Patrik Kincl prozradil, za jakých podmínek kývne na odvetu s Vémolou

Patrik Kincl prozradil, za jakých podmínek kývne na odvetu s Vémolou Karlos Vémola vs. Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji Oktagon 47 si hned dva bojovníci řekli o zápas s Patrikem Kinclem, úřadující šampion střední váhy tedy má o čem přemýšlet. Hlavní argument pro další zápas s Vémolou už našel.

K potenciálním soupeřům se vyjádřil v rámci videa z vlastní produkce. Nejprve si vzal na paškál Vlasta Čepa. „Vlasto si to podle mě zaslouží. Je to dvojka střední váhy, má čtyři výhry v řadě.” I proto jej vnímá jako jako regulérní výzvu. „Myslím si, že si je vědom svých mezer a předností, takže na tom určitě bude makat,” řekl, přičemž nezapomněl zmínit jeho granát, který může kohokoli posadit na zadek.

Dále uvedl, že by si v ideálním případě přál obhajovat s bojovníkem, jenž drží dobré místo ve světovém žebříčku – alespoň v první stovce, ideálně kolem padesátky. K těmto metám má Čepo zatím daleko, Kincl je však ochoten respektovat žebříček Oktagonu. „Samozřejmě bych uvítal papírově top soupeře, ale zase mi přijde vůči Vlastovi fér do toho jít. A rozhodně to není lehký zápas, já ho tak nevnímám.”

A pak je tu Karlos Vémola, s nímž se utkal letos v květnu. Kincl nicméně tuto kapitolu již uzavřel, myšlenka na trilogii v něm neprobouzí stejný oheň jako v případě první odvety. „Byl to obrovský impulz do tréninků, ale teď to nemám.” Šampion si neodpustil rýpnutí a připomněl, že by nyní mohl použít některé Vémolovy výroky, třeba aby si stoupl do fronty, že si ho nezaslouží a tak dále.

 

To ale neznamená, že se o další odvetě nevyjednává, Kincl se již spojil s promotérem Ondřejem Novotným. „Moje jediná otázka byla, jestli Karel dá střední váhu,” řekl a odkázal na Vémolovo prohlášení, že se ve váze do 84 kilogramů už nikdy nepředstaví. „Byl to i důvod, proč jsem to pustil z hlavy a zabalil. A najednou je tady tahle výzva.”

Kincl se obává, že by „Terminátor” váhový limit nesplnil, a on tím pádem přišel o zápas. Vzhledem k tomu, že letos bojoval pouze jednou, se mu tento scénář pochopitelně příliš nezamlouvá. „Budu zápasit jednou ročně? To se mi opravdu nechce. Tento rok jsem chtěl být aktivnější, dát minimálně tři zápasy. To se nepovedlo.” V této souvislosti si posteskl, že nemá tak silnou pozici jako Vémola, jenž dostane zápas prakticky kdykoli.

Co by ho tedy přimělo kývnout na Vémolu? „Byly by to peníze. Mám určitý kontrakt, kde s tím nejde hnout. To znamená, že s Vlastem bych šel podle kontraktu. Ale když bych měl někomu darovat trilogii nebo odvetu, tak bych to samozřejmě chtěl mít zaplacené. A dost lépe, než mám na svém kontraktu, protože vím, že Karel si za naši odvetu řekl raketu a dostal ji. Takže to by bylo velké slovo do pranice.”

Zároveň ale dodal, že se nechce dostat do fáze, kdy bude brát zápasy hlavně kvůli penězům. Proto si našel alternativní motivaci, a sice předvést lepší výkon než během první odvety. „Což by tedy neměl být problém,” zasmál se a fanouškům slíbil, že neuvidí stejný zápas. Jak to celé dopadne, to je zatím ve hvězdách. Kincl ale dodal, že se fanoušci v každém případě mohou těšit na atraktivní podívanou.

Zdroje:  Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články