Pirát doufá, že Vémola v odvetě s Kinclem zvítězí, má s ním totiž velké plány

Pirát doufá, že Vémola v odvetě s Kinclem zvítězí, má s ním totiž velké plány Samuel "Pirát" Krištofič | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Samuel Krištofič si pomalu brousí zuby na další titulovou šanci ve střední váze. V odvetě mezi Vémolou a Kinclem bude fandit “Terminátorovi”, byť s momentálním šampionem stále nemá vyřízené účty.

“Poslední dva roky jsem kvůli zraněním a dalším věcem zápasil méně, takže jsem si to teď chtěl vynahradit,” prohlásil Samuel Krištofič v podcastu Max MMA. Po skalpu Zdeňka Polívky na turnaji ve Frankfurtu si chtěl udělat výlet do Ostravy, kde se chystá turnaj Oktagon 37. Kvůli zlomené ruce si však bude muset počkat o něco déle. “Mnichov je v termínu, který bych chtěl stihnout, ale ještě radši bych šel o titul, počkal bych si na to.”

Místo odvety s Patrikem Kinclem by upřednostnil duel s Karlosem. Vémola mu ostatně zápas sám slíbil, zpět ve střední váze však šampiona polotíhy nakonec uvítá rodák z Hradce Králové. “Doufám, že Karlos 30. 12. v zápase s Kinclem zvítězí, v Bratislavě by proti mně mohl obhajovat titul, protože jsem trojka, možná dokonce dvojka váhy,” spočítal a připomněl, že až na prohru s aktuálním šampionem má na kontě slušnou řádku zelených políček. “O titul jsem přišel na body, neprohrál jsem tak, že bych dostal nějaké káčko, že bych byl ukončen.”


Je samozřejmě otázkou, jaké má plány promotér Ondřej Novotný. Zápasem s Polívkou na něj Krištofič zřejmě neudělal kdovíjaký dojem, svěřenec Attily Végha však zdůraznil, že v minulosti předvedl atraktivní zápasy, takže si další šanci zaslouží. “Z posledních sedmi zápasů jsem prohrál jednou, a to na body. Byl jsem blízko k ukončení, k tomu, abych si to ukradl na svou stranu, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl čekat a být okraden o šanci jít znovu o titul.” Atraktivita zápasů je podle něj až na druhém místě, důležitější jsou výsledky. “Bratislava by si zasloužila, aby sem přišel titul, aby si ho král Bratislavy ukořistil.”

Zároveň je třeba připomenout, že chce Vémola zabojovat také v nejtěžší váhové kategorii, na řadu navíc přijde obhajoba titulu v polotěžké váze. Zdá se tedy nepravděpodobné, že by do se konce dubna stihl připravit na další bitvu v rámci střední divize.

To bychom ale předbíhali, vraťme se k plánované odvetě. Vémola s Kinclem už mají za sebou slovní duel, který se uskutečnil v již tradičním pořadu Tváří v tvář. Právě zde se podle Krištofiče projevila psychická převaha na straně “Terminátora”. ”Vémola působil dominantně, mluvil k věci, Kincl se to snažil uhrát na srandu, zlehčoval to. Ale podle mě působil dost nesvůj,” zhodnotil jeho řečnický výkon. “Přišel tam s tím, že poukáže na tu situaci, co se děje kolem Karlose, která s tím ale nemá nic společného. Když s tímhle přijdeš na takovou debatu jako se svým největším trumfem, tak je jasné, že to potom takhle dopadne,” řekl s tím, že Vémola tento útok zřejmě očekával a dobře se na něj připravil. A Kincl už jej následně ničím nepřekvapil.

“Pirát” ostatně s Kinclem také absolvoval výměnu názorů, přičemž se sluší dodat, že argumentů měl požehnaně. V kleci mu ale došly, souboj nakonec prohrál. Po zápase si podali ruce, takže doufal, že tím zakopali válečnou sekeru. Novopečený šampion však “Piráta” nešetřil ani na tiskové konferenci. Jednak si postěžoval na četné fauly a neprofesionální přístup, jednak naznačil, že vzhledem k tomu, co během večera v kleci předvedl, nedává smysl, aby bojoval s Vémolou. Jeho slova v “Pirátovi” evidentně rezonují dodnes. “Je to egocentrický č**rák,” ulevil si a naznačil, že chybělo málo, aby se do Kincla znovu pustil. “Myslel jsem si, že se postavím a hodím po něm židli.” Zdá se tedy, že ani odvetou s Patrikem by nepohrdnul.

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články