Pirát vysvětlil, proč odmítl účast v novém ambiciozním projektu Oktagonu

Pirát vysvětlil, proč odmítl účast v novém ambiciozním projektu Oktagonu Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zatímco spousta bojovníků doufá, že budou moci v pyramidě Tipsport Gamechanger startovat, Samuel Krištofič po zvážení pro a proti raději odmítl

Když organizace OKTAGON MMA na čtvrteční tiskové konferenci představila pyramidu Tipsport Gamechanger, v níž si mezi sebe 16 bojovníků mezi sebe rozdělí více než 24 milionů, promotér Novotný uvedl, že zatímco většina zápasníků okamžitě kývla, jeden nabídku odmítl. Nechtěl ale samozřejmě prozradit, o koho šlo.

Dotyčný se však přihlásil sám. "Odmítl jsem to. Asi jako jediný, podle toho, co říkal Ondra (Novotný)," prozradil Samuel "Pirát" Krištofič ve svém posledním videu a vysvětlil i důvody, proč se tak rozhodl.

"Protože je to 77 a já jsem si řekl, že tu moc dělat nechci. Hlavně ty zápasy jsou dva a půl měsíce po sobě, takže ani to odvodňování by nebylo snadné. Rozmýšlel jsem se dlouho, jestli do toho půjdu, ale nakonec se mi ukázalo, že když bych nevyhrál první dva zápasy, tak by to pro mě finančně nebylo zajímavé. Byl bych několik tisíc eur v mínusu podle toho jakou smlouvu jsem si teď vyzápasil, že mi po každém vítězství ta odměna roste. Jako každému zápasníkovi asi."

Na vítěze sice čeká 300 tisíc eur. Bude ale muset během několika měsíců zvítězit ve čtyřech náročných zápasech. Poražení v prvním kole dostanou 15 tisíc, ve druhém 40 tisíc, vyřazení ze semifinále 80 tisíc a pomyslný "stříbrný medailista" 130 tisíc. To samozřejmě nemusí být pro největší hvězdy zas až tak lákavé, jak potvrzuje Krištofič.

"Kdybych nepostoupil přes první dvě kola, tak by to bylo hodně dřiny, co se týče váhy, hodně bolesti při odvodňování. To fakt není sranda odvodnit do 77. A když jsem si ještě spočítal, že furt riskuju to, že vydělám méně než v 84 za klasiku a můžu tam jít k titulu, tak jsem se rozhodl, že ten Gamechanger odmítnu a budu se soustředit na tu 84.

I přesto, že když vidím ty proma a všechny ty jména, co tam jsou, tak mě to láká. Protože zápasit s těmi nejlepšími v té pyramidě by pro mě bylo velmi zajímavé.

A musím říct, že kdyby to bylo jen o jedné z těch dvou věcí – že obětujem jenom tu váhu nebo jen ty peníze, tak do toho asi jdu. Ale když jsem si to ale zvážil, že by to bylo i hodně práce s děláním váhy a není to ani nejzdravější pro tělo tolikrát odvodňovat... Plus do toho ohrožuješ nějakou tu svou jistou výplatu a půjdeš do něčeho, co ti vlastně nepřinese to, co si si vybudoval... Tak jsem si řekl, že jaký by to mělo význam, jít se tam nějak přebíjet v tomhle směru? Ani Janka není z té 77 nadšený, protože na vlastní oči viděla, jak jsem vypadal poslední dny při tom odvodňování a tak. Ta je taky radši, že jsem se rozhodl takhle."

Že účast v Tipsport Gamechangeru bude hodně náročná, přiznal na tiskové konferenci i Patrik Kincl, úřadující šampion střední váhy (84 kg), který se ale rozhodl do pyramidy naskočit. Dojít až na vrchol ale bude extrémně náročné, protože se to mezi startující šestnáctkou bude hemžit hodně nebezpečnými bojovníky. Jako zatím poslední, osmý, přibyl novopečený šampion Kaik Brito, který po sobotním výkonu bude patřit mezi velké favority.

První kolo je naplánováno na 4. března do Ostravy, rovná půlka fighterů zatím nebyla oznámena, mělo by se ale jednat především o bojovníky, kteří v Oktagonu zatím nebojovali. Uvidíme tedy, koho se promotérům podaří zlákat.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články