Karlos Vémola vysvětlil, kde se stala chyba v bitvě s Pirátem

Karlos Vémola vysvětlil, kde se stala chyba v bitvě s Pirátem Samuel Pirát Krištofič vs. Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Skvělá příprava, perfektní forma, na vítězství se Samuelem Krištofičem to ale nestačilo. Karlos Vémola vysvětlil, proč mu nevyšlo loučení s O2 arenou.

„Takhle jsem se s O2 arenou rozloučit nechtěl,” posteskl si Karlos Vémola krátce po knockoutu, který mu zařídil odvěký rival Samuel Krištofič. Na vypnutí „Terminátora” mu stačily necelé dvě minuty, pak už si mohl užívat zasloužené ovace. Vémola po vyhlášení výsledku vyklidil klec, vynechal i tiskovou konferenci.

K průběhu zápasu se blíže vyjádřil v rozhovoru pro CNN Prima News. V první řadě odmítl, že by se od „Piráta” nechal nalákat do pasti. „Možná si myslí, že jsem se nechal vtáhnout do jeho hry, já si to úplně nemyslím,” řekl a poukázal na perfektní přípravu, díky které věřil, že se prosadí i ve výměnách v postoji. „Letos to byl můj pátý zápas, myslím si, že to žádný zápasník Oktagonu neudělal. Vzhledem k mému věku a zdravotnímu stavu to byl skvělý výkon. Byl jsem ve skvělé formě.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V souboji s Pavolem Langerem to byl ostatně on, kdo se radoval z knockoutu. Přiznal, že i s Krištofičem chtěl nejprve zatancovat v postoji. „Nechtěl jsem to nikam rychle přenášet a spěchat na zem,” poukázal na taktiku, s níž šel do zápasu. To se mu ale nevyplatilo, ke svým pověstným takedownům už se nedostal. „Nikam jsem nespěchal, byl jsem naprosto sebejistý a sebevědomý, ale Pirát pak dokázal to, co se jiným frajerům nepovedlo, trefil se přesně na vypínač a vypnul mě, než jsem měl možnost cokoli udělat.”

Následně připustil, že se možná měl hned přesunout na zem. „Byl jsem si jistý, že ať se ten zápas vyvine do jakékoli situace, tak si s tím poradím, takže jsem nikam nespěchal. Byl to přece jen můj poslední zápas v O2 areně. Chtěl jsem vše udělat správně, až se mi to nakonec nepovedlo.” Zároveň nezapomněl pochválit svého soupeře. „Má v sobě zabijácký instinkt, dokázal si na to počkat, trefil se.”

Bezprostředně po souboji se objevila informace, že se Vémola potýkal s nachlazením, což dle některých názorů mohlo neblaze ovlivnit jeho výkon. S tím ale „Terminátor” nesouhlasí. „Akorát to malinko ovlivnilo mé shazování, měl jsem vyšší váhu, než jsem původně chtěl mít, ale zápas to určitě neovlivnilo.”

Vémola uznal, že už má to nejlepší za sebou. „Dál už toho tam pro mě asi moc není. Nahoře už jsem byl, teď už to může jít jen z kopce dolů.” Je tedy nejvyšší čas na velké finále, které si chce pohlídat. „Kariéru určitě nechci zakončit dvěma prohrami, takže abych zachoval nějakou důstojnost a mohl zůstat se vztyčenou hlavou, musím se teď na půl roku zavřít a dokončit vše, co jsem před lety ve velkém stylu začal, a to tím, že vyhraju v Edenu, na eventu, který tady v Čechách ještě nikdy nebyl a nemá obdoby. A potom tu kariéru můžu v klidu ukončit.”

Zdroje:  CNN Prima News

Nejnovější články