Vémola naznačil, kolik dostane za odvetu s Kinclem. Zvládne ale do zápasu nastoupit?

Vémola naznačil, kolik dostane za odvetu s Kinclem. Zvládne ale do zápasu nastoupit? Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola se těšil, až koncem roku jednou provždy srovná účty s Patrikem Kinclem, a také na pořádný balík, který za zápas dostane. Objevily se ale zásadní komplikace.

Čím víc jsi vidět, tím víc si vyděláš. Tímto heslem se řídí celá řada MMA bojovníků, u nás podle něj funguje například Karlos Vémola, který je vidět opravdu všude. A i díky tomu dnes může říct, že si na živobytí dokáže vydělat jen díky marketingovým aktivitám, peníze za zápasy pak bere jako příjemný bonus, kterým může udělat radost sobě a své rodině. Stejně hodlá naložit také s penězi za odvetu s Patrikem Kinclem. “Můžu jim splnit to, co já jsem nikdy nemohl mít, a to díky tomu, že půjdu a ten zápas urvu. Takže já se na to moc těším. Slyším i zlohlasy, co říkají, že se před zápasem zraním, že nenastoupím,” řekl v rozhovoru pro kanál Sportovní kavárna.

U odměny Vémola ještě zůstal. “Já teď historicky dostanu nejvíc peněz, co jsem kdy za zápas v životě dostal,” pochlubil se a naznačil, o kolik si polepší v porovnání se Zápasem století. “Dostanu asi šestkrát víc než za Attilu.”

O výši odměn za Zápas století se pouze spekuluje, v kuloárech se mluvilo o částce kolem 1,5 milionu korun. Végh s odstupem času prozradil, že jeho výplata přes milion nešla, Vémola však mohl dostat víc. Pokud tedy budeme věřit jeho matematice, pak by za odvetu s Kinclem mohl obdržet víc než 6 milionů.

Na pohádkovou výplatu však může zapomenout, pokud do zápasu nenastoupí. “Když nenastoupím, tak ty peníze nedostanu. To si jako fakt myslíte, že to tomu Kinclovi nechám? Dětem řeknu, že se nikam nepojede, bude se sedět doma, protože táta nenastoupil? Já kdybych měl chcípnout, tak nastoupím.”

Tou dobou ještě nevěděl, že brzy bude chybět jen málo k tomu, aby se jeho slova naplnila. Včera se totiž poslal znepokojivý vzkaz přímo z nemocničního lůžka. “Chci poděkovat panu docentu Kolářovi a všem doktorům z motolské nemocnice, že mi doslova zachránili život. Takhle jsem si první narozeniny svého syna nepředstavoval, ale potom, jak mi bylo předchozí dny zle, jsem rád, že tu s ním vůbec můžu být,” řekl v komentáři pro server Fight Live.

Do nemocnice se musel odebrat kvůli zánětu, bližší informace však zatím nejsou k dispozici. Je ale jasné, že šlo o náhlou komplikaci. Vémola totiž počítal s tím, že se ukáže na včerejší tiskové konferenci Oktagon Time, kde na něj čekal Patrik Kincl. I momentální šampion střední váhy byl situací zaskočen, o komplikacích se ostatně dozvěděl během cesty do Ostravy.

“Nevím, jak moc vážné to je, zatím si nechci připouštět, že ten zápas nebude,” reagoval na čerstvé zprávy. “Je to nepříjemné i pro mě, protože jsem teď fakt motivovaný jako nikdy v kariéře. Dřu, jsem dennodenně rozbitý, může mě to nahlodat. Bude vůbec ten zápas? Má to cenu teď takhle makat? Nebylo by lepší zase ubrat a schovat si to na později, pokud by se měl zápas odložit?” zmínil otázky, které se mu aktuálně honily hlavou.

Je třeba připomenout, že odložení prosincového duelu by zkomplikovalo život především Kinclovi. Šampion střední váhy totiž skočil po nabídce na účast v projektu Tipsport Gamechanger, kde zabojuje o odměny v celkové výši přesahující 24 milionů korun. Háček je v tom, že se jedná o pyramidu v rámci welterové váhy, takže bude muset mnohem víc shazovat. “Bude to náročné, co si budeme povídat,” řekl s tím, že se pomalu chystá na precizní počítání všech kalorií.

Během konference dokonce naznačil, že by střední váha kvůli jeho účasti v projektu mohla na nějaký čas zamrznout. “Tohle musí mít Ondra promyšlené. Jestli na rok zastaví 84, nebo jestli vymyslí prozatímní titul, i to je zajímavost.”

Ondřej Novotný připustil, že tyto okolnosti zatím neřešil, což platí o pro případnou další obhajobu Davida Kozmy, jenž se pyramidy také zúčastní. “Uvidíme, já myslím, že to bude OK. Tak to někdy je, že nevymyslíš všechny scénáře světa. Máš různé scénáře, ty na ně spíš musíš reagovat, než je dopředu všechny vymýšlet. Máme samozřejmě odpovědi, ale ty budeme řešit v momentě, kdy to bude potřeba.”

Brzy bude potřeba najít odpověď na otázku ohledně hlavního zápasu posledního turnaje letošního roku, který se nezadržitelně blíží. Zvládne se Vémola vrátit do přípravy? Moudřejší zřejmě budeme během následujících dnů.

Zdroje:  Fight Live , Oktagon MMA - YouTube , Sportovní kavárna - YouTube

Nejnovější články