Ono se to fakt děje a není to sen, popsala kulturistka Adamusová svůj debut v Clash of the Stars

Ono se to fakt děje a není to sen, popsala kulturistka Adamusová svůj debut v Clash of the Stars Aneta Adamusová vs. Michaela Dostálová | zdroj: FOTO: se svolením Míši Dostálové

Zažila zkušenost, o které většina lidí pouze sní. Kulturistka Aneta Adamusová má za sebou premiéru v MMA a v obsáhlém rozhovoru nám popsala své pocity z turnaje Clash of The Stars IV.

Ahoj Aneto. Máš za sebou premiéru v MMA. Jak se cítíš po zápase?

Zdravím fanoušky bojových sportů. Mé pocity jsou smíšené. Na jednu stranu mám radost, že jsem to dotáhla do konce a k zápasu nastoupila, navíc proti profesionální bojovnici. Na druhou stranu, jsem hodně zklamaná. Čekala jsem, že to takto dopadne, ale nečekala jsem, že to bude až tak rychlé. Když se jsem se zpětně podívala na ten zápas, tak jsem viděla chyby, které jsem udělala. Kdybych se jich vyvarovala, mohl zápas probíhat trošku déle.

Fanoušci v hale vytvořili skvělou atmosféru. Jak na Tebe publikum působilo?

Atmosféra byla naprosto neskutečná. Měli jsme možnost zajít mezi lidi ještě před zápasem. Chodili za mnou fanoušci, jestli se můžeme vyfotit, což bylo úžasné. Já tohle neznám. Když jsem nastoupila na svoji písničku a viděla lidi, jak jsou nadšení, jak si se mnou chtěli plácnout, to byl prostě neskutečný pocit a velký emocionální zážitek. Když pak stojíš v kleci a slyšíš tu podporu i jásot, tak se cítíš skvěle. Vlastně mě to až dojalo, což bylo po zápase asi i vidět. V podstatě to všechno ještě teď vstřebávám.

Jaké byly tvé pocity chvíli před zápasem? Dostavila se nervozita?

Nervozita přišla už dna dny před zápasem (smích). Už při mediálním tréninku mi začalo docházet, že je to opravdu tady a není to jen sen. Takže jsem začala být nervózní, ale říkala si: holka, buď v klidu, přijde to až zítra. No a v den zápasu to přišlo tak dvě hodiny před zápasem. Když pak za mnou přišli lidé z organizace, že jsme na řadě, tak jsem si stoupla na určené místo a čekala na svojí nástupovku, tak jsem začala zmatkovat. Křičela jsem na trenéry, že už musíme jít a vše vygradovalo, když jsem slyšela hrát moji písničku a mohla jsem jít na pódium. To byl nejtěžší moment. Když jsem pak ale slyšela fanoušky, tak nervozita opadla a začala jsem si to užívat. Potom dojdeš ke kleci, ke zdravotníkovi a cutmenům, kteří tě kontrolují. I to je nepopsatelný zážitek, když jsem to nikdy nezažila. Když jsem pak vstoupila do klece tak jsem si řekla: ty v*e, ono se to fakt děje a není to sen. Takže fakt nepopsatelné pocity pro člověka, který na to dříve jen koukal v televizi a nedokáže plně pochopit, co to obnáší.  

Jak hodnotíš průběh zápasu? Překvapila tě Míša něčím?

Zápas byl opravdu hodně rychlý. Až takhle jsem to vážně nečekala. Míša mě překvapila stylem takedownu, nečekala jsem, že mi takhle podkopne nohy. Co jsem sledovala její zápasy, tak jsem spíše čekala, že ten takedown udělá trošku jinak. V přípravě jsme na to trénovali, ale když Míša mě takhle hezky podkopla, sklouzla pode mě, což jsem prostě nečekala. Bylo to myslím i vidět a rozhodlo to celý zápas. Když jsme dopadly na zem, tak už jsem tušila, že to bude složité. Měla jsem totální blackout, protože jsem se sice snažila něco dělat, aby mě nezasedla, ale nepovedlo se a ve chvíli, kdy jsem dostala první ránu, tak jsem si říkala, že je to v pr*eli. Všechno, co jsem měla naučené, věděla jsem, jak mám reagovat, tak mi se mi to vykouřilo z hlavy a zároveň jsem měla pocit, že je vše moc rychlé a já nestíhám reagovat. Jsem z toho nešťastná, že to byl takový fofr. Když na mě trenéři křičeli, ať zkusím mostovat, ale v tu chvíli, kdy jsem se o to začala snažit, skočil tam rozhodčí a zápas ukončil, protože jsem se vůbec nebránila. Jsem opravdu zklamaná, protože jsem neukázala nic z toho, co jsem se naučila.

