Páka na nohu a bylo po zápase. Petra Částková i přes slibný začátek v Bellatoru prohrála

Páka na nohu a bylo po zápase. Petra Částková i přes slibný začátek v Bellatoru prohrála Elina Kallionidou chytá patu Petry Částkové a nasazuje nebezpečnou páku na nohu. | zdroj: Getty Images

Senzace se bohužel nekonala, Petra Částková se nechala překvapit dobrým grapplingem své řecké soupeřky a prohrála v prvním kole.

Na turnaji Bellator MMA 267, který se koná v Londýně se objevily také české barvy, které hájila Petra Částková. Ta se dnes v muší váze postavila mladé řecké zápasnici Elině Kallionidou, ale přestože měla ze začátku navrch, mladá Řekyně našla způsob, jak zkušenou českou bojovnici překvapit.

Pro Petru toto nebyl první zápas v Bellatoru. Ten si v druhé nejslavnější MMA organizaci světa odbyla už v roce 2018, kdy tehdy prohrála na body s Denise Kielholtz. Teď se svěřenkyně trenéra Andrého Reinderse po dvouleté přestávce vrátila do klece, kde chtěla ukázat, že ve svých 39 letech na zápasení s těmi nejlepšími stále má. A z počátku to nevypadalo vůbec špatně.

Petra začala v obráceném gardu, odkud svoji řeckou soupeřku otestovala lowkickem. Ta se jí to následně snažila vrátit roundkickem na žebra, ale Petra její nohu zachytila a poslala jí na zem. Tam se česká bojovnice na chvíli usadila v side-control, odkud nakonec přešla do north-south pozice. Bohužel, dominantní postavení ji Řekyně vzala, když Petru přetočila na záda. Tam však česká bojovnice nezůstala dlouho a podařilo se jí postavit.

Elina natlačila Petru na klec, kde však měla Petra body-lock, takže i když byla zády ke kleci a Elina měla ruku obtočenou v gilotině, měla česká bojovnice mnohem lepší pozici. Jenže Elina Kallionidou je výborná grapplerka, což také vzápětí ukázala a Petru nemile překvapila

Potopila se pro pravou nohu české bojovnice, na kterou zkusila heel hook. Tuto nebezpečnou páku na nohu, při které hrozí zpřetrhání vazů v koleni, se Petře dařilo ze začátku ubránit, ale v nebezpečné pozici zůstávala příliš dlouho, což se jí nakonec vymstilo. Elina totiž po chvíli nohu chytila správně za patu a začala jí kroutit. Petře tak nezbylo nic jiného, než zápas s bolestivou grimasou na tváři odplácat v čase 2:07.

Je to velká škoda, protože Petra měla několik dobrých pozic, ze kterých mohla využít své zápasové zkušenosti. Bohužel, heel hook své řecké soupeřky asi nečekala a místo, aby se přetočila na břicho a „vysprintovala“ z nebezpečné pozice, hrála hru Řekyně, kterou nakonec prohrála. I tak Petra vypadala ve skvělé formě a doufejme, že se v zápase nezranila, a že ji v kleci brzy uvidíme znovu.

Celou preliminary card spolu se zápasem Petry Částkové je možné shlédnout zdarma na youtube kanále Bellatoru MMA:

Zdroje:  YouTube - Bellator MMA

Nejnovější články