Zápas Čepa a Kincla by ani nebyl hlavní zápas, koho to zajímá? Karlos Vémola lobuje za trilogii

Zápas Čepa a Kincla by ani nebyl hlavní zápas, koho to zajímá? Karlos Vémola lobuje za trilogii Karlos Vémola se raduje z rychlého vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Po bleskovém knockoutu je Vémola opět na koni, takže se pomalu poohlíží po dalších výzvách, které by ozdobily závěr jeho bohaté kariéry. Nápadů má mnoho, krom odvety s Patrikem Kinclem by byl dokonce ochoten zkusit štěstí v těžké váze.

Šampion polotěžké váhy v rozhovoru pro CNN Prima News prozradil, že chtěl na Langera rychle nastoupit, jelikož si uvědomoval, že má pomalejší starty. Překvapení mu vyšlo na jedničku. „Byl to náš plán – vystartovat po něm co nejrychleji, aby se nedostal do tempa. Také jsme ale trénovali na to, abychom to tempo případně dokázali vydržet, protože z toho těžil v posledních dvou zápasech. S Poppeckem i Xavierem prohrál úvod zápasu, ale pak to otáčel na svou stranu díky tomu, jak je tvrdý, nezlomný a jaké má srdce.”

Tažení proti Langerovi bylo v mnoha ohledech zvláštní, mimo jiné také díky tomu, že slovenský obr Vémolovi už před zápasem několikrát vyjádřil respekt. A na to „Terminátor” zkrátka není zvyklý. Snad i proto se rozhodl, že mu přenechá bonus za výkon večera. „Bonus si zaslouží, je to pohodový frajer, má rodinu, maká, dře, takže to pro mě byla nejlepší volba,” řekl s tím, že by si přál, aby Langer v MMA kariéře pokračoval.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Vémola se nicméně postaral ještě o jedno překvapení, a to během pozápasového rozhovoru, kdy si řekl o odvetu s Patrikem Kinclem. Je totiž přesvědčen, že lepšího soupeře na prosincovou O2 arenu nenajde. „Mě už fakt čeká jen posledních pár zápasů, chci dělat jen velké věci. Nechci se zase dostat k tomu, že mi dají někoho, jako jsem měl na Štvanici,” vysvětlil a jedním dechem dodal, že Lucase Alsinu vnímá jako kvalitního soupeře, byť zaznívají i opačné názory.

Následně zdůraznil, že v příštím roce už na Kincla nebude mít čas, jelikož se bude soustředit na souboj s Véghem. I proto je přesvědčen, že by měl dostat přednost před ostatními kandidáty. „Co víc může být než Kincl vs. Vémola 3? I za cenu toho, že bych měl znovu zhubnout do 84. Jestli to Kincl nebude chtít, tak se nic neděje, ale to je jeho boj. On musí vědět a být si jistý tím, že já jsem ta dvojka, Oktagon to ví také. Vlasto Čepo je strašně tvrdý frajer, skvělý borec, ale myslím si, že na tento zápas má ještě čas, klidně by to mohl udělat příští rok.”

Stejně to podle něj uvidí i promotéři. „Čepo vs. Kincl by vlastně ani nebyl hlavní zápas večera, protože tam bude Gamechanger. Byl by to hlavní předzápas, koho to zajímá?” usmál se. Zároveň však příliš nepočítá s tím, že šampion střední váhy nabídku přijme. „Nemyslím si to. Sáhne si po jednodušší variantě nebo bude mít hromadu hloupých výmluv, že na mě musel čekat a tak dále.” Zopakoval, že mu nejde přímo o Kincla, ale o atraktivní duel, který by spolu mohli zařídit. „Jestli nechce dělat velké zápasy, chce si jen držet titul a zápasit jednou, dvakrát za rok, tak ať si dělá co chce.”

Pokud by se trilogie nedomluvila, pak by chtěl v prosinci jiný mega zápas, klidně v těžké váze. „Vymyslím si v hlavě jinou výzvu. Třeba si řeknu o titulový zápas v těžké váze v O2 areně (smích). Abych mohl být dvojitý šampion, než půjdu s Attilou Végem. Mně už je to jedno, chci fakt dělat jen velké a bláznivé věci.” Tato varianta by byla o poznání příjemnější, místo drastického hubnutí by se před Vánoci alespoň nemusel nijak omezovat.

Zdroje:  CNN Prima News

Nejnovější články