Bojovníci říkají, že zákulisí turnajů a celková organizace je na perfektní úrovni. Byla jsi spokojena s tím, jak se o vás organizátoři starali?

Nemůžu říct jediné špatné slovo na Toma Le Syho či na kohokoliv z organizace. Skvěle se o nás starali od začátku až do konce. Samozřejmě bylo něco, co nikdo nedokázal ovlivnit, ale podpora byla maximální. Co jsem chtěla, to jsem dostala. Za vše musím organizaci jen a jen poděkovat a smekám před nimi klobouk, že se dokáží o všechny bojovníky takhle postarat. Co jsem slyšela od mých kamarádů bojovníků, tak ne v každé organizaci to funguje takhle dobře.

Kdy plánuješ znovu nastoupit ke kulturistickým tréninkům?

Kulturistický trénink jsem měla hned pár dnů po zápase. Po třech týdnech jsem cvičila nohy, které jsou důležité pro mojí kategorii, tak jsem myslela že umřu. Ale s trenérem jsme se rozhodli, že rovnou nastupujeme do přípravy na podzimní závody, také se musím vrátit do svých starých kolejí a zase začít makat.

Říkala jsi, že tě bojové sporty začaly opravdu bavit. Budeš trénovat i dál a stejně jako Karlos Benda skloubíš kulturistiku a MMA?

Rozhodně. Chci spojit kulturistické a MMA tréninky. Jsem již domluvena s trenéry na MMA, že budeme pokračovat. I kdybych neměla v blízké době žádný zápas, tak MMA je něco, co mě baví a dává mi smysl, takže není důvod s tím přestat. Dokonce jsem si ve všem zmatku po turnaji zapomněla chránič na zuby, takže jsem musela objednat nový (smích).

Pokud o to budou promotéři stát, uvidíme tě v kleci i v budoucnu?

To byla častá otázka, na které se mě lidí ptali na Instagramu, jestli chci bojovat a zda budu v Clash pokračovat. Pokud o mě promotéři budou stát, já jsem pro. Já o to stojím a chtěla byl dál v této organizaci působit a těším se na to. Doufám, že jsem pro lidi zajímavá, a hlavně si myslím, že jsem neukázala vše, co ve mně je, a to chci napravit.

Je něco, co bys chtěla vzkázat fanouškům bojových sportů?

Fanouškům bych chtěla vzkázat, aby byli pro fightery oporou, protože pro každého bojovníka je to velmi důležité a působí to na psychiku. Zároveň bych chtěla říct, že co z pohledu fanoušků v kleci vypadá, tak ne vždy to tak skutečně je. Když přímo nejsou v kleci, nedokáží často pochopit, proč ten fighter zareagoval tak a tak. Takže ať jsou stále tak skvělí a fightery podporují a ať se občas snaží vcítit do pozice člověka v kleci a neodsuzovat je dle toho, co viděli. A jestli můžu na závěr přidat něco pro své fanoušky. Chci jim poděkovat za podporu, která přišla od oznámení zápasu až do konce, protože jsem se bála, jak zareagují lidé, kteří mi fandí. A musím říct, že tohle mě moc podrželo nad vodou, když jsem prohrála a přišla do šatny. Vzala jsem si do ruky telefon a měla jsem tam tolik pozitivních zpráv. V tu chvíli jsem měla neskutečný pocit a jsem za to všem lidem vděčná. Ještě jednou moc děkuji všem fanouškům, kteří mě podporovali a dál budou podporovat.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články