Vémola a jeho kauzy podle Kincla škodí českému MMA. Terminátor kontruje

Vémola a jeho kauzy podle Kincla škodí českému MMA. Terminátor kontruje Karlos Vémola se raduje z vítězství nad Aleksandarem Iličem | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Karlos Vémola se sice řadí mezi kontroverzní postavy domácí scény, obecně je však považován za bojovníka, který pro české MMA udělal opravdu hodně. Patrik Kincl s tím ale nesouhlasí.

Promotér Ondřej Novotný během rozhovoru v pořadu Tváří v tvář přítomným šampionům pustil propagační video k chystané odvetě. Působivé záběry byly okořeněny silnými výroky, ze strany úřadujícího šampiona střední váhy například zaznělo, že Karlos Vémola českému MMA škodí. “To si úplně nejsem jistý,” reagoval Vémola a poukázal na skutečnost, že si lidé díky němu koupí lístek a přijdou se podívat na turnaj. “Byl bych rád, kdyby tady tomu nějaký český boxer takhle škodil, že by lidé v Čechách začali chodit třeba i na box a fandit boxu tak, jak fandí MMA.”

Novotný si všiml, že Patrik Kincl neudržel smích, když Vémola jeho výrok zpochybnil, dal mu tedy prostor k reakci. “Musím říct, že ve světle aktuální situace to působí směšně,” vysvětlil. “Na jedné straně je nějaká pozornost, někomu přijde, že negativní reklama je také reklama, ale od chvíle, kdy se začalo dařit vyprodávat O2 arenu, nevidím, že by do MMA šli nějací velcí partneři - banky, pojišťovny, ČEZ, něco takového. A to si myslím, že je ten sport na takové úrovni, že by za sebou tyhle obrovské partnery měl mít.”

Problém se sháněním partnerů má údajně i sám Kincl. “Kdykoliv jsem někde zaklepal na nějaké dveře...” chtěl se rozpovídat, Karlos mu ale ihned skočil do řeči: “Tak tě vyhodili a může za to Vémola, viď?” dokončil načatou větu. “No jasně, tvé jméno bylo dost často zmiňované,” navázal Kincl. Podle “Terminátora” jsou to naopak lidé, jako je Kincl nebo Aleksandar Ilič, kdo MMA škodí, jelikož se snaží soupeře vyprovokovat tím, že konflikt posunou do osobní roviny. “Jsme tady od toho, abychom porovnávali sportovní stránku. O sportovní stránce se s ním bavit budu. Pokud se chce bavit o osobní stránce, tak ať jde do pr**le.”

Ondřej Novotný se však rozhodl, že se téma pokusí ještě trochu více otevřít. Vémoly se tedy zeptal, zda ho současná kontroverze vyplývající z nedávné bulvární kauzy trápí. “Samozřejmě, že mě to trápí, ale je to natolik čerstvé, že bych to tady úplně nechtěl rozebírat. Samozřejmě, že se o tom jednou budu bavit, ale je to teď vyeskalované před tím zápasem. Zajímalo by mě, kdo to přifoukává, jestli to celé není jedna velká kampaň před zápasem.”

Následně připomněl, že se podobných přešlapů dopustili i jiní velcí sportovci. “Člověk v životě udělá pár chyb, kdo to z těch velikánů neudělal – Tyson a spol.” Poté zdůraznil, že nedopustí, aby kauza ovlivnila zápas nebo jeho vztah s Lelou. “Vůbec se o tom nebudu bavit. Ani s jinými médii, ani tady. Jestli chce probírat mé milostné románky, tak ať si poslouží, ale ať to probírá někde u sebe ve studiu u těch podcastů, které nikdo neposlouchá.” A tím samozřejmě nahrál svému budoucímu soupeři. “Útok na podcast je sportovní debata, že?”

Závěrem názorové výměny Vémola podotkl, že se svět MMA rychle mění. Jako příklad uvedl dění v organizaci Clash of the Stars. “V MMA teď vládnou lidé jako je Koleso. Lidé na to bohužel chodí, no tak jim to dejme. Co mám dělat, také mě to s**e. Ale nebudu říkat, že Koleso ničí MMA, když k**va vyprodal Královku za dva dny. Tak ho asi neničí, lidé na to chodí.” Spolumajitel Oktagonu se při těchto slovech neubránil smíchu. “Směješ se, je to úsměvné, ale bohužel je to tak. Je nová doba a my se s ní bohužel musíme naučit pracovat.” Z výrazu Patrika Kincla však bylo zcela evidentní, že se mu jeho pohled na věc vůbec nezamlouvá. Patří ostatně mezi hlasité kritiky podobných akcí.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články