piráta“ Krištofiče. Vítěz 2. série reality show OKTAGON Výzva, bývalý prozatímní šampion střední váhy a také bojovník, kterého ještě nikdo neukončil před limitem,“ zní příspěvek Oktagonu. „A pozor, nikoliv jako nasazený bojovník OKTAGONU, ale jako člen druhé pyramidy. Tím pádem je dost pravděpodobné, že se hned v prvním kole utká s někým z nasazených z žebříčku.“

Proti komu z první osmičky byste Samuela rádi viděli v prvním kole, které se odehraje 4. března v Ostravě?  

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA , Samuel Krištofič Instagram

Nejnovější články