Knockout v prvním kole, věří Pirát ve vítězství. Slíbil jsem trenérovi submisi, kontruje Vémola

Knockout v prvním kole, věří Pirát ve vítězství. Slíbil jsem trenérovi submisi, kontruje Vémola Samuel Pirát Krištofič a Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Už dnes organizace Oktagon v O2 aréně uzavře letošní rok dalším nabitým turnajem. Jedním z nejočekávanějších duelů bude bezesporu souboj Pirát vs. Vémola. Jak ho sami bojovníci předvídají?

Před šesti lety se potkali při natáčení show Oktagon výzva. Vémola coby trenér českého týmu tehdy musel sledovat, jak se sebevědomý Samuel Krištofič probil až k celkovému vítězství. Od té doby okolo sebe kroužili a připravovali půdu pro společný souboj, ze kterého však vždy nakonec sešlo. Je to škoda, ještě na začátku loňského roku by byl mnohem zajímavější, tehdy totiž Pirát táhl sérii 5 vítězství v řadě a ukořistil prozatímní pás střední váhy. Jenže kdeže loňské sněhy jsou. Od té chvíle Krištofič vyhrál jen zápas se Zdeňkem Polívkou, na Kincla, Lohorého a Bryczeka nestačil, od Poláka navíc v létě vyfasoval expresní TKO v prvním kole. 

Na druhou stranu tak Pirát v podstatě nemá co ztratit, velké šance na vítězství mu nedávají ani sázkové kanceláře, o to nebezpečnější ale nakonec může být. Sám se snaží působit dojmem, že si z předešlých porážek těžkou hlavu nedělá a sebevědomě předvídá své vítězství na "knockout v prvním kole". Vémolovi dokonce při posledním staredownu na veřejném vážení vzkázal "ať se připraví, zítra to bude mít těžké, tak ať to nepodcení v hlavě. Chci ho tam stoprocentně připraveného a chci to utrhnout pro sebe."

"Já už jsem to řekl několikrát, on je blázen. Některým věcem, který říká, sám ani nemůže věřit," kontroval vzápětí Karlos. "Říkal mi, ať jsem na zejtřek připravenej. Já jsem se pro tenhle den narodil připravenej. Vidím, že tady mám velkou fanouškovskou základnu, loučím se s O2 arénou, takže je nemůžu zklamat. Takže na Pirátovy kecy první kolo můžete zapomenout z jeho strany. První kolo to dost dobře bude, ale já jsem Yakuzovi (trenér brazilského jiu-jitsu, pozn. red.) slíbil submisi, takže ho napřed potrápíme, zmlátíme, uškrtíme. Jako první člověk, kterej ukončil Piráta na submisi. Pamatujte na moje slova."

Na Vémolu je samozřejmě tlak mnohem větší. Sám ho ještě zvyšuje, když mluví o tom, že Piráta musí úplně vymazat a poslat tak jasný vzkaz Attilu Véghovi, s nímž má zápas naplánovaný na léto 2024. Pokud se mu to povede, odvetu zápasu století to v očích fanoušků dost zatraktivní. Pirát se naopak může zapsat do historie jako teprve třetí česko-slovenský bojovník, který na "Terminátora" v kleci vyzrál. To je určitě nemalá motivace. Vémola navíc na váze nevypadal nejlépe, koneckonců to ani nezastíral a přiznal, že stárne a splnit váhový limit 88 kg mu dalo zabrat. Odmítl ale, že by to mělo v zápase hrát nějakou roli, na muka při shazování je koneckonců zvyklý.

Jak zápas dopadne, se dozvíme již dnes. Turnaj Oktagon 51 startuje tradičně v 18:00 a čeká nás celkem 10 zápasů. Přímý přenos bude možné sledovat na platformě oktagon.tv.

Bojan Veličković vs. Andreas Michailidis

(finále pyramidy Tipsport Gamechanger)

Vlasto Čepo vs. Piotr Wawrzyniak

(o prozatímní titul střední váhy)

Karlos Vémola vs. Samuel Krištofič

Daniel Škvor vs. Martin Zawada

Ion Surdu vs. Stefano Paterno

Karol Ryšavý vs. Henrique Madureira

Chiara Penco vs. Eva Dourthe

Radek Roušal vs. Kallum Parker

Magda Šormová vs. Mallory Martin

Tomáš Fiala vs. Hassan Shaaban

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články