Po knockoutu jsi úplně mimo. Pirát se zastal Vémoly a naznačil další plány

Po knockoutu jsi úplně mimo. Pirát se zastal Vémoly a naznačil další plány Karlos Vémola vs. Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jak řekl, tak udělal. Samuel Krištofič knockoutoval Vémolu hned v prvním kole. Po životním vítězství ale zůstává nohama na zemi a dokonce Karlose brání před příliš kritickými fanoušky.

Po dvou prohrách se Pirátovi moc šancí na vítězství nad Vémolou nedávalo, on ale dokázal překvapit. Důležitou roli podle něj sehrálo to, že mu Karlos nedokázal nalomit psychiku a samozřejmě také dobře zvolená taktika, jejímž základním pilířem bylo neutíkat a nenechat se natlačit zády k pletivu, kde by jej Karlos mohl snáz dostat na zem. "Nakonec to dopadlo tak, že se mi to podařilo ukončit ještě rychleji než Attilkovi. Tímto ho pozdravuji. Ale on bude mít ještě jednu šanci mě opět trumfnout," usmíval se Krištofič během živého vysílání na svém youtube kanále

Ačkoliv do sebe s Vémolou ryli dlouhá léta, nakonec podle Krištofiče mezi nimi nebyla žádná zlá krev. A pro svého soka má slova uznání i po zápase, zastal se ho dokonce i před fanouškem, kteří Terminátora kritizoval za to, že nedorazil na poturnajovou tiskovou konferenci, narozdíl třeba od Čepa, na kterém bylo poškození z boje na první pohled mnohem víc vidět.

"Ano, Vlasto měl dvakrát větší hlavu a slouží mu to ke cti, že vůbec na tu tiskovku šel. Velmi pěkné od něho a plné respektu. Ale Karlos dostal knockout, kde ještě třicet vteřin, nebo jak dlouho, byl mimo. Tam se často stává, že bojovníka odnesou na nosítkách a nejde ani na vyhlášení. On šel aspoň tam, kde mi zdvihli ruku. To, že nečekal na rozhovor, tak snad nechceš říct, že je kár nebo č***k, že po takovémhle KO nešel na rozhovor. To se normálně nedělá, je to proti etice." Pirát koneckonců moc dobře zná tuhle situaci z druhého pohledu, v červenci ho Bryczek sestřelil už za necelou minutu. "Však jsi úplně mimo po knockoutě. Já jsem ani nevěděl, že byl zápas. Tak jak chceš dělat rozhovor?"

Přestože se pro Piráta jedná o největší vítězství v kariéře, on sám zůstává nohama na zemi. "Určitě teď zájem od sponzorů asi bude větší, ale že by se mi změnil život, to asi ne. Samozřejmě lidi to registrují. Dneska jsem byl na nákupě, tak mi každý druhý v obchodě gratuloval. Takže v tomhle je vidět, že tam okolo toho zápasu ten hype byl, že to všichni viděli. Takže mi to život výrazně nezměnilo. Možná mi to přilepší, to ano, tomu rozhodně věřím."

Na památku velkého úspěchu si domů odnesl obě rukavice, přestože jedna měla podle smlouvy připadnout organizaci. "Strhněte mi to z výplaty. Sto Euro strhávají za rukavice, nemám s tím problém, ale tohle je moje památka, kterou si na ten zápas nechám," vzkázal promotérům. "Až budu jednou starý a budu je mít pověšené na stěně, tak si řeknu, jaký jsem byl tehdy plný síly a poslal jsem k zemi jednu z největších ikon česko-slovenského MMA."

Co bude s Krištofičem dál? On sám už si dělá zálusk na titulovou šanci ve střední váze. Uznal ale, že je tam teď situace složitá a není ani jasné, kdy se bude moci šampion Patrik Kincl po zranění vrátit a utkat se s Wawrzyniakem, který se díky výhře nad Čepem zmocnil prozatímního titulu. Pirát by se ale nebránil třeba ani odvetě s Lohorém. Uvidíme tedy, co pro něj promotéři vymyslí.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články