Oktagonu se dostalo nečekané pochvaly od bojovníka z UFC

Oktagonu se dostalo nečekané pochvaly od bojovníka z UFC OKTAGON MMA | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Americký zápasník Curtis se zajímal, jak vypadá situace okolo MMA v Německu. Fanoušci ho mimo jiné upozornili na organizaci OKTAGON MMA, které následně musel vysmeknout poklonu.

V Česku a Slovensku si organizace OKTAGON MMA vybudovala pozici jasné jedničky, teď hodlají promotéři úspěch zopakovat i v zahraničí. V Německu se to, zdá se, pomalu daří. Turnaje ve Frankfurtu i v Oberhausenu přilákaly davy fanoušků a nadchly naše sousedy nevídanou atmosférou.

To, co se ale zdá z našeho pohledu jako velký krok, ale nemusí být z dalekých krajů vůbec vidět. Právě na situaci MMA v Německu se fanoušků na Twitteru dotázal americký bojovník Chris Curtis. Nejspíš proto, že jeho týmový parťák Sean Strickland se o víkendu porve s Abusupiyanem Magomedovem, který žije a trénuje právě v Německu. A právě tamější fanoušci zasypali "Tarzana" na Instagramu komentáři s černo-červeno-žlutými vlajkami.

"Jaký je stav MMA v Německu? Znám z hlavy jen pár německých bojovníků. Je to problém toho, že se tam ten sport rozjel teprve nedávno, nebo je to pořád celkově odsuzováno, jako to bývalo ve státech?" zajímal se Curtis.

Fanoušci mu následně vysvětlili, že se MMA v Německu rozjíždí až v posledních letech a dříve nebylo ani dovoleno vysílat zápasy v televizi. Někteří poukázali také na to, že ani teď to není s mediálním pokrytím žádná sláva.

"OKTAGON tam pravidelně plní arény svými show, vypadá to, že je to hodně na vzestupu," napsal jeden z fanoušků. "Byl jsem živě na Oktagonu 44 a bylo to epické. Oktagon dělá v poslední době velké věci," přitakal jiný.

"Nikdy jsem o nich neslyšel, ale podívám se na ně," odpověděl Curtis

"Velmi brzo nás poznáš," připojila se do diskuze sama organizace a přiložila pár ilustračních fotografií.

"Jo, těším se na to, chlapi. Slyším o vaší organizaci samé dobré věci. Jen tak dál," odepsal americký fighter, který trénuje ve vyhlášeném Xtreme Couture. Možná se tedy jednou přijede podívat osobně jako doprovod některého zápasníka. Na turnajích Oktagonu by to nebylo poprvé, viděli jsme tam už třeba Johnnyho Walkera, Neila Magnyho či Kelvina Gasteluma.

Zdroje:  Twitter – Chris Curtis

Nejnovější